Jordi Martín guanya per cinquena vegada el concurs de cartells de la Fira de la Candelera

El cartell de la 166a Fira de la Candelera serà un ‘lleva-alls’: una unió d’un llevataps i un all. És obra de Jordi Martín, de Barberà del Vallès, guanyador del concurs en cinc ocasions des del 1997. Aquest any s’han presentat 30 cartells, la xifra més baixa de les últimes ocasions.

L'autor del cartell, Jordi Martín, amb Xavi Paz (primer tinent d'alcalde), Joan Ramon Casals (alcalde) i Ramon Sánchez (regidor de fira) // Jordi Julià

L’autor del cartell, Jordi Martín, amb Xavi Paz (primer tinent d’alcalde), Joan Ramon Casals (alcalde) i Ramon Sánchez (regidor de fira) // Jordi Julià

La imatge de la Candelera del 2017 serà un objecte meitat llevataps, meitat all, que surt d’un test. La creació, anomenada ‘lleva-alls’, és obra de Jordi Martín, un dissenyador gràfic jubilat de Barberà del Vallès que, des que va guanyar el concurs de cartells de la fira per primer cop el 1997, ha seguit insistint cada any. L’esforç li ha valgut la pena: comptant aquest, haurà guanyat cinc vegades. Les últimes, una poma dolça i una unió d’una pala, un bitxo i un metre.

El mèrit és més gran tenint en compte que “el 70% del jurat que ha escollit les seves creacions al llarg dels anys era diferent”, explicava l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), en la presentació del cartell, que creu que “s’ha creat una continuïtat d’estils” amb les obres de Martín. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) recordava que “en un món competitiu la Fira s’ha de posicionar” i espera que el cartell hi ajudi.

Segons l’autor, la imatge simbolitza “la indústria amb l’engranatge del llevataps; l’agricultura amb l’all; i el comerç amb l’etiqueta del preu enganxada al test”. Alhora, el llevataps recorda la fira de vins i tot plegat dóna una aparença de “figura humana que convida els visitants a venir”.

El seu és un dels 17 cartells presentats per gent de fora de Molins de Rei mentre que els molinencs n’han presentat 13. En total han estat 30, la xifra més baixa dels últims anys des del rècord de 93 cartells fa només sis anys. El guanyador s’emporta 1.400€ de premi.

Aquests són tots els cinc cartells guanyadors de Jordi Martín:

Recomanacions personalitzades