Unitat Contra el Feixisme i el Racisme neix a Molins de Rei

Un grup de molinencs ha creat un grup local d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, que es centrarà, per ara, a fer pedagogia a favor de la convivència davant el conflicte per la instal·lació d’un centre de culte. Han tingut el suport de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei.

Logotip d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei

Logotip d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei

A principis de setembre, al mateix temps que sortia a la llum el conflicte per la instal·lació d’un centre de culte de la comunitat islàmica a Molins de Rei, un grup de persones es reunia per valorar la creació d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Molins de Rei. Aquesta és una plataforma present en diferents municipis catalans (al Baix Llobregat n’hi ha a Castelldefels i Sant Boi), nascuda fa sis anys per “fer front al creixement del feixisme i el racisme a casa nostra”, explica la mateixa entitat.

El treball de la plataforma a nivell nacional es centra en la “sensibilització i la mobilització“. I és el mateix que volen fer a nivell local. Ara mateix creuen que la prioritat és el centre de culte. “Volem explicar bé què és realment l’islam, perquè hi ha molt desconeixement”, explica a Viu Molins de Rei Sílvia Ayala, una de les impulsores de la plataforma. Creuen que això ajudarà a que els veïns vegin millor la instal·lació del centre de culte, contribuint a “més cohesió social i un millor veïnatge”. Tenen el suport de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei, que ha assistit a les assemblees per treballar de manera coordinada.

No només s’enfoquen al centre de culte

Però Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei no es vol centrar només en el centre de culte. Sílivia Ayala creu que “independentment d’això, era necessari tenir un grup local”. Durant la Fira de Nadal han estat demanant firmes conjuntament amb Molins Acull per a la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra” per l’acollida de refugiats, i estudien fer mobilitzacions pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

De totes maneres, tenen clar que el seu focus inicial sí que serà el centre de culte, sobretot després que el partit xenòfob Plataforma per Catalunya hagi vinculat el centre de culte amb el terrorisme i hagi donat una sèrie d’arguments xenòfobs que creuen que caldrà desmentir. De fet, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme es va crear fa sis anys per fer front, precisament, a la irrupció de Plataforma per Catalunya a diversos municipis, tot i que llavors no era el cas de Molins de Rei.

 • dclosa

  “Qui no te feina el gat pentina” , como ese grup de molinencs que ha creat un grup local d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, per a fer pedagogia a favor de la convivència davant el conflicte per la instal•lació d’un centre de culte de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei. Habiendo tanto espacio en la iglesia de Sant Miquel de Molins de Rei, si al fin y al cabo dios y los dioses inventados por el hombre, no existen, bien podrían compartir sus instalaciones, aún en dias alternos, para que esas gentes, si les sirve eso de ahorro en loquero, vayan a pasar un ratito por allí Asi nos evitariamos el conflicte per la instal•lació d’un centre de culte de la comunitat islàmica a Molins de Rei, i “fer front al creixement del feixisme i el racisme a casa nostra”., y gastar tiempo y dinero en la“sensibilització i la mobilització“ para legalizar el centre de culte y en explicar bé, què és realment l’islam, perquè (sempre mirant sobre l’espatlla) hi ha molt desconeixement”, y todo eso no seria necesario per que que els veïns vegin millor la instal•lació del centre de culte, y tinguin “més cohesió social i un millor veïnatge”. , ni necesitin el suport i les explicaciones de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei.
  Estas gentes de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Molins de Rei, más valdría que iniciasen “una campanya informativa als barris de les Conserves i la Riera Bonet” i reunir-se diversos cops amb els veïns per “exigir informació i transparència a l’Ajuntament i que la seva veu sigui escoltada i respectada”, respecte a que els de l’ Ajuntament ens estan aixecan la camisa, e ignoran y lo más indignante, también , el que no hay ningún partido de la oposición que lo defienda y luche,
  por los descuentos aplicar al IBI en carácter retroactivo del 18% del 2016 y el 8 % del 2017 , motivado por la reducción del valor de mercado de los pisos, y consecuentemente el valor catastral o base imponible aprobadas por el mismísimo demonio Lucifer anticatalanista , Sr. Montoro , Ministro de Hacienda ( de Madrid). Los políticos locvales se creen que los ciudadanos/as de Molins de Rei, somos unos borregos y que se nos pueden manejar a su antojo como a ellos les dé la gana.

 • Daniel Closa

  Para borrego el que se pasa el día aquí escribiendo estupideces sin sentido.

  • dclosa

   ¿Este és su único argumento, falsificando su identidad, sin argumento que debatir? , Eso demuestra la pobreza de su espíritu borreguero….. y no pasa de éste nivel.

 • Pingback: Es prepara una manifestació contra la islamofòbia a Molins de Rei | MOLINS ACULL()

 • Pingback: La propaganda contra el centre de culte de PxC està copiada d’Olot | Viu Molins de Rei()