Els Matossers renoven tota la junta directiva i part de l’equip tècnic

Jordi Claret, del Papiol, és el nou president de l’entitat agafant el relleu de Yolanda Fernández. Cristian Barroso i David Martínez seran els nous caps de colla. L’objectiu dels Matossers és consolidar els castells de set pisos i fer-se més presents en la vida social molinenca.

Foto de família de la junta sortint i entrant de l'entitat // Matossers de Molins de Rei

Foto de família de la junta sortint i entrant de l’entitat // Matossers de Molins de Rei

Els Matossers de Molins de Rei van celebrar la seva assemblea anual a la Federació Obrera, i com que no hi havia cap candidatura de continuïtat, es va renovar tota la junta directiva i part de l’equip tècnic. Després de dos anys al capdavant de la colla, Yolanda Fernández, la primera dona que ha presidit l’entitat, deixa la presidència de Matossers. Amb ella, marxa tot el seu equip administratiu i part de l’equip tècnic encapçalat pels caps de colla Javi Dueñas i Salva Prat, que van assumir el càrrec al mes de juny, però no han volgut continuar.

Segons ha informat la colla castellera en un comunicat, Yolanda Fernández es va acomiadar a l’assemblea recordant que els dos anys de mandat de la junta sortint han estat “les millors temporades de Matossers castellerament parlant”, i també va voler recordar altres fites aconseguides durant el seu mandat, com el canvi de local social i la major presència en pobles veïns a Molins de Rei. Per la seva banda, Javi Dueñas i Salva Prat van agrair la implicació de la colla en la temporada.

La nova direcció es va escollir per àmplia majoria, amb 65 vots a favor, 11 en contra i 4 vots en blanc. El papiolenc Jordi Claret és el nou president, Aleix Roig, vicepresident, Marta Conesa, secretària i Mario Cabetas el nou tresorer. Completen l’equip Tere Reñé i Tomás Galván, en l’àrea logística, Martí Zapata en promoció  econòmica, Sara Herencia en l’àrea social, Teresa Casanovas a l’equip de Prevenció i Seguretat i Laura Gimeno com a vocal. El tresorer dels darrers anys, José Luis Anadón, col·laborarà amb l’àrea econòmica com adjunt al nou tresorer.

Pel que fa a l’equip tècnic, Cristian Barroso i David Martínez seran els nous caps de colla. Els objectius per a aquesta nova etapa passen per consolidar tant el suport social com les construccions assolides. Per una banda, es plantegen incrementar la tasca en tallers per escoles, esplais i entitats, així com augmentar la presència en barris i festes de Molins de Rei. De moment la nova junta té un repte més immediat, que és refer els ponts de convivència amb la comunitat de veïns on tenen el local.

A més, aquest 2017 els Matossers celebraran el seu 15è aniversari, que serà leitmotiv de moltes iniciatives i actes per commemorar-ho. Pel que fa a la vessant estrictament castellera, l’entitat vol fixar els castells bàsics de 7 pisos, treballar per recuperar les agulles pels castells de 7 pisos, el pilar de i consolidar també el 5 de 7. A més, es vol seguir potenciant les rotacions de peces en els pisos dels castells i incorporar noves peces.

Recomanacions personalitzades