Ramon Sánchez: Fets, fets, fets

Ramon Sánchez // Ajuntament de Molins de Rei

Ramon Sánchez // Ajuntament de Molins de Rei

El passat 18 d’octubre vàrem aprovar les ordenances fiscals per l’any 2017. Unes ordenances que van posar el seu accent en cercar fórmules aplicar un IBI que ajudi cada vegada més, a més gent. Ho vàrem aconseguir mitjançant les bonificacions a les famílies nombroses i el ajuts a les famílies monoparentals i a la nostra gent gran. I ho hem fet lligant-ho al valor cadastral i a la renta per càpita, on s’ha ampliat el barem màxim, equiparant-lo al sou mínim interprofessional.

Hores d’ara l’equip de govern està acabant de redactar el pressupost. Un pressupost, que ja els hi avanço, tornarà a tenir un any més, tal i com portem fent des de 2011, un marcat accent social.

Són moltes les vegades que aquest govern ha posat en valor que hem destinat molts diners i molts esforços a atendre les persones que més ho necessiten. En invertir en les persones.

Certament ho hem fet, i possiblement la manera de comunicar-ho no ha arribat a tots els molinencs i molinenques amb la força que el govern desitjava.

Però aquesta darrera setmana, aquest govern s’ha sentit molt orgullós.

La Asociación Estatal de Directores y Gerentes de Servicios Sociales, que és una entitat referent al sector dels serveis socialsha presentat un estudi arran de la despesa social dels municipis de més de 20.000 habitants que hi ha a Espanya.

El requisits que els experts han ponderat per donar la categoria de EXCEL·LÈNCIA són:

 • Destinar 100 euros o més per habitant i per any als serveis socials
 • Reforçar o conservar la quantia d’aquestes partides en els pressupostos de l’exercici en curs
 • Que la inversió social superi el 10% del total dels comptes de l’Ajuntament
 • Ser transparents en la difusió d’aquestes dades.

Només 12 municipis han aconseguit la categoria d’EXCEL·LÈNCIA en despesa social.

I Molins de Rei està en aquest grup de 12 municipis EXCEL·LENTS. I si això no fos prou, tenim també l’orgull de ser el primer municipi de Catalunya en aquesta llista d’ajuntaments que més diners destinen a aquells que més ho necessiten.

Un altre dada que vull remarcar, també som excel·lents en reducció d’atur, Molins de Rei es el municipi de més de 20.000 habitants que més ha reduït l’atur a Catalunya en els darrers 3 anys.

Motius de reconeixement i d’orgull com a vilatà i com a regidor. Orgullós de formar part d’un equip de persones que hem destinat, més del doble dels diners que es destinaven a Serveis Socials, abans del 2011, quan tenien la responsabilitat de destinar  més diners a despesa social, aquells que es consideren d’esquerres.

La despesa social no té ideologia, només voluntat i ganes de treballar-hi per reduir l’impacte de la crisi a la gent de la nostre vila.

Per tant, la meva més sincera enhorabona a la Regidoria de Serveis Socials i a la seva regidora la Sra. Carme Madorell.

Ramon Sánchez (CDC) és regidor d’Economia i Finances de l’Ajuntament de Molins de Rei. 

 

 • dclosa

  No hay que ser tan demagógo (mentiroso) , debemos decir las cosas como son : El passat 18 d’octubre CIU+PSC , con su mayoría absoluta absolutista, vàn aprovar les ordenances fiscals per l’any 2017, ja que a les últimes eleccions la sociovergència suma majoria al ple municipal de Molins de Rei, Con tanto absolutismo, poco importa ya l’abstenció dels dos principals partits de l’oposició: la CUP i ERC , i el vot en contra de Podemos. Unes ordenances 2017 que inexplicablemente, ignoraron los descuentos a aplicar al IBI con carácter retroactivo del 18% del 2016 y el 8 % del 2017 por la reducción del valor de mercado de los pisos, y consecuentemente el valor catastral o base imponible, aprobadas por el mismísimo demonio Lucifer anticatalanista , Sr. Montoro , Ministro de Hacienda (de Madrid).
  “Vuelta la burra al trigo”, Volvemos con la caridad de Cáritas y que el equipo de gobierno municipal, por falta de ideas y de trabajo, quieren suplantar las funciones de caridad de Cáritas y que en vez de dar cañas y enseñar a pescar a las gentes, por ser de menos complicación y menos escaparate, prefiere dar bonificacions a les famílies nombroses i ajuts a les famílies monoparentals i a gent gran , todos ellos con patrimonio, ya que de no ser así no estariamos hablando del IBI , todo ello se hace según la fórmula y ocurrencia del día, y que depende del sabio municipal de turno , i és lligant-ho al valor cadastral i a la renta per càpita, i s’ha ampliat el barem màxim, equiparant-lo al sou mínim interprofessional. Fórmula que los de CIU+PSC no nos indican por eso de su forma de entender la la transparéncia. Ahora el pressupost 2017 vuelve la burra,… ,ja que tornarà a tenir un any més, tal i com porten fent des de 2011, un marcat accent social, y las calles hechas unos zorros.
  Certament , todo eso no se ha publicitado en ningún programa de la Radio municipalista Municipal , ni en ninguna charla, i la manera de comunicar-ho, com sempre, no ha arribat a tots els molinencs i molinenques amb força.
  Volvemos al milagro de los panes y los peces, L’Ajuntament de Molins de Rei, sin tener competencias y siendo una ciudad dormitorio, , ha conseguido resultados excel•lents en la reducció d’atur, Molins de Rei es el municipi que més ha reduït l’atur a Catalunya , Ojo ! Y sin tener competrencias , Eh !
  La noticia del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas ( amigo Montoro) : Presupuestos de las Entidades Locales (liquidación 2015 y presupuestos definitivos 2016) y se coteja con presupuestos reales descargados de las web municipales, lo único que demuestra es que el govern municipal, por falta de trabajo, suple a la caridad de Cáritas y no ha sabut entendre les necessitats i optimitzar els recursos de los que pagan el IBI, y éste lo destinan a caridades… supliendo les retallades de la Generalitat i la Diputació de serveis socials. En el cas de los niños de Molins de Rei, quer con sus smartphones último modelo, pasan hambre y necesitan les beques menjador, Lo que se ha hecho en l’Ajuntament (CIU) ha anat augmentant la seva aportació per suplir les reduccions de la Generalitat (CIU) , arribant a doblar-la i també augmentar la inversió per suplir les retallades a les escoles bressol i l’escola de música, Al parecer lo de les inversions a les escoles és su obligación por el convenio que tienen con la Generalitat también lo apuntan aquí , L’oficina d’habitatge no funciona i el fons de mediació per a lloguer social tampoco, sólo hay personal a sueldo, que se dedican a hacer de API , pero sin resultados de pobreza tangibles, y los sueldos también los apuntan aquí.
  Al parecer el gobierno municipal quiere que las becas comedor sean para todo el mundo, El Ayuntamiento es rico y puede universalizar las becas comedor, aquí atamos los perros con longanizas, Por supuesto el Ayuntamiento debe también garantizar la luz, el agua , el gas y la vivienda , deberíamos ser un pueblo como Jauja, y el más rico de la comarca, el de mejor calidad de vida para los pobres o los que con su smartphone de 64 MB último moldelo se hacen pasar por pobres….. ERC-Molins en boca de su portavoz, Eduard Suarez (¿por cierto, de qué vive ese Sr ?) está contenta con la manifestación del 11 S 2016 ya que al ver tanta gente eso hace que se legitimicen a los que son vividores de la politica,
  Sr. Ramón Sánchez , no se eche tantas rositas, ni tanto reconeixement i d’orgull com a vilatà i com a regidor, ni de equip de persones de CIU que han destinat, més del doble dels diners que es destinaven a Serveis Socials, abans del 2011, Procure mantenerse en el puesto, És un chollo!!, Su antecesor Joaquim Martí Mayol (CIU) entre 2007 y 2011 se ensaco 212.508,8 € (35 Mill Ptas) y entre 2011 a 2015 otros 35 mill mas. ahora no le va tan vien el negocio… No sea demagogo ( mentiroso) , Los de ICV + ERC quan tenien la responsabilitat de destinar diners a despesa social ho feient també. La despesa social no té ideologia, només voluntat i ganes de treballar-hi per reduir l’impacte de la crisi a la gent nouvinguda a la nostre vila.

  Pregunta : ¿ Els 3 regidors de la CUP dels 4 que en te, i l’única regidora d’ICV que darrerament acostumen a no anar als plens, ni al ple més important com el de les ordenance fiscals del 2017 , cobrarán los 380€/ por barba y pleno , o usted como regidor d’Economia i Finances de l’Ajuntament de Molins de Rei , hará la vista gorda, por eso de ser amiguetes…..?, No nos vengan con moralidades baratas.

 • Pingback: Júlia Fernández: Polítiques socials, si. Política bruta, no. | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PDeCAT valora els dos anys de mandat com la consolidació de la “transformació” iniciada el 2011 | Viu Molins de Rei()