Marcos Ruiz aconsegueix tres medalles d’or al Campionat d’Europa d’halterofília

L’aixecador molinenc es proclama campió d’Europa júnior després de fer les millors puntuacions en arrencada, dos temps i total olímpic, sumant tres medalles d’or. 

Marcos Ruiz en el podi del Campionat d’Europa Júnior // cedida pel CH Molins de Rei

El molinenc Marcos Ruiz és l’aixecador amb més projecció d’Europa en la seva categoria. El jove format al Club Halterofília Molins de Rei s’ha proclamat campió d’Europa júnior d’halterofília en categoria de menys de 105 kg en la competició disputada a Israel.

La victòria de Ruiz ha estat incontestable. S’ha fet amb la medalla d’or en arrencada, en dos temps i en total olímpic. Ha sumat, doncs, tres primeres posicions a l’europeu. Ha aconseguit una marca de 381kg en total olímpic – que suposa record d’Espanya de la seva categoria – 175kg en arrencada i 206 en dos temps.

El mateix Ruiz ja va aconseguir el subcampionat del món en arrencada i l’any passat va ser bronze en el campionat d’Europa. Actualment, entrena a la residència d’alt rendiment Blume de Madrid.

Aquest any, la també molinenca Noelia Caballero va guanyar el Campionat d’Europa d’halterofília de la seva categoria, aconseguint amb tres medalles d’or en arrencada, dos temps i total olímpic. Així doncs, l’halterofília de Molins de Rei tancarà el 2016 amb sis medalles en campionats d’Europa.

Recomanacions personalitzades