Només Molins Camina vota en contra de les ordenances fiscals del 2017

El govern de CDC i PSC ha negociat amb ERC onze propostes per les ordenances fiscals del 2017 i també n’incorpora de la CUP i Molins Camina. La negociació ha valgut l’abstenció de tots menys Molins Camina, que vol revertir la pujada de l’IBI de l’any passat. 

La regidora Ana Aroca de Molins Camina va ser l'única que va votar en contra de les ordenances fiscals // Jordi Julià

La regidora Ana Aroca de Molins Camina va ser l’única que va votar en contra de les ordenances fiscals // Jordi Julià

Tot i no necessitar-ho perquè des de les últimes eleccions la sociovergència suma majoria al ple municipal de Molins de Rei, el govern municipal ha aconseguit l’abstenció en les ordenances fiscals dels dos principals partits de l’oposició: la CUP i ERC. Hi ha ajudat la incorporació de propostes que havien fet.

Onze mesures pactades amb ERC

La majoria d’idees de l’oposició que ha incorporat el document s’han negociat amb Esquerra Republicana. Han estat onze però en destaquen les bonificacions de l’IBI, que havien de ser per col·lectius concrets però s’han acabat lligant a la renda i el valor cadastral. De la CUP, tot i que aquest any no han presentat propostes abans del ple “per falta de temps degut a canvis laborals dels regidors” el govern ha inclòs una proposta dels cupaires de l’any passat: un tipus diferenciat d’IBI per fer pagar més a les empreses que més paguin, tot i que la sociovergència ha decidit gravar només les empreses d’oci i hostaleria perquè afecti els dos grans hotels.

De Molins Camina també s’han afegit propostes. En destaca l’augment dels impostos relacionats amb la construcció aprofitant “la nova bombolla immobiliària que tenim a la vila”, segons la regidora Ana Aroca. Tot i que el partit demanava que s’augmentessin més, al ple es van mostrar satisfets. Altres propostes seves també es van acceptar amb valors inferiors, ja que també les va fer Esquerra i es va agafar el seu barem, com és el cas de les bonificacions de l’IBI que, de fet, es compensaran amb la pujada dels impostos a la construcció a proposta de Molins Camina.

Tres regidors de la CUP i l'única d'ICV no van anar al ple de les ordenances fiscals del 2017 // Jordi Julià

Tres regidors de la CUP i l’única d’ICV no van anar al ple de les ordenances fiscals del 2017 // Jordi Julià

Molins Camina vol tornar a l’IBI anterior

Tot i això, aquestes mesures no han estat suficients per evitar que la formació que inclou Podemos i altres formacions votés en contra perquè criticaven la congelació del rebut de l’IBI tot i la baixada del valor cadastral. Van reiterar que l’any passat el rebut va pujar un 1,3% i, tot i donar per bona la xifra del govern que aquest any baixa un 0,15%, van reclamar que el rebut tornés “a valors anteriors a la pujada de l’any passat”. Proposaven compensar-ho fent pagar més “a les empreses amb més potencial”.

ERC, tot i que s’incorporessin les seves propostes, també es va mostrar crítica en l’IBI, assegurant que el de Molins de Rei és dels més cars: “un 6% més que a la comarca i un 2,5% més que al país”, segons el regidor Marc Rebulà, que va afirmar que el rebut va pujar un 1% l’any passat. També reclamaven uns impostos més progressius. La CUP, en canvi, va argumentar part de la seva abstenció precisament en això perquè estan “d’acord amb la revisió cadastral i la voluntat política de congelar l’IBI”, va afirmar el regidor Roger Castillo, que tot i això demanava que fossin “més valents” amb mesures com el tipus diferenciat que afecta els hotels.

De fet, Castillo va haver de defensar la posició de la CUP tot sol. Tres dels quatre regidors del principal partit de l’oposició no van anar al ple d’ordenances fiscals del 18 d’octubre. El portaveu els va disculpar pels “canvis laborals importants” que els ho van impedir. Tampoc hi va anar l’única regidora d’Iniciativa, Julia Fernández, de baixa per maternitat.

En canvi, el regidor no adscrit Francisco García, que es va presentar amb Ciutadans, es va abstenir però no va demanar la paraula en cap moment per argumentar-ho

 • dclosa

  Todo eso de que el govern de CDC i PSC ha “negociat” amb ERC 11 propostes per les ordenances fiscals del 2017 , no son ni más ni menos que humo de pajas, ya que se dejan de atender o principal, i també les incorporacions de la CUP i de Molins Camina se deja lo principal… Esos de Podemos, como siempre, se olvidan de la cabellera (18 % el año pasado y el 8% ahora) y se entretienen con los flecos, Podemos i altres formacions voten en contra perquè criticaven la congelació del rebut de l’IBI tot i la baixada del valor cadastral i van reiterar que l’any passat el rebut va pujar un 1,3% i, tot i donar per bona la xifra del govern que aquest any baixa un 0,15%, van reclamar (otro meneo de la perdiz) que el rebut tornés “a valors anteriors a la pujada de l’any passat”, i proposaven (otro meneo de perdiz) compensar-ho fent pagar més “a les empreses amb més potencial” que son las que amb més potencial dan mas empleos a la gente de la privada que no a la mamandurria funcionaria. La negociació era para pactar l’abstenció de tots els partits menys Molins Camina, que vol revertir la pujada de l’IBI de l’any passat, ¿ Qué significa “revertir” és lo mimo que “diferido” del PP ?

  Lo peor que nos ha podido ocurrir a los/las molinenses es que ganasen en les últimes eleccions la sociovergència ya que suma majoria al ple municipal de Molins de Rei, i el govern municipal és “absolutista” como lo fue Fernando VII .

  Les 11 mesures pactades amb ERC : son flecos insignificantes , i en destaquen les bonificacions de l’IBI, lligants a la renda i el valor cadastral. “Dichosos los que pueden hacer la declaración de la renta y bienaventurados los que tienen un inmueble con que pagan cadastro”…..
  Desgraciadamente l’IBI, de Molins de Rei és dels més cars: “un 6% més que a la comarca i un 2,5% més que a Catalunya ”, y esos de ERC se vuelven a entretener en los flecos , que el rebut va pujar un 1% l’any passat i reclamaven uns impostos (más meneo) més progressius.
  De la CUP : Ha sido una perdida de tiempo votar a éste partido ya que no trabajan, sólo piensan en cobrar por los plenos y ensuciar con sus papeles las calles y beber birras , Aquest any no han presentat propostes al ple “per falta de temps degut a canvis laborals dels regidors” , sólo (un meneo más de la perdiz) un “tipus diferenciat” d’IBI per fer pagar més a les empreses que més paguin, les empreses d’oci i hostaleria perquè afecti els dos grans hotels, que son las que amb més potencial y que dan mas empleos a la gente de la privada que no a la mamandurria funcionaria. Pregunta : ¿ Els 3 regidors de la CUP dels 4 que hen te, i l’única regidora d’ICV no van anar al ple de les ordenance fiscals del 2017 , cobrarán los 380€/ por barba y pleno o l’Ajuntament hará la vista gorda, por amiguetes? La CUP, va argumentar que la seva abstenció, en el juego de palabras y trilleros , que estan“d’acord amb la revisió cadastral (¿quien no lo está con una disminuv¡ción de un 18% y un 8% ?) i la voluntat política de CIU + PSC (de parsárselo por el forro) de congelar l’IBI”, i demanava que fossin “més valents” (¿) “”No a tot” . amb mesures com el tipus diferenciat que afecta els hotels. que son los de més potencial y que dan mas empleos a la gente de la privada que no a la mamandurria funcionaria.

  De Molins Camina : Van como los cangrejos, con otro entorpecimiento más a la actual reactivación económica con (otra perdiz) l’augment dels impostos relacionats amb la construcció aprofitant “la nova bombolla immobiliària que tenim a la vila”, i bonificacions de l’IBI a los afortunados que tienen patrimonio y pueden pagaar un IBI, y que se compensen amb la pujada dels impostos a la construcció , y así se frene el progreso y la reactivación económica , ¿Barbarie cultural? , Molins Camina vol tornar a l’IBI anterior, ¿ Qué significa IBI anterior? , tot i la baixada del valor cadastral (18% en 2016 y 8% en 2017) aprobada por Montoro, y se entretienen con los flecos que se sacan del sobaco, Reiteran que l’any passat el rebut va pujar un 1,3% i, tot i donar per bona la xifra del govern que aquest any baixa un 0,15%, van reclamar lo incomprensible : que el rebut tornés “a valors anteriors a la pujada de l’any passat”. i proposaven compensar-ho fent pagar més “a les empreses amb més potencial” que son las que amb més potencial y que dan mas empleos a la gente de la privada que no a la mamandurria funcionaria
  No faltó la sinverguenceria y mamoneria del regidor bodeguero, no adscrit, Francisco García, el transfuga de Ciutadans, que es va abstenir, i ni va demanar la paraula en cap moment per argumentar res, ya que pasa de todo, y su único propósito es la cleptocracia politica de la poltrona i cobrar los 380 €/ pleno.
  Recordemos que, sin apenas mover un dedo, esos payasos, se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal ( Membres dels òrgans de govern. 240.542,67 €, Personal eventual. 305.354,56 €, etc ) De los 28.505.482,83 € de nuestro Presupusto Municipal 2016 sólo en DESPESES DE PERSONAL 10.773.393,42 € sin mover ninguna baldosa ni limpiar nada…. dineros que nos sacan directamente de nuestro IBI . Ni los de ERC, ni los de la CUP, ni Podemos, ni ICV, ni el transfuga, presentan moción con sentido común, para la baja del 18% del 2016 y ahora el 8% en 2017 en el IBI autorizado por Montoro , ya que todos, sean del color que sean, quieren seguir montados en el dólar de sus sueldos y no hacen ninguna moción al respecto

 • Pingback: L’IBI tindrà descomptes de fins al 50% en funció de la renda per càpita i el valor cadastral | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ramon Sánchez: fets, fets, fets | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC accepta formar govern amb CDC i CUP | Viu Molins de Rei()