El barri de Les Guardioles tindrà un carrer en memòria del mossèn Ignasi Mora

El ple municipal ha aprovat que una via pública del futur barri de Les Guardioles dugui el nom de l’eclesiàstic, que va morir fa prop de quatre anys. Mossèn Ignasi Mora va fundar l’esplai MIB i fins la seva mort era el rector de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Una via pública de Les Guardioles durà el nom de Mossèn Ignasi Mora // Federació de Cristians de Catalunya

Una via pública de Les Guardioles durà el nom de Mossèn Ignasi Mora // Federació de Cristians de Catalunya

Mossèn Ignasi Mora Terrats, el que va ser el fundador de l’església dels barris de Molins de Rei i vicari de la parròquia de Sant Miquel als anys setanta, tindrà un carrer en memòria seva al futur barri de Les Guardioles. Així ho va aprovar el ple municipal, a proposta de diversos membres de la comunitat de la capella de Sant Isidre i de l’esplai MIB, centre que va fundar l’eclesiàstic.

Ignasi Mora Terrats va morir l’1 de gener de 2013 a causa d’una insuficiència cardíaca, mentre es trobava a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, d’on era el rector. El mossèn és recordat a Molins de Rei per fundar als anys setanta l’església de la Riera Bonet i altres centres de culte als barris de l’Àngel i del Canal. Va ser a Riera Bonet on va tenir més incidència social, impulsant una llar d’infants, classes de català i l’històric Moviment Infantil de Barriades.

Els ciutadans impulsors de la iniciativa van enviar una instància a l’Ajuntament fa un any, on exposaven que consideraven adequat posar el nom del mossèn en un carrer de Les Guardioles perquè era la zona que, quan eren joves, travessaven caminant per anar a l’estació i al centre de Molins de Rei.

La proposta va tenir el suport majoritari del ple municipal, a excepció de la CUP, que es va abstenir. Els cupaires van explicar que tot i que no estan d’acord en batejar amb més noms referents a l’Església Catòlica els carrers de la ciutat, el fet que la iniciativa sorgeixi de la societat civil els impedeix votar-hi en contra.

Recomanacions personalitzades