Cap de setmana contra el càncer i amb el cinema del festival VOC

Aquest cap de setmana del 25 al 27 de novembre el Posa’t la Gorra fa la festa infantil i un tast solidari. Hi ha trio de cinema: la primera mostra VOC de curtmetratges en català, “Regreso a casa” del Cineclub i un documental sobre el sexisme. També es fa un espectacle infantil.

Si no sabeu què fer aquest cap de setmana, us proposem sis plans per fer sense moure-us de Molins de Rei.

Les gorres verdes han inundat el pati de l'escola El Palau // Jose Polo

El “Posa’t la gorra” del 2015 va recollir 32.516€ // Arxiu – Jose Polo

1. Solidaritzar-se amb els nens amb càncer

La festa “Posa’t la Gorra” fa deu anys a Molins de Rei. Organitzen tot tipus d’activitats infantils, com tallers, actuacions, una rifa o una maqueta ferroviària. Tothom ha de portar una gorra que costa 7€. Treballen així la solidaritat de dues maneres: emocional i econòmica. Els nens es posen en la pell dels infants que perden el cabell per culpa del càncer i el preu de la gorra es destinarà a la reforma de la planta d’oncologia pediàtrica de la Vall d’Hebron. L’any passat van aconseguir 32.516€.

La festa “Posa’t la gorra” serà diumenge 27 de novembre de 10 a 14 hores. Està previst fer-ho a l’escola El Palau però davant la pluja es traslladarà a la carpa del Parc de la Mariona (C. Salvador Seguí-Primer de Maig).

2. Recaptar fons per al càncer tastant vins

El “Posa’t la gorra” té un preludi el dia abans, amb el 3r Tast Solidari organitzat per l’Associació Molinenca de Tast. Els beneficis es destinaran als mateixos fons que el Posa’t la gorra. Es tastaran vins i caves catalans explicats per un sommelier, es subhastaran ampolles i es maridarà amb pica-pica dels comerços locals.

El tast serà dissabte 26 de novembre a les 20:30 a La Gòtica. Els tiquets costen 30€ i es venen a Vinalium i Cal Cardona.

3. Descobrir creacions audiovisuals en català

Passat el Festival de Cine de Terror, arriba a Molins de Rei una nova cita audiovisual: “VOC”, Versió Original en Català, una mostra de curtmetratges organitzada per Òmnium Cultural que a Molins de Rei té el suport del Cine Club Hal 2002, i que també inclou uns premis per estimular la creació de nous continguts de qualitat i en català.

La mostra serà dissabte 26 de novembre de 18 a 22 hores. L’entrada val 2€, amb aperitiu i beguda inclosos a la pausa.

4. Seguir el retorn a casa d’un pres polític xinès

El Cineclub Hal 2002 porta la pel·lícula xinesa estrenada aquest mateix any “Regreso a casa”, que explica el cas d’un pres polític detingut durant la Revolució Cultural xinesa i que a principis dels setanta s’escapa per tornar a veure la seva família.

La pel·lícula es projectarà divendres 25 de novembre a les 22 hores a la Peni. L’entrada val 4€ (3€ per a joves de 15 a 25 anys o socis).

5. Veure el sexisme amb un documental de Coixet

El 25 de novembre a la tarda es fa l’acte institucional del dia internacional contra la violència masclista. Però també té la seva vessant cultural: la CUP, Arran i el SEPC organitzen el passi del documental “La dona, cosa d’homes”, d’Isabel Coixet, que mostra el sexisme a partir d’imatges extretes de TVE.

El documental es projectarà el diumenge 27 de novembre a les 18 hores a La Barrina.

5. Anar amb els nens a veure un teatre mòbil

Xarxa Molins de Rei porta l’espectacle “Tot Plegat”, de Teatre Mòbil. Hi ha un espai mòbil que es plega i es desplega, on es troben tres comediants que volen presentar l’espectacle però no se’n surten.

L’espectacle es farà diumenge 27 de novembre a les 17:30 a la Peni.

Recomanacions personalitzades