La cavalcada de Reis no passarà per la plaça de l’Ajuntament

Els Reis Mags d’Orient ja ho tenen tot a punt per saludar a tots els nens i nenes de Molins de Rei, abans de repartir els regals durant la nit. Com és habitual arribaran a la ciutat per Collserola, però enguany modifiquen el recorregut.

Imatge de la cavalcada de l’any passat // Arxiu — Jordi Julià

El patge Amelí ha estat fent molta feina els darrers dies, recollint les cartes dels infants adreçades als Reis d’Orient a ca n’Ametller, aquest any convertit per primer cop en la Fàbrica dels Somnis. Tot i això, els tres grans protagonistes d’aquesta nit seran en Melcior, en Gaspar i en Baltasar, que es passejaran pels carrers de Molins de Rei damunt les seves carrosses.

Tot i que gran part de l’itinerari serà l’habitual, hi ha una modificació que potser despistarà algú. A les 6 de la tarda arribaran des de la carretera de Vallvidrera, a la rotonda de la Riera Nova, i baixaran pel carrer Jacint Verdaguer. Aquest any el recorreran gairebé de punta a punta: així com altres anys giraven cap a la plaça de Catalunya i passaven davant l’Ajuntament, aquest cop aniran fins a baix de tot del carrer Verdaguer fins a la cantonada amb el passeig del Terraplè. Allà giraran a l’esquerra i recorreran el passeig en direcció al barri del Canal. S’elimina així el pas per carrers més estrets com el de Rafael Casanova i el del Molí, i s’incorpora l’últim tram del carrer Jacint Verdaguer i la part més ampla del Terraplè: la que hi ha davant la plaça de la Llibertat i del Molí.

La resta del recorregut es mantindrà igual. Quan arribin al final del passeig del Terraplè, seguiran pel carrer de la Verge del Pilar fins a arribar al Parc del Pont de la Cadena, on donaran la volta a la plaça i faran l’habitual parada tècnica per recuperar forces i combustible. El recorregut seguirà pel passeig Pi i Margall, la plaça de la Creu i el carrer Major fins a la cantonada amb el carrer del Pare Manyanet. En aquesta cruïlla els reis abandonaran els seus vehicles i faran el recorregut a peu fins a arribar a la plaça de l’Església. Allà els esperarà un acte solemne de rebuda dels Reis Mags a la vila de Molins de Rei, i els infants tindran l’última oportunitat per entregar la seva carta. Es calcula que serà a dos quarts de nou del vespre.

La comissió de la Cavalcada demana seguretat i que els pares i mares respectin les indicacions del personal, i tinguin sempre controlats els seus infants.

  • James Bond

    Una gran noticia!

  • dclosa

    El nuevo recorrido, posiblemente acertado con el fin de no colapsar la villa, La asignatura pendiente de cada año, impresentable y que demuestra una vez más la ineptitud : La Guardia Urbana, que cerró la Avda. de Barcelona a nivel de Juli Garreta, impidiendo el acceso a la Incresa, a Conserves y a la calle Carril/ Guimerá para ir a Buenavista o enlazar con Verdaguer Nort. Vergonzoso, a nivel de seguridad , y por lo visto sin quejas de la AA/VV , que el Barri de la Incresa se quedase bloqueado, Con un simple cambio de sentido del tramo de la calle Agullo/S. Isidro hubiese sido suficiente desbloquear Incresa. Desacertada también la coordinación Guardia Urbana/mozos de vallas del Ajuntament , La valla de Verdaguer/Caldes no se retiró hasta altas horas de la madrugada y la de Collserola/E. Requesens no se retiró hasta el día siguiente. Tal como diria el ex de la Belen ,se pue resumí en tre palabra : Im-pre zentables.