L’homenatge als Dracs culmina amb l’edició d’un llibre

La història del grup dels 60 “Els Dracs” queda immortalitzada en un llibre a través de les vivències dels protagonistes. També recull l’exposició que se’n va fer i alguns dels reconeixements del món musical català que es van veure al pregó de Festa Major. La publicació i un acte institucional tanquen la commemoració dels 50 anys.

El llibre "Els Dracs, una història de pop/rock" recull el que es va veure a l'exposició però també als altres actes d'homenatge i vivències dels seus membres // Jordi Julià

El llibre “Els Dracs, una història de pop/rock” recull el que es va veure a l’exposició però també als altres actes d’homenatge i vivències dels seus membres // Jordi Julià

L’homenatge pels 50 anys del primer disc dels Dracs, grup pioner per cantar als anys 60 cançons pop/rock en català, s’ha tancat amb l’arribada a les llibreries de Molins de Rei del llibre “Els Dracs, una història de pop/rock”. És el mateix títol que tenia l’exposició que es va fer durant la Festa Major, perquè està concebut com a catàleg de l’exposició.

El llibre és una síntesi d’aquella mostra però al mateix temps també queda reflectida la repercussió per a la música catalana que ja es va veure al pregó, on vídeos de nombrosos músics reconeixien com els van influir, i al concert de Festa Major, on algunes d’aquestes persones van versionar cançons dels Dracs.

Es tracta d’un llibre molt gràfic, dissenyat per Toni Moreno, que també va ser comissari de l’exposició. Les portades de tots els discos que van publicar són l’eix del recorregut. Dins d’ells s’inclouen algunes de les cites dels músics que es van veure per Festa Major, però n’inclou d’altres com ara la del valencià Feliu Ventura, que en considera les cançons “pioneres i actuals alhora”. O les de fills dels Dracs que han estat músics: Ed Tulipa (Sergi Carós), Miquel Àngel Cordero i Víctor Cordero.

Com ho va viure cadascú

La història del grup s’explica a través de les vivències personals dels seus protagonistes. Un text que va deixar escrit el bateria Vicenç Carós l’any abans de morir fa el recull any per any dels fets des d’un punt de vista molt personal: diu fins i tot quins dels diferents membres que van anar tenint ho feien bé i quins no, o explica anècdotes com quan van arribar tard a un concert de cap d’any.

Els altres membres de la banda original (Jordi Carreras, Manel Cordero, Tino García i Alfred Pla) també hi expliquen la seva visió personal, explicant la seva part de la història, i al final s’acaba teixint un conjunt. En nom del teclista, Miquel Olivé, mort l’agost passat, les seves filles Eva, Cristina i Natàlia recorden que per a ell “la música ho era tot, l’emocionava, el feia feliç”, i que estava molt orgullós que li hagués agafat el relleu la seva néta tocant el piano.

Acte institucional d’homenatge

El llibre, editat per l’Ajuntament, ja és a les llibreries de Molins de Rei per 10€. El mateix dia que sortia a la venda, el 24 de novembre, el consistori organitzava un acte de cloenda dels actes de commemoració dels 50 anys dels Dracs, que a més dels actes de Festa Major també han inclòs diverses xerrades. Els seus membres i els familiars dels difunts van signar al llibre d’honor de l’Ajuntament de Molins de Rei i es va obsequiar amb un exemplar del llibre a cadascun.

Després de signar al llibre d'honor, l'Ajuntament va obsequiar els membres dels Dracs i els familiars dels difunts amb el llibre que han editat // Jordi Julià

Després de signar al llibre d’honor, l’Ajuntament va obsequiar els membres dels Dracs i els familiars dels difunts amb el llibre que han editat // Jordi Julià

Recomanacions personalitzades