Un estudi situa Molins de Rei com a líder en inversió social a Catalunya

L’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials assegura que Molins de Rei és el municipi de més de 20.000 habitants de Catalunya que més inverteix en serveis socials.

D'esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Carme Madorell // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Carme Madorell // Arxiu — Jose Polo

Amb una inversió de 104,85 euros/any per habitant, Molins de Rei és el municipi de més de 20.000 habitants de Catalunya que més diners destina a serveis socials, segons un estudi de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials. A més, aquesta associació situa Molins de Rei en el vuitè lloc del rànquing espanyol i com un dels 12 municipis que assoleixen “l’excel·lència” en inversió social.

Aquesta entitat, que agrupa a professionals d’aquest sector en l’àmbit espanyol, ha realitzat aquest estudi amb dades del ministeri d’Hisenda i, segons explica, ha contrastat les dades a través dels webs municipals, els pressupostos i les liquidacions. La metodologia de l’estudi, que ha analitzat 350 municipis, ha exclòs aquells ajuntaments que en l’últim any no han incrementat el pressupost destinat a polítiques socials i aquells que no destinen un 10% del pressupost total de despesa financera.

“És la millor notícia possible i demostra que el govern municipal que encapçalo ha sabut entendre les necessitats i optimitzar els recursos”, assegura l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “No ens hem de quedar adormits amb aquest reconeixement, sinó mantenir aquesta línia”, ha matisat. “El govern municipal està duent a terme un gran esforç en polítiques socials de forma continuada i indiscutible”, ha declarat el primer tinent, Xavi Paz (PSC), que ha afegit que li agradaria que aquest esforç “fos compartit” amb la Generalitat i el govern central perquè ara per ara “no ho és prou” fent referència a les ocasions en què l’Ajuntament ha costejat serveis que li pertoquen a altres administracions.

Ho han fet des del 2011, quan van anunciar que suplirien retallades de la Generalitat i la Diputació, i que s’agreujarien l’any següent en la partida de serveis socials de la Generalitat. En el cas de les beques menjador, l’Ajuntament ha anat augmentant la seva aportació per suplir les reduccions de la Generalitat, arribant a doblar-la. Altres serveis on l’ajuntament ha hagut d’augmentar la inversió per suplir les retallades han estat les escoles bressol i l’escola de música, les inversions a les escoles o l’oficina d’habitatge i el fons de mediació per a lloguer social.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell (CDC), ha assegurat que “aquest èxit també s’ha de fer extensiu a les entitats socials de la vila que col·laboren a l’hora de gestionar alguns dels recursos a disposició de la gent”.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Un estudi situa Molins de Rei com a líder en inversió social a Catalunya

  1. dclosa
    15/11/2016 at 16:40

    ¿ Qué significa ” aquells que no destinen un 10% del pressupost total de despesa financera” ? , ¿Hay que tener un IESE entender eso de despesa financiera? , Esta noticia lo único que demuestra es que el govern municipal, por falta de trabajo, suple a la caridad de Cáritas y no ha sabut entendre les necessitats i optimitzar els recursos de los que pagan el IBI, y que éste no se destine a caridades… supliendo les retallades de la Generalitat i la Diputació de serveis socials. En el cas de los niños de Molins de Rei, quer con sus smartphones último modelo, pasan hambre y necesitan les beques menjador, y l’Ajuntament ha anat augmentant la seva aportació per suplir les reduccions de la Generalitat, arribant a doblar-la i també augmentar la inversió per suplir les retallades a les escoles bressol i l’escola de música, Les inversions a les escoles és su obligación con la Generalitat , L’oficina d’habitatge no funciona i el fons de mediació per a lloguer social tampoco, sólo hay personal a sueldo, pero sin resultados tangibles.. La oposición , dopada y adormecida como siempre, se ha quedado adormida en exigir la rebaja del 18% de IBI del 2016 , y el 8% del 2017 y que al parecer se quiere mantenir en aquesta línia”. El govern municipal està duent a terme un gran esforç en polítiques de distanciamiento de la ciudadanía que paga impuestos de forma continuada i indiscutible”, Sólo nos falta ver que l’Ajuntament ha costejat serveis que li pertoquen a altres administracions. Menos mal que ésta legislatura de gobierno CIU+PSC será la última, CIU ha desaparecido y el PSC también.
    Está claro que en Molins de Rei , atamos los perros con longanizas, lástima que los pisos sean tan caros para los emigrantes, de no ser así haríamos lleno. En esto estamos por encima de los municipios más ricos de Catalunya como Sant Cugat. Estemos preparados , ya que la FUENTE de estos DATOS és el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas ( amigo Montoro) : Presupuestos de las Entidades Locales (liquidación 2015 y presupuestos definitivos 2016) y se coteja con presupuestos reales descargados de las web municipales.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *