Alex Herrero: Els valors cívics d’alguns Matossers de Molins de Rei

Imatge de l'edifici del passeig de la Pau, 11 // Street View

Imatge de l’edifici del passeig de la Pau, 11 // Street View

Fa uns mesos van arribar uns nous veïns al barri de La Pau de Molins de Rei. Els Matossers van inaugurar la nova seu al local del Passeig de la Pau núm. 11, al costat de la Federació Obrera.

Qui podia pensar que em donarien peu a escriure aquestes línies reflexionant sobre els valors socials del món casteller i, especialment, d’alguns dels nostres Matossers!!!

En un document aprovat per l’Assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el 24 de març de 2012 a Molins de Rei, s’esmenta que “les colles castelleres promouen el civisme”.

Doncs segurament alguns no entenem el mateix quan parlem de civisme i ara us explico el perquè:

  • Durant els mesos d’estiu, els veïns del Passeig de la Pau núm. 11 hem patit els sorolls fins les 2 o 3 de la matinada de molts divendres, després del seu assaig a la Federació Obrera. El local no està insonoritzat i, a més, té un pati al darrere on surten a fumar i parlar. Us ben asseguro que pels veïns del primer, quan estan al llit, és com si fossin dins de la seva habitació.
  • També hem patit algun dinar amb la preparació del foc i el fum que puja a totes les habitacions dels pisos de l’edifici.
  • I no cal que us expliqui res dels crits i xivarri que s’escolta quan hi ha partit de futbol.
  • A tot això, els més menuts, els futurs ciutadans, que haurien d’aprendre aquests valors de civisme i convivència per quan siguin adults, estan, durant hores, jugant a pilota i cridant al pàrquing de la Federació sense cap vigilància dels seus pares.

Només un exemple del NO-CIVISME. Aquest dissabte, 10 de desembre de 2016, jugava el Barça a les 13 hores, i van decidir dinar al local veient el partit, fent foc en una barbacoa, tornant a omplir-nos de fum les habitacions.

I els nens jugant tota la tarda, fins ben fosc, al pàrquing amb la pilota.

Els hem traslladat les nostres queixes, però sembla que no és suficient.

A Molins de Rei tenim una ordenança de civisme i convivència vilatana que hem de respectar tots plegats, i que les autoritats han de fer complir.

No demanem res d’extraordinari, només respecte i consideració pels altres, en l’exercici normal dels seus drets, sense pràctiques abusives ni extralimitacions antisocials que perjudiquin a la resta de veïns.

Alex Herrero és president de la comunitat de veïns del passeig de la Pau, 11

Arran d’aquest article, els Matossers han fet un article de rèplica.

Recomanacions personalitzades