Concentració i estelada al balcó de l’Ajuntament en solidaritat amb l’alcaldessa de Berga

Un centenar de persones es van concentrar davant de l’Ajuntament en solidaritat amb l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, detinguda per negar-se a declarar davant del jutge. Es va penjar una bandera estelada del balcó del consistori molinenc i l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) es va mostrar predisposat a mantenir-la indefinidament.

Una imatge de la concentració en suport a l'alcaldessa de Berga // Marc Pidelaserra

Una imatge de la concentració en suport a l’alcaldessa de Berga // Marc Pidelaserra

La CUP de Molins de Rei va organitzar una convocatòria de suport a Montse Venturós, alcaldessa de Berga (de la mateixa formació), que ha estat protagonista mediàtica per la seva detenció i trasllat als jutjats per mantenir una bandera estelada penjada al balcó del consistori. Després de negar-se fins a dues vegades a anar a declarar davant del jutge, els Mossos la van detenir i traslladar a les instàncies judicials, fet que va suposar la mobilització del sector sobiranista.

A Molins de Rei es van concentrar un centenar de persones davant de l’Ajuntament, que lluïa una bandera estelada al balcó com en el cas de Berga. “És un símbol de la llibertat d’expressió i de complir amb el que la gent vol”, va explicar a Viu Molins de Rei l’alcalde Joan Ramon Casals, que va expressar la seva predisposició a no retirar-la. Preguntat per si l’estelada podria generar alguna tensió en el si del govern municipal (CiU+PSC), Casals va afirmar que “n’haurem de parlar i ja ho decidirem”.

A l’acte realitzat divendres 4 de novembre diversos assistents es van reunir darrere d’una pancarta que expressava la solidaritat amb la batlle de Berga. El logotip de la CUP que va haver de ser tapat per no generar incomoditats. Es va llegir un manifest que demanava a la Generalitat que els Mossos “no acatin ordres polítiques injustes que tenen a veure amb el desig de llibertat del poble català” i va titllar la detenció de Venturós com una “persecució política”.

És una qüestió de democràcia, és un fet que no es pot produir”, va explicar a aquest diari Roger Castillo, regidor de la CUP, que va confirmar que estudiaran endegar iniciatives polítiques en el ple municipal per tal de forçar un posicionament a totes les formacions polítiques respecte a aquest tema. “Aquesta mobilització serà la primera de moltes”, va alertar Castillo. 

 

  • dclosa

    Mucho patriotismo y mucha valentía a toro pasado ….. En las pasadas municipales, bien que se quitó la estelada del balcón de l’Ajuntament, Ahora a toro pasado han puesto de nuevo una bandera estelada al balcó com en el cas de Berga , diciendo que “És un símbol de la llibertat d’expressió i de complir amb el que la gent vol”, Y a veremos como convence a los funcionarios de l’Ajuntament l’alcalde Joan Ramon Casals, ante la rebeldia y desobediencia venideras que se les pedirá y si renunciarán o no a sus puestos de funcionarios , y si pesará más su apalancamiento en l’Ajuntament que su patriotismo. ¿Ahora , a aguas pasadas, l’alcalde expressa la seva predisposició a no retirar-la del balcó? , Estamos convencidos que mientras esto no suponga ningún cambio en los sueldos de los politicos locales l’estelada no generará ninguna tensió en el si del govern municipal (CiU+PSC), Está todo hablado y decidido.

    Nos guste o no, els Mossos son “policia judiciál” y ellos no pueden decidir si una cosa és justa o injusta y no será posible que els Mossos “no acatin ordres polítiques injustes que tenen a veure amb el desig de llibertat del poble català”, pero, lo más indignante és que la Guardia Urbana de Molins de Rei , y puedo mostrar varioscasos, también hace de “policia judicial ” , asumiendo atribuciones de los Mossos, quizás sea por ociosidad y falta de trabajo…