Un institut de Sant Vicenç guanya el Dia de l’Emprenedor amb una aplicació que fa de gos pigall

El Gabriela Mistral aconsegueix el primer premi del Dia de l’Emprenedor presentant una app que millora la mobilitat de les persones amb discapacitat visual. 

Imatge del Dia de l'Emprenedor // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge del Dia de l’Emprenedor // Ajuntament de Molins de Rei

Amb un projecte d’aplicació per a dispositius mòbils que fa les funcions d’un gos pigall anomenat Virtual Vision, alumnes de l’institut Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts han aconseguit la victòria en el Dia de l’Emprenedor.

La jornada ha reunit 172 alumnes de secundària de Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Corbera de Llobregat i Molins de Rei, que s’han reunit al Bernat el Ferrer per presentar els seus projectes i escoltar una xerrada de Jaume Josa, expert comunicació i emprenedoria.

El jurat del concurs ha estat format per un representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Jove Cambra Internacional de Catalunya.

El projecte guanyador inclou informació sobre desnivells i semàfors, conducció mitjançant tecnologia GPS i geolocalització. El jurat ha valorat la seva “finalitat social, la viabilitat, la fase avançada del prototip, l’estratègia de desenvolupament del producte i l’exposició feta pels alumnes” com a principals arguments per donar-li el primer premi, segons ha informat l’Ajuntament de Molins de Rei a través d’un comunicat.

Recomanacions personalitzades