La Generalitat impedeix que es pagui als veïns de Sant Pere de Romaní que renunciïn al reallotjament

La Direcció General d’Administració Local ha invalidat el conveni signat entre veïns i Ajuntament perquè el valor dels pisos ha variat durant aquest anys i el preu que s’estableix en l’acord s’ha d’actualitzar. Així, dues famílies que han renunciat al reallotjament es queden, de moment, sense poder cobrar el valor del seu antic habitatge.

On abans hi havien cases, al carrer Sant Pere de Romaní es podrà aparcar

Solar al carrer Sant Pere de Romaní, on hi havia els habitatges dels veïns afectats // Arxiu

El calvari dels veïns de Sant Pere de Romaní que van perdre el seu habitatge fa anys continua. Després de diverses solucions frustrades, l’Ajuntament de Molins de Rei els va oferir la possibilitat que renunciessin al reallotjament a canvi que el consistori els pagués el valor del seu antic habitatge. I ara aquesta solució tampoc és viable perquè la Generalitat ha invalidat el conveni al·legant que el valors dels pisos ha variat durant aquests anys.

El regidor d’Habitatge, Pep Puiggarí (PSC), ha explicat a Viu Molins de Rei que de les vuit famílies que tenen dret a reallotjament, una serà reallotjada en breu ja que s’ha trobat un pis propietat de l’Ajuntament que és de la seva conformitat, cinc han decidit esperar a la primera promoció d’habitatges de les Guardioles, i dues famílies han renunciat al reallotjament. L’Ajuntament ha ofert a aquestes dues famílies pagar-los immediatament el 25% del valor del seu antic habitatge, tres quotes anuals d’uns 15.000 euros, i la resta al 2020.

Per fer efectiu el pagament, l’Ajuntament necessitava l’autorització de la Direcció General d’Administració Local (DGAL), un organisme de la Generalitat que vetlla perquè la gestió dels ajuntaments s’adeqüi a la legalitat. El consistori s’esperava que això fos un mer tràmit però ha resultat que l’organisme impedeix el pagament a les famílies de Sant Pere de Romaní. Ara, es dóna la paradoxa que l’Ajuntament disposa dels diners per donar una solució als veïns, però la Generalitat impedeix el pagament.

Segons el govern municipal format per CDC i PSC, la DGAL ha invalidat el conveni que van signar els veïns afectats amb l’Ajuntament perquè considera que els preus dels habitatges que estableix ara mateix no serien reals. De fet, tècnics municipals apunten que el valor actual dels habitatges que es van tirar a terra ara mateix seria molt inferior al pactat. Així, la DGAL demana que s’actualitzi el valor dels pisos per tal d’autoritzar el pagament per part de l’Ajuntament.

Puiggarí ha explicat que s’estan buscant alternatives per poder fer el pagament a aquestes famílies. Una de les possibles solucions seria pagar el preu que sigui de conformitat amb la DGAL, i buscar pagar la diferència en concepte d’indemnització pels greuges ocasionats durant tots aquests anys.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “La Generalitat impedeix que es pagui als veïns de Sant Pere de Romaní que renunciïn al reallotjament

  1. dclosa
    21/11/2016 at 13:43

    Bueno, Verdaderament, fa ja tants anys de els acords, entre uns i altres : el tripartito ICV+ERC+CIU , després l’altre tripartito CIU+PSC+PP , i ara el bicèfalo, CIU+PSC, el tema está “mas liado que la pata de un romano” No sabem ben bé com ha anat tot i si és legal que els veïns de Sant Pere de Romaní que van perdre el seu habitatge fa anys tenen drets a les diverses solucions frustrades de l’Ajuntament de Molins de Rei, i si aquest té d’oferir a canvi del valor dels terrenys , que ara sembla que no tenen cap valor, que renunciessin al reallotjament (?), a canvi de que el consistori els pagués (100 %, ?) el valor del seu antic habitatge. I ara aquesta solució tampoc és viable, i el “lio” está servit. Els ciutadans de Molins de Rei que paguem impostos, portem més d’ un millió d’euros del nostre Pressupost Municipal, pagant els lloguers d’aquesta gent. i ara, “si no vols caldo, dos tases” , la Generalitat ha invalidat el conveni al·legant que el els valors dels pisos al 2016 han anat a la vaixe respecte el 2007, com a mínim el 18 % del 2016 , i el 8% del 2017 aprovats pel Sr. Montoro, ministre de Hacienda ( Madrid)., i coincideix amb l’opinió dels tècnics municipals que també apunten de que el valor actual dels habitatges, que no el IBI, que es van tirar a terra, ara mateix seria molt inferior al pactat, i per aixó la DGAL demana que s’actualitzi el valor dels pisos, no del IBI, per tal d’autoritzar el pagament per part de l’Ajuntament.
    Sigui com sigui, i lío tras lio, 8 famílies tenen dret a reallotjament ( 100%, ?) , una serà reallotjada (gratuitament ?) en breu ja que s’ha trobat un pis propietat de l’Ajuntament que és de la seva conformitat, 5 han decidit esperar a la primera promoció d’habitatges de protecció oficial de les Guardioles, i 2 famílies han renunciat al reallotjament i volen els diners trinco, trinco i l’Ajuntament ha ofert a aquestes dues famílies pagar-los immediatament el 25% del valor del seu antic habitatge , a plaços : en 3 quotes anuals d’uns 15.000 euros, (45.000 €) i la resta (?) al 2020.
    És admirable la predisposició del regidor Sr. Puiggarí (PSC) per buscant alternatives per poder fer el pagament a aquestes famílies, en contra de la predisposició de CIU+PSC , i que poc importa l’abstenció dels dos principals partits de l’oposició: la CUP i ERC , i el vot en contra de Podemos , a les ordenances 2016 i 2017 que inexplicablement CIU + PSC , en contra dels interessos de la resta de ciutadanía, van ignorar els descomptes a aplicar al IBI en carácter retroactiu del 18% pel 2016 y el 8 % pel 2017 , donada la reducción del valor de mercat dels pisos, y consecuentment del valor cadastral o base imponible. Tot legal i aprovat pel dimoni, Lucifer anticatalanista , Sr. Montoro , ministro de Hacienda (de Madrid).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *