Eduard Suárez: Carta oberta a Joan Ramon Casals i Xavi Paz

Benvolguts companys de consistori,

Ja fa dies que em ronda pel cap com podia defensar-me de forma justa i transparent d’un seguit d’acusacions infames que heu abocat sobre el meu grup municipal i en particular sobre la meva persona en tant que representat d’ERC a la comissió de patrimoni, i he pensat en escriure-us una carta de manera oberta. Certament ja ha passat prou de temps des de les últimes eleccions municipals com per parlar amb certa perspectiva i, sí senyor, no em costa res reconèixer que la sociovergència va sortir reforçada. Per tant, malgrat que a mi em sembli una forma de govern que ens treu dinamisme i sense cap mena d’il·lusió, els molinencs us van fer confiança i és just i coherent que la repetíssiu. Res a dir, esperem que en futures ocasions ERC faci uns magnífics resultats i puguem revertir la situació tot i que de moment no ha estat el cas.

Però siguem francs, amb ERC heu pogut arribar a acords amb temes que són importants i per tant, quan la cosa ens ha quadrat a tots, políticament parlant, hi ha hagut diàleg i entesa, i és aquí on em sento molt agreujat per la vostra actitud i sobretot per les vostres suposades acusacions. Dic suposades perquè sou tant covards que no teniu ni el més mínim gest de dignitat per dir de forma clara quin partit i quin membre de la comissió de patrimoni s’ha saltat l’Acord de confidencialitat? Per part nostra, l’únic que hem fet és vetllar pels interessos del col·lectiu i no d’uns quants i sobretot fer propostes que poguessin aportar un mínim de sentit comú a un tema, el del patrimoni, que és altament sensible i del qual s’ha de fugir dels populismes i dels titulars fàcils. Per això vam demanar l’aturada de llicències, perquè els tècnics poguessin fer la seva tasca de forma més reposada: per cert, una proposta, aquesta, que no seria tant descabellada quan dues setmanes després que ERC ho demanés, vosaltres com a govern ho vau executar.

Així que, Joan Ramon i Xavi, ha arribat l’hora que deixeu d’amagar-vos sota velades acusacions i digueu en què i qui ha perjudicat el patrimoni de la vila amb la seva indiscreció. Feu-ho si us plau, us ho demano com a company de consistori i també com a persona que creu en la feina que estem duent a termes els electes locals arreu del país i també a la nostra vila. Si no ho feu, qui us escriu haurà de començar a pensar que la relació que hem mantingut fins ara, que tot i ser discrepant en molts temes ha sigut prou franca, s’haurà acabat i passarem a un altre estadi al qual jo no vull arribar ni crec que sigui el millor per a ningú.

Atentament,

Eduard Suàrez i Rovira. Regidor d’ERC Molins de Rei i membre de la Comissió de Patrimoni.

Recomanacions personalitzades