Matossers de Molins de Rei: La rèplica que no volíem fer

En referència a la carta del president de la comunitat de veïns del passeig de la Pau, 11:

Imatge de la inauguració del local, al març del 2016 // Arxiu — Matossers

Els Matossers de Molins de Rei lamentem que els veïns de la finca passeig de la Pau, 11 s’hagin pres la molèstia de cercar en la pàgina de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya els valors socials del món casteller i no hagin dedicat el mateix esforç a posar-se en contacte directament amb nosaltres per demanar una reunió.

Sobre els punts enumerats com a accions “incíviques”:

És cert que després dels assajos dels divendres fem ús del nostre local per sopar-hi, exclusivament. La normativa interna del local ja contempla mesures correctives com no posar música fora d’hores i parlar en veu baixa. Tenim cartells dins i fora del local recordant que cal respectar el descans dels veïns.

Respecte al punt que parla del fum dels dinars, cal dir que només s’han fet quatre àpats per a tota la colla i que en cap cas s’ha fet una barbacoa. Aquests dinars no són habituals ni es fan contínuament. A més, si haguéssim sabut de primera mà que això molestava els veïns, haguéssim pres les mesures adequades. La colla ha fet barbacoes i calçotades sempre fora del pati del local, en concret al pati de la Federació Obrera.

Els Matossers ens preguntem si hi ha alguna normativa que prohibeixi veure futbol a la televisió, comentar les jugades i celebrar els gols del nostre equip. En qualsevol casa molinenca on es vegi futbol també se celebren els gols fent xivarri.

En referència a la nostra canalla. Amb quina autoritat moral es jutja aquí que els nostres fills estiguin jugant o no al carrer? És incívic jugar a la pilota? És més, estan vigilant-los
per saber si estan o no supervisats pels seus pares? Ens diuen que els nostres fills estan sent observats per un adult aliè a la colla durant hores?

Diuen que ens han traslladat les seves queixes. Nosaltres només vam mantenir una conversa informal abans de l’estiu amb el president de la comunitat de veïns sobre els
sopars de divendres. Ja hem dut a terme les mesures parlades en el seu moment. Des de llavors, el representant de la comunitat no s’ha posat en contacte amb nosaltres.

“Pràctiques abusives i extralimitacions antisocials” són paraules molt greus i ofensives per als membres de la colla. Nosaltres creiem que parlant la gent s’entén i que una reunió
exposant aquestes queixes hagués estat millor que fer-ho públic a través dels mitjans de comunicació. D’aquí el títol d’aquest comunicat.

Malgrat aquesta ofensa, encara emplacem la Comunitat de Veïns a una reunió amb la intermediació de l’Ajuntament de Molins de Rei, que ha mostrat voluntat de participar en
el diàleg.

I si ens hem de remetre als valors castellers, nosaltres només demanem SENY.

La Junta Directiva de Matossers de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades