ERC reclama la suspensió “imminent” de llicències per evitar que continuï la destrucció del patrimoni

Mentre tira endavant l’enderroc d’una de les poques cases originals del Terraplè, ERC Molins de Rei alerta que hi pot haver més casos si no se suspenen “de forma imminent” les llicències d’enderroc d’edificis inclosos al precatàleg de patrimoni. El govern municipal diu que la suspensió arribarà el mes vinent. 

El 25 d'octubre una part de la casa del Terraplè que havia d'estar protegida ja estava a terra // Jordi Julià

El 25 d’octubre una part de la casa del Terraplè que havia d’estar protegida ja estava a terra // Jordi Julià

El passat 17 d’octubre començava l’enderroc d’una de les poques cases originals que quedaven al passeig del Terraplè, que tot i tenir valor patrimonial i estar inclosa al precatàleg de patrimoni, tenia llicència d’enderroc atorgada per l’Ajuntament perquè fins que no s’aprovi el Catàleg de Patrimoni no hi ha cap argument legal per impedir l’enderroc d’aquest o qualsevol altre edifici de Molins de Rei.

Mentre l’excavadora segueix fent la seva feina i l’edifici dels anys 20 ja està mig enderrocat, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a Molins de Rei ha advertit a través d’un comunicat que “properament altres edificacions incloses al precatàleg de patrimoni també es poden perdre” si no s’aprova el Catàleg de Patrimoni. Per això exigeixen “l’aprovació immediata” d’aquest document, però fins que això no passin exigeixen que “la suspensió de les llicències d’enderroc d’edificacions incloses al precatàleg actual es faci efectiva de forma imminent”.

És a dir, que mentre la comissió de patrimoni treballa en la revisió del catàleg abans de ser aprovat, se suspenguin de forma temporal les llicències d’enderroc dels edificis inclosos en el precatàleg ja existent perquè no es repeteixi el mateix cas d’haver de donar permís per enderrocar edificis que haurien d’estar protegits.

La suspensió, pel mes vinent

El regidor de Cultura, Xavi Paz, ha assegurat que la suspensió de llicències “es farà en els pròxims 30 dies” en declaracions a l’espai setmanal del seu partit, el PSC, a Ràdio Molins de Rei. “Aquest govern està treballant com mai per la protecció del patrimoni”, ha subratllat Paz sobre la feina del govern municipal que el seu partit comparteix amb CDC.

“ERC també té responsabilitats pels vuit anys de govern anteriors a 2011”, ha declarat Paz, recordant que quan ells governaven no hi havia ni precatàleg, ni catàleg ni “res que protegís” les edificacions de Molins de Rei.

Demanen que les opinions dels tècnics siguin vinculants

En canvi, el comunicat del partit indicava que “el catàleg de patrimoni no és un encàrrec del govern sociovergent” perquè va ser el regidor Jordi Romeu qui va deixar l’encàrrec “enllestit” abans de les eleccions del 2011, que van donar lloc a la sociovergència. Fins llavors el partit de Romeu, Esquerra Nacionalista, anava en coalició amb Iniciativa. ERC també afirma que “fins al 2012 no van encarregar una proposta de pla especial de patrimoni” i que malgrat tenir-la el mateix any no van crear la comissió de patrimoni fins la destrucció del pont de Can Capellans, al gener passat.

També posen en qüestió el funcionament d’aquesta comissió, que està revisant els documents que han de protegir el patrimoni, ja que reclamen que “les opinions dels arquitectes i historiadors que hi participen no siguin merament consultives sinó vinculants”. També afirmen que “ERC ha assistit a totes les reunions”, desmentint el que havia afirmat el govern.

Recomanacions personalitzades

  5 comments for “ERC reclama la suspensió “imminent” de llicències per evitar que continuï la destrucció del patrimoni

 1. dclosa
  04/11/2016 at 11:31

  Que fácil es estar en la oposición y disparar con pólvora del Rei…. ¿ Qué hicieron al respecto los de ERC-Molins durante el reinado del Sr. Puntas y el Sr. Arcas, con los Montserrat , Tortolá, etc. aparte de aumentarse cuantiosamente los sueldos políticos excusándose el la FCM , y que los de ahora nadie quiere bajarse?. Aparecen ahora , por puro protagonismo, y nos salen con les cases originals del Terraplè, i ERC Molins de Rei exige la suspensió “de forma imminent” de les llicències d’enderroc d’edificis inclosos al precatàleg de patrimoni. El govern municipal actual, siempre de improviso en improviso, diu que la suspensió arribarà el mes vinent. i que “el catàleg de patrimoni no és un encàrrec inventat pel actual govern sociovergent” perquè va ser Jordi Romeu (d’Esquerra Nacionalista, que primer anava en coalició amb Iniciativa i després amb ERC) qui va deixar l’encàrrec “enllestit” abans de les eleccions del 2011 i ho va donar a la sociovergència. Com es natural , aquesta última amb el PSC-Molins , sempre dormin a la palla….

  Al parecer la máxima de ERC- Molins és : NO AL PROGRESS i NO A TOT ! , i que la “suspensió de les llicències d’enderroc d’edificacions incloses al precatàleg actual es faci efectiva de forma imminent”. Ciertamente “ERC té responsabilitats pels 8 anys de govern anteriors a 2011”, quan ells que governaven ( Puntes, Arcas, Monserrats , Romeu, Tortolá…) no hi havia ni precatàleg, ni catàleg ni “res que protegís” les edificacions de Molins de Rei….. y ara , després de 5 anys a l’oposició els de ERC-Molins es desperten de l’ou.

 2. dclosa
  05/11/2016 at 8:41

  Y lo más penoso, Seguro que antes del derribo de la casa que es noticia , nadie de las regidurias de l’Ajuntament : Urbanisme (Joan Ramon Casals, alcalde i diputat al Parlament) , Consum i Turisme (Carme Madorell Colomina-CIU, sus labores), Cultura (Javier Paz Peche -PSC, masajista) , Obres i Licencies (Ramón Sánchez Gil – CIU, artes graficas) , Serveis Generals i Patrimoni (Miguel Zaragoza Alonso-PSC, funcionario de Rubi), ni nadie de ERC : Silvia Guillen Navarro ( locutora R. Sant Feliu) , ni Eduard Suarez Rovira ( electronica, sin ejercer) , Mar Rebula Pujol ( contable) , ni la directora del Museu (Maria Eugenia Ripoll, apalancada en el Ayto) , el Monfort , ni el Vilaseca, ni el Lloberas de Podemos , ni ningún periodista Free Lance ( sin cobrar) echó fotos a la casa en cuestión , Todos a dormir en la paja…
  Recordemos que, sin apenas mover un dedo, los políticos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal ( Membres dels òrgans de govern. 240.542,67 €, Personal eventual. 305.354,56 €, etc ) De los 28.505.482,83 € de nuestro Presupusto Municipal 2016 sólo en DESPESES DE PERSONAL 10.773.393,42 € sin mover ninguna baldosa ni limpiar nada…. dineros que nos sacan directamente del Impuesto de Bienes e Inmuebles, IBI, ¿ Son todos esos unos inmuebles inamovibles?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *