La Federació Obrera s’omple per conèixer com ajudar en l’acollida de refugiats

La presentació comarcal de la campanya per a l’acollida de refugiats “Casa Nostra, Casa Vostra” ha omplert la Federació Obrera de Molins de Rei. Un centenar de persones s’han interessat per aquesta iniciativa per pressionar el govern català perquè doni una atenció adequada als refugiats que es trobin a Catalunya.

La sala d'actes de la Federació Obrera s'ha omplert a la presentació de "Casa Nostra, Casa Vostra" // Jordi Julià

La sala d’actes de la Federació Obrera s’ha omplert a la presentació de “Casa Nostra, Casa Vostra” // Jordi Julià

Veure la sala d’actes de la Federació Obrera de Molins de Rei amb més cadires de l’habitual i tot i així, plena, no és gaire freqüent. Però va passar amb la presentació de “Casa Nostra, Casa Vostra“, una campanya per reclamar solucions des de Catalunya a la “crisi migratòria de la Mediterrània”, segons diu el seu manifest. Ja l’han firmat 28.000 persones, però encara són “molt poques” segons el seu coordinador, Raúl Wagensberg, que pretén que la campanya tingui un gran ressò.

Molins de Rei acull la presentació al Baix Llobregat

Per aconseguir-ho, han demanat la col·laboració de molts famosos -principalment periodistes, músics i actors- perquè participin en un vídeo promocional. I alguns d’ells col·laboren anant als seus actes. A Molins de Rei s’ha fet un dels primers: la presentació de la campanya a nivell comarcal. La convidada va ser la periodista de Catalunya Ràdio Mònica Terribas, segons qui la situació actual és d’“impotència i indignitat”, tant per les institucions europees com espanyoles, i va qualificar de “ridícul” que només hagin vingut 516 persones de les 10.722 a què es va comprometre a acollir el govern espanyol.

Catalunya no té competències en fronteres i asil, però la companya s’adreça a les institucions catalanes. “Sí que tenim competències en sanitat i educació per donar suport als que ja són aquí”, defensava el coordinador de “Casa Nostra, Casa Vostra”, que creu que “no és una prioritat a la política catalana” perquè cap partit en parlava al programa electoral.

“Cal empènyer des del carrer perquè les institucions responguin”, deia Terribas, recordant que l’acollida a cases voluntàries només seria recomanable al principi perquè “tenen dret a fer la seva vida amb independència”. La demostració de la mobilització social serà una gran manifestació a Barcelona al febrer on “hem d’aconseguir que hi vagi tota la gent que va a les manifestacions de l’ANC”, reptava Terribas. De fet, a l’equip de campanya hi ha el molinenc Ignasi Termes, que ha estat el coordinador de les grans manifestacions independentistes i hi aportarà la seva experiència.

Antònia Castellana, de Molins Acull, la periodista Mònica Terribas, el coordinador de la campanya, Raúl Wagensberg i Ignasi Termes com a organitzador dels actes, van ser a la presentació a Molins de Rei // Jordi Julià

Antònia Castellana, de Molins Acull, la periodista Mònica Terribas, el coordinador de la campanya, Raúl Wagensberg i Ignasi Termes com a organitzador dels actes, van ser a la presentació a Molins de Rei // Jordi Julià

Mobilització per la Fira de la Candelera

Abans de la manifestació es farà un concert al Palau Sant Jordi “de benvinguda als refugiats, que malgrat encara no han arribat, volem donar el missatge que aquí seran benvinguts”, deia Wagensberg. Tant el concert com la manifestació seran al febrer, i per això Molins Acull, la plataforma ciutadana que es va crear fa un any per buscar solucions locals a la crisi dels refugiats, aprofitarà que la Fira de la Candelera és a principis de mes per fer “alguna acció important aprofitant la quantitat de gent que ve”, va explicar Antònia Castellana, membre de la plataforma.

Molins Acull va fer d’amfitriona de la presentació per al Baix Llobregat, cosa que els va “honorar”, segons Castellana, que va recordar que Molins de Rei “sempre ha estat lluitadora pels drets humans: ho ha estat amb les dones de Srebrenica o amb el Sàhara i ara ho hem de ser amb els refugiats”. Abans, faran altres accions. La primera ha estat recollir firmes coincidint amb la Fira de Nadal. Mentrestant, es seguiran reunint cada primer i tercer dilluns de mes per coordinar accions a nivell local perquè l’objectiu amb què es van crear, ajudar els refugiats que vinguin, pugui ser una realitat.

 • dclosa

  “Qui no te feina el gat pentina”, como esas gentes de la presentació comarcal de la campanya per a l’acollida de refugiats “Casa Nostra, Casa Vostra” , con una clara intención de presionar el govern català perquè doni una atenció adequada als refugiats que es trobin a Catalunya y solucions des de Catalunya a la “crisi migratòria de la Mediterrània” i qualificar de “ridícul” el que només hagin vingut 516 persones, de les 10.722 a què es va comprometre a acollir el govern espanyol.
  Con todo ese personal , menos mal que Catalunya encara no té competències en fronteres i asil, y menos mal que hay alguien con sentido común que reconoce de que “Sí que tenim competències en sanitat i educació per donar suport als que ja són aquí i que s’han pagar religiosament amb els impostos, IRPF, IBI; de els d’aquí,
  Voviendo a lo dicho del gato, Es inveosimil la efevescéncia de l’acollida mostrada, en cases voluntàries i que els refugiats “tenen dret a fer la seva vida amb independència”, y esa predisposición anticipada , si o si, “de benvinguda als refugiats, que malgrat encara no han arribat, aquí seràn benvinguts i a cargo de los que pagamos impuestos aquí”, y en confianza ( volviendo a lo del gato) no les faltará la plataforma ciutadana per buscar solucions locals a sus crisis, y que Molins Acull será l’amfitriona, perque Molins de Rei, siempre a cargo de otros (del presupuesto municipal, “disparando con polvora del Rey” ) sempre ha estat lluitadora pels drets humans: ho ha estat amb les dones de Srebrenica o, amb el Sàhara a pesar de que ahora ya nadie quiere a los niños en verano, i ara ho han de fer amb els refugiats”. Inverosimil las ganas que tienen esas gentes de esas plataformas en ver a especímenes sirios paseando por las calles de Molins de Rei y acogidos a cargo del presupuesto (polvora del Rey) en la casa de colonias de La Rierada. Los refugiados no deberian existir, mayormente, los que consiguen viajar, és porque son gente pudientes : empresarios, ingenieros, medicos , con una buena renta en su pais, y que han pagado grandes cantidades de dinero a las mafias. De los que verdaderamente debemos apenarnos son los pobres que se quedan allí y que no pueden pagar el pasaje.

 • Maximo Decimo Meridio

  “Tus dias de gloria muy pronto veran su fin”, dclosa.

  • dclosa

   ¡¡¡”MaMARRACHO” !!!!

 • Pingback: La Federació Obrera es desborda per la coordinació de l'1-O | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El pregó de Miki Rosas a la Festa dels Miquels 2017 | Viu Molins de Rei()