S’inicien els tràmits per convertir l’antic CAP en el casal de les entitats sociosanitàries

El Punt d’Atenció a les Famílies que ofereix Creu Roja s’instal·larà a la planta baixa de l’edifici de l’antic CAP, amb el seu servei més utilitzat, el Banc d’Aliments. Altres entitats com l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer també tindran la seu en aquest edifici adquirit per l’Ajuntament.

Edifici de l'antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

Edifici de l’antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

El Ple municipal va aprovar iniciar els tràmits per establir l’activitat que acollirà l’antic ambulatori del municipi. L’edifici té més 1.500 metres quadrats i es troba sense ús des del 2010 per la instal·lació del nou ambulatori al barri de la Granja, i l’any passat es va decidir que acolliria a les entitats sociosanitàries que presentéssin un projecte adequat tan pel servei que ofereixen com per la realitat de Molins de Rei. L’Ajuntament iniciarà ara la recepció i estudi de projectes i, cap a mitjans de l’any vinent, espera tenir definits els usos de l’equipament.

La Creu Roja va ser una de les primeres entitats en mostrar l’interès a traslladar-se a l’antic CAP. L’impacte de la crisi ha fet que els serveis que ofereix el Punt d’Atenció a les Famílies siguin molt demandats, i concretament el Banc d’Aliments és el servei que més afluència de gent té. L’entitat ha demanat instal·lar-se a la planta baixa de l’edifici, ja que és la més accessible i serà més còmode per atendre als usuaris.

Una altra entitat que porta temps demanant suport institucional és l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer. Després que el ple municipal expressés el seu suport a aquest col·lectiu, finalment sembla que l’Ajuntament ha vist amb bons ulls que pugui instal·lar una seu a l’antic ambulatori, on realitzarà activitats per a malalts i oferirà assessorament i suport als familiars. L’associació s’instal·laria al primer pis de l’edifici.

“Sabem que tenim entitats que necessiten espais, i el que volem és que ofereixin un millor servei”, explica a Viu Molins de Rei l’alcalde, Joan Ramon Casals. “A l’antic CAP tenim espai per aquestes dues entitats i algunes més”, afirma, tot i que no tanca la porta a que a l’antic CAP s’hi traslladi algun departament municipal. Casals ha explicat que l’Ajuntament ha d’invertir en la millora de les instal·lacions bàsiques de l’edifici, en especial en la climatització, però que la resta de l’adequació dels espais anirà íntegrament a càrrec de les entitats que finalment hi siguin.

D’aquesta manera, les entitats sociosanitàries podran a finals d’any presentar el seu projecte d’activitat per l’edifici de l’antic CAP, i els serveis tècnics de l’Ajuntament els estudiaran i els validaran a mitjans de l’any que ve. Així, la reconversió de l’antic ambulatori en el nou casal sociosanitari de Molins de Rei ha començat a caminar.

 

Recomanacions personalitzades