Unitat Contra el Feixisme i el Racisme neix a Molins de Rei

Un grup de molinencs ha creat un grup local d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, que es centrarà, per ara, a fer pedagogia a favor de la convivència davant el conflicte per la instal·lació d’un centre de culte. Han tingut el suport de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei.

Logotip d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei

Logotip d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei

A principis de setembre, al mateix temps que sortia a la llum el conflicte per la instal·lació d’un centre de culte de la comunitat islàmica a Molins de Rei, un grup de persones es reunia per valorar la creació d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Molins de Rei. Aquesta és una plataforma present en diferents municipis catalans (al Baix Llobregat n’hi ha a Castelldefels i Sant Boi), nascuda fa sis anys per “fer front al creixement del feixisme i el racisme a casa nostra”, explica la mateixa entitat.

El treball de la plataforma a nivell nacional es centra en la “sensibilització i la mobilització“. I és el mateix que volen fer a nivell local. Ara mateix creuen que la prioritat és el centre de culte. “Volem explicar bé què és realment l’islam, perquè hi ha molt desconeixement”, explica a Viu Molins de Rei Sílvia Ayala, una de les impulsores de la plataforma. Creuen que això ajudarà a que els veïns vegin millor la instal·lació del centre de culte, contribuint a “més cohesió social i un millor veïnatge”. Tenen el suport de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei, que ha assistit a les assemblees per treballar de manera coordinada.

No només s’enfoquen al centre de culte

Però Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei no es vol centrar només en el centre de culte. Sílivia Ayala creu que “independentment d’això, era necessari tenir un grup local”. Durant la Fira de Nadal han estat demanant firmes conjuntament amb Molins Acull per a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” per l’acollida de refugiats, i estudien fer mobilitzacions pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

De totes maneres, tenen clar que el seu focus inicial sí que serà el centre de culte, sobretot després que el partit xenòfob Plataforma per Catalunya hagi vinculat el centre de culte amb el terrorisme i hagi donat una sèrie d’arguments xenòfobs que creuen que caldrà desmentir. De fet, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme es va crear fa sis anys per fer front, precisament, a la irrupció de Plataforma per Catalunya a diversos municipis, tot i que llavors no era el cas de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades