L’estrena europea de “La Madriguera” obre el Festival de Cine de Terror més llarg

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei 2016 s’ha estrenat projectant “La Madriguera” per primer cop a Europa. La sessió infantil solidària amb Gueopic, la de cinema oriental o l’adaptada a discapacitats han ocupat el primer cap de setmana del festival, que per primer cop dura deu dies.

L'equip de la pel·lícula "La Madriguera" va assistir a l'estrena europea a Molins de Rei // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

L’equip de la pel·lícula “La Madriguera” va assistir a l’estrena europea a Molins de Rei // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Divendres 11 de novembre, el públic de la sessió inaugural del 35è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei es trobava amb una inesperada salutació: la de David Cronenberg, director de “The Fly” (La mosca), la pel·lícula que s’homenatja aquest 2016 pels seus 30 anys i que es projecta el dimarts. “Estic molt emocionat, tot el que envolta el festival, el cartell, les entrades… són al voltant de “The Fly”, és fantàstic el que han fet”, deia des d’un vídeo, animant a tothom a assistir al festival.

La seva presència era virtual, però qui sí que hi va anar en persona va ser l’equip de “La Madriguera”, pel·lícula espanyola que ja s’ha projectat a Amèrica però que Molins de Rei ha estat el primer lloc d’Europa on s’ha estrenat. El teatre de la Peni es va omplir per veure el thriller psicològic de Kurro González que arribarà als cinemes el 2 de desembre, i per escoltar el director i els actors Francisco Conde, Adriana Torrebejano i Cristina Castaño.

El primer festival amb dos caps de setmana

Aquest és el primer cop que el festival s’allarga deu dies, incloent així dos caps de setmana. En aquest primer cap de setmana s’han programat algunes de les novetats, com la sessió adaptada a persones amb discapacitats visuals i auditives, mitjançant càpsules d’olor, audiodescripcions i subtítols que han fet del curt Xmile, adaptada pel propi director, Miguel Ángel Font Bisier.

Una altra novetat programada aquest cap de setmana ha estat la Sessió Asiàtica, en col·laboració amb el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, que ha projectat la pel·lícula Action Jackson, de Prabhu Deva, de l’Índia. Alhora, s’ha fet la sessió infantil amb curts de terror per a nens de 6 a 12 anys, que aquest any ha estat solidària en benefici de l’associació Gueopic de suport a l’autisme.

Paral·lelament, ha començat a funcionar la carpa a la plaça de la Creu que projecta curts de l’any passat gratuïtament, i s’han fet les sessions de curtmetratges a competició d’aquest any. Al llarg de la setmana s’aniran fent projeccions de secció oficial, que culminaran el cap de setmana amb les tradicionals 12 Hores de Cine de Terror.

Recomanacions personalitzades