Una exposició a la Federació Obrera desmenteix els rumors sobre els refugiats

La tercera campanya de la iniciativa ContraRumors de l’Ajuntament de Molins de Rei tracta sobre els refugiats. L’alcalde, Joan Ramon Casals, reconeix que “quan el problema és a casa teva a vegades els bons missatges s’obliden”.

Imatge de l'exposició // Jose Polo

Imatge de l’exposició // Jose Polo

Bona exposició en un moment molt indicat. La Federació Obrera de Molins de Rei acull la tercera campanya de la iniciativa Molins de Rei ContraRumors, en aquest cas enfocada al fenomen dels refugiats.

La mostra desmenteix preguntes, sovint convertides en rumors, com per exemple: Els refugiats estan envaint Europa? Entre el refugiats poden infiltrar-se terroristes? Amb l’atur que hi ha, podem permetre l’acollida de persones refugiades? Les respostes s’argumenten, totes, amb dades. A més, l’exposició està acompanyada amb fotografies del fotoperiodista Raül Clemente, que mostren el drama de les persones refugiades.

Valent en aquesta ocasió, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), va assegurar durant la inauguració que “quan el problema és a casa teva a vegades els bons missatges s’obliden”, en relació a la tensa situació que ha generat la instal·lació d’un centre de culte musulmà al carrer Sant Sebastià, amb rebuig d’una part dels veïns de la zona. Durant l’acte també van recordar aquesta situació membres del col·lectiu ciutadà Molins de Rei Acull presents a la sala.

Precisament la regidora de Nova Ciutadania, Jessica Revestido (PSC), va parlar sobre el paper de Molins de Rei Acull durant la seva intervenció. “És important que l’Ajuntament faci accions com aquesta exposició però també ho és que la societat civil s’organitzi com passa a Molins de Rei”, va assegurar. De fet, el pròxim 3 de novembre aquesta plataforma organitza una xerrada sobre la temàtica amb la periodista Arantxa Diez, que ha copsat la realitat dels camps de refugiats com Lesbos.

A la presentació de l’exposició també va assistir Clemente, que va recordar que darrera del conflicte hi ha una realitat política. “Ens hem de pensar a qui votem”, va advertir. També va ser-hi present Josep Sagarra, secretari del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Pascale Coissard, de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Part fotogràfica de l'exposició // Jose Polo

Part fotogràfica de l’exposició // Jose Polo

Recomanacions personalitzades