Un llibre d’Alberto Martínez reflexiona sobre la competitivitat en el futbol base

El periodista i directiu del Molins de Rei CF, Alberto Martínez, publica Cuando ganar es perder

cuandoganar-2El periodista Alberto Martínez, alhora directiu i entrenador del Molins de Rei Club de Futbol desde l’any 2000, ha publicat un llibre amb el títol Cuando ganar es perder on reflexiona sobre l’excés de competitivitat del futbol base als últims anys, una evolució que ha observat en primera persona des que va començar al món de les banquetes.

La publicació, de 158 pàgines i editada per Círculo Rojo, compta amb la col·laboració d’altres professionals del món de l’esport i la pedagogia com docents, llicenciats en Ciències de l’Esport, psicòlegs i altres personalitats de la comunicació, que ajuden a donar el seu punt de vista sobre un esport que més jugadors reuneix cada cap de setmana.

“Fomentar la competitivitat des de petits és coherent amb la nostra manera de viure, però s’allunya de la verdadera finalitat de l’esport de base”, assegura Martínez, qui va més enllà en la reflexió. “Els nens i les nenes creixen en un ambient molt competitiu moltes vegades moguts per l’ego personal de pares i tècnics, i el paraigües del sistema. Es premia els més preparats i es castiga als dèbils, i això dels valors es converteix en una pell feble, doncs l’únic fi es la victòria”, continua el periodista del diari As.

Al marge de la crítica a la concepció general de l’esport base, el llibre pot ser útil per a que pares i entrenadors tinguin més eines per desenvolupar d’una forma més pedagògica els seus rols dintre de l’equip. Martínez treu a debat molts assumptes que són el pa de cada dia al futbol. “Separar als nens per nivells en clubs petits i de poble funciona amb els millors, però por ésser un camí sense sortida pels que tenen més dificultats”, afirma, i afegeix un altre punt controvertit. “Un avenç social va ser unir nens i nenes en una mateixa aula. ¿Per què al futbol els separem des de petis, abans fins i tot que hi hagi diferències físiques?”, es qüestiona.

El llibre es pot aconseguir al bar del camp de futbol Josep Raich o enviant un correu a info@futboldinamico.com. El preu es de 12 euros. També està a la venta a Amazon, tant en versió llibre com en format ebook.

Cuando ganar es perder – Editorial Círculo Rojo from Editorial Círculo Rojo on Vimeo.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Un llibre d’Alberto Martínez reflexiona sobre la competitivitat en el futbol base

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *