Eduard Suárez: Carta oberta a Joan Ramon Casals i Xavi Paz

Benvolguts companys de consistori,

Ja fa dies que em ronda pel cap com podia defensar-me de forma justa i transparent d’un seguit d’acusacions infames que heu abocat sobre el meu grup municipal i en particular sobre la meva persona en tant que representat d’ERC a la comissió de patrimoni, i he pensat en escriure-us una carta de manera oberta. Certament ja ha passat prou de temps des de les últimes eleccions municipals com per parlar amb certa perspectiva i, sí senyor, no em costa res reconèixer que la sociovergència va sortir reforçada. Per tant, malgrat que a mi em sembli una forma de govern que ens treu dinamisme i sense cap mena d’il·lusió, els molinencs us van fer confiança i és just i coherent que la repetíssiu. Res a dir, esperem que en futures ocasions ERC faci uns magnífics resultats i puguem revertir la situació tot i que de moment no ha estat el cas.

Però siguem francs, amb ERC heu pogut arribar a acords amb temes que són importants i per tant, quan la cosa ens ha quadrat a tots, políticament parlant, hi ha hagut diàleg i entesa, i és aquí on em sento molt agreujat per la vostra actitud i sobretot per les vostres suposades acusacions. Dic suposades perquè sou tant covards que no teniu ni el més mínim gest de dignitat per dir de forma clara quin partit i quin membre de la comissió de patrimoni s’ha saltat l’Acord de confidencialitat? Per part nostra, l’únic que hem fet és vetllar pels interessos del col·lectiu i no d’uns quants i sobretot fer propostes que poguessin aportar un mínim de sentit comú a un tema, el del patrimoni, que és altament sensible i del qual s’ha de fugir dels populismes i dels titulars fàcils. Per això vam demanar l’aturada de llicències, perquè els tècnics poguessin fer la seva tasca de forma més reposada: per cert, una proposta, aquesta, que no seria tant descabellada quan dues setmanes després que ERC ho demanés, vosaltres com a govern ho vau executar.

Així que, Joan Ramon i Xavi, ha arribat l’hora que deixeu d’amagar-vos sota velades acusacions i digueu en què i qui ha perjudicat el patrimoni de la vila amb la seva indiscreció. Feu-ho si us plau, us ho demano com a company de consistori i també com a persona que creu en la feina que estem duent a termes els electes locals arreu del país i també a la nostra vila. Si no ho feu, qui us escriu haurà de començar a pensar que la relació que hem mantingut fins ara, que tot i ser discrepant en molts temes ha sigut prou franca, s’haurà acabat i passarem a un altre estadi al qual jo no vull arribar ni crec que sigui el millor per a ningú.

Atentament,

Eduard Suàrez i Rovira. Regidor d’ERC Molins de Rei i membre de la Comissió de Patrimoni.

 • dclosa

  Sr, Suarez , Se repite usted…, A la ciudadanía de Molins de Rei, y algunos muchos que penosamente les votaron no nos interesa sus ocurrencias del día, ni las cartas a sus benvolguts, o no tant benvolguts, companys del consistori. Lo que les tenga que decirles a ellos, dígaselo en los plenos, y no aquí, y que por cierto Usted en los plenos, está bastante calladito…. allí podrá defensar-se de forma justa i transparent del seguit d’acusacions infames que CIU-Molins i el PSOE-Molins ha abocat sobre el seu grup municipal ERC-Molins , en particular sobre la seva persona, en tant que representant d’ERC-Molins a la comissió de patrimoni, Nos alegra lo que nos dice, de que en les últimes eleccions municipals reconèixex que la sociovergència-Molins de Rei en va sortir reforçada, encara que li sembli que fan una forma de govern que ens treu dinamisme, sense cap mena d’il•lusió, i que espere, amb un ciri encés, que en futures ocasions ERC-Molins , despres de la nefasta tasca de oposició que está fent , facin uns magnífics resultats i puguin revertir la situació. Si segueixen axis, molts ciris tindrá de cremar…. Estem al corrent que per no perdre protagonisme ERC-Molins i poguer justificar la paga dels 380 €/ple i regidor , ERC-Molins, amb CIU+PSOE ha pogut arribar a acords amb temes que no són importants per la ciutadania, i els ha quadrat a tots, políticament parlant, i que hi ha hagut diàleg i summisió de ERC-Molins , i amb tor aquest espectacle de summisió es senti molt agreujat per la actitud de CIU + PSOE ,per les acusacions que li fan.. i que son uns covards, que no tenen ni el més mínim gest de dignitat per diguin de forma clara, quin partit i quin membre , i quin espía, de la Comissió de Patrimoni s’ha saltat l’acord de confidencialitat, No nos creemos que ERC-Molins l’únic que han fet és vetllar pels interessos del col•lectiu i no d’uns quants, i sobretot fer propostes que poguessin aportar un mínim de sentit comú a un tema, el del patrimoni, que és altament sensible i del qual s’ha de fugir dels populismes i dels titulars fàcils, i que ERC_molins va ser l’unica que van demanar l’aturada de llicències, perquè els tècnics poguessin frenar el progrès urbanistic de la vila
  No veo de que se extraña, de sus compañeros Joan Ramon i Xavi,, de que son especialistas, como el avestruz, d’amagar el cap sota l’ala i fer velades acusacions , perjudicat el patrimoni de la vila amb indiscrecions. Ingénuo és quien se crea que es una persona que creu en la feina que estan duent a termes els electes locals , especialmente el disidente bodeguero, CUP , etc arreu del país i també a la nostra vila. La sumisión de ERC-Molins ha hecho que ignorasen y luchasen por los descuentos aplicar al IBI en carácter retroactivo del 18% del 2016 y el 8 % del 2017 por la reducción del valor de mercado de los pisos, y consecuentemente el valor catastral o base imponible aprobadas por el mismísimo demonio Lucifer anticatalanista , Sr. Montoro , Ministro de Hacienda ( de Madrid).
  Mal recuerdo tenemos de Victor Puntas (el guaperas) (ERC) sin oficio ni beneficio, que entre 2007 y 2011 se ensacó 212.508,80 € (35 Mill Ptas) , y que luego ha estado medrando en el cementerio de elefantes del Consell Comarcal, y ahora está con un buen sueldo como persona de confianza de ERC en Sant Vicens H. Jo no vull arribar ni crec que sigui el millor per a ningú.
  ¿Sr. Suárez, en que trabaja usted? , ¿ Ha trabajado alguna vez en la privada? , ¿Cuales son sus ingresos dinerados?

  • ParaDaniel

   Buenos días Daniel,

   Usted, aparte de criticar todo lo que publica este medio, ¿qué otras cosas aporta a nuestro municipio?
   Estaría encantado de que me pudiera responder, ya que lo veo siempre aquí en plan negativo y sin aportar ninguna solución o propuesta de interés o que pueda ser mínimamente viable.

   Un saludo y no se lo tome mal ;)

   • dclosa

    Señor ParaDaniel, No se lo tome mal, pero , “No hay peor ciego que el que no quiere ver” , No, no estoy de acuerdo con lo que me dice, de que yo critico todo lo que se publica este medio, No es cierto, Sólo comento y doy mi opinión, (si me lo deja pasar la censura de Viu molins,) los artículos que afectan a nuestro municipio, Que yo recuerde nunca he comentado noticias deporte , entitats, cultura, etc. No entiendo muy bien su pregunta : ¿qué otras cosas aporta a nuestro municipio?, y si hay algún método o protocolo preestablecido y aprobado por usted , para que los comentaristas podamos aportat cosas…
    No tengo ningún problema en lo que me dice de que : Estaría encantado de que le pudiera responder, Justamente me dá una alegría , y veo que lo que escribo, se lo lee alguien, ya que mis réplicas que hago a los politicos locales, si se las leen , veo que las aceptan como verdaderas con resignación y sin replicar. Lamento que vea en mis réplicas, siempre aquí en Viu Molins y en El Llaç facebook, , en plan negativo y sin aportar ninguna solución o propuesta de interés o que pueda ser mínimamente viable. La enfermedad contagiosa de cleptomanía de los actuales politicos locales, enfermedad propagada por Ivan Arcas Blach (ICV) , ineptitud para el cargo del actual alcalde Joan Ramon Casals Mata (CIU) que no responde a las instancias, el trágame a la no reducción del 18% del recibo del IBI del 2016 y el 8% para el 2017 pese a la aprobación de Montoro , la lapa de la radio municipal 100% dependiente, la mala gestion de los autobuses Molins-Bus siempre vacios y a cargo del presupuesto, los paneles solares Cateura sin funcionar, el jardin Palau sin aparcamiento subterráneo, la nueva biblioteca sin aparcamiento subterráneo y de 3.000 m2 cuando ahora los libros son digitales, y no sabemos cuanto nos va a costar al final, los charcos de la campa de parking en la Fede, los escandalosos sueldos de los gandules politicos locales, el reparto de las las poltronas de dedicacion plena, los mamones en cargos políticos de confianza, ….. Repito : “No hay peor ciego que el que no quiere ver” . Sin acritud…
    Un saludo.