L’Ajuntament crea un Consell d’Infants

Molins de Rei organitza un ens on els més petits podran fer propostes per millorar el seu entorn. 

El de la Riera Bonet és l'únic carnaval de barri // Elisenda Colell

Infants en el Carnestoltes de la Riera Bonet// Arxiu — Elisenda Colell

L’espai urbà, les activitats que s’organitzen o com és una Festa Major… la realitat d’un municipi està confeccionada i construïda per adults. Però amb ells conviuen infants. I els més petits, què opinen del seu entorn més proper?

Amb l’objectiu de recollir els anhels i les demandes dels nens, l’Ajuntament de Molins de Rei, amb el suport de la Diputació, ha creat el Consell d’Infants de Molins de Rei, que es constituirà el pròxim dia 20, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, en un acte a la Sala Gòtica i aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa.

La proposta, que va ser aprovada per unanimitat al ple municipal, vol “millorar la participació” dels més petits, segons ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). El consell es reunirà de forma mensual a través d’un plenari, elaborarà propostes de millora de Molins de Rei en un àmbit concret que anirà variant any rere any. Per començar, serà l’Ajuntament qui triarà la temàtica però després també podrà ser triada pels nens.

102 infants de cinquè i sisè de primària s’han presentat per formar part de l’òrgan. S’han triat 29 consellers a través d’un procés electoral. Un nen per classe de totes les escoles de Molins de Rei i dos de l’esplai l’Agrupa. “Tota la comunitat educativa s’ha implicat en la iniciativa”, ha indicat la regidora d’Infància, Carme Madorell (CDC). De fet, des de l’Ajuntament no s’esperaven un interès “tan alt” respecte a la proposta. Fins i tot el logo de l’ens ha estat sorgit a través del concurs de dibuix infantil Lluís Fisas. “Tot el que decideixi el Consell d’Infants pot acabar a les regidories”, ha remarcat Madorell.

“En el fons el que fem és construir ciutadania”, ha indicat el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), que a més ha recalcat que s’ha treballat “transversalment” entre diferents departaments del consistori. La fórmula no és genuïna de Molins de Rei, i aquest tipus de consells s’han anat estenent arreu de Catalunya. Un exemple és la ciutat veïna de Sant Feliu de Llobregat, on els més petits han decidit les reformes del Parc del Llobregat. Ara la mirada innocent dels nens molinencs també es tindrà en compte.

 

  • dclosa

    “Qui no té feina , el gat pentina” , Aquesta sembla la consigna dels actuals governants de l’Ajuntament de Molins de Rei (CIU+PSC) , Ara sols falta que es crèi “El Consell de Bebès de menys de 10 mesos”, Per suposat, aixó implica mès personal funcionari…
    Recordemos que, sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal ( Membres dels òrgans de govern. 240.542,67 €, Personal eventual. 305.354,56 €, etc ) De los 28.505.482,83 € de nuestro Presupuesto Municipal 2016 sólo en DESPESES DE PERSONAL son 10.773.393,42 € , y eso és sin mover ninguna baldosa ni limpiar nada…. la gestión del IBI está subcontratado a la Diputación , lo de las multas también , el agua Aqualua , el alumbrado Citelum, Jardineria Moix, limpieza a Acciona, basuras a Copisa, ….. dineros que nos sacan directamente del IBI , y ni los de ERC, ni los de la CUP, ni Podemos, ni ICV, ni el transfuga bodeguero, presentan moción alguna para la baja del 18% en el IBI del 2016 , y 8% para el 2017 autorizado por el mismísimo Montoro, En Molins de Rei estamos viviendo en una incongruencia y un surrealismo político total

  • Pingback: El Consell d’Infants vol parlar dels refugiats, la mobilitat i la música en directe  | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: El pregó de Miki Rosas a la Festa dels Miquels 2017 | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: El Consell d'Infants renova els seus membres | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: Sílvia Guillén (ERC): "S'ha de fer pedagogia amb el comerç sobre la peatonalització del Centre Vila" | Viu Molins de Rei()