Obre LaVolta, un nou concepte gastronòmic al Palau de Requesens

Contingut patrocinat

El nou restaurant LaVolta busca oferir una nova alternativa a Molins de Rei per a un públic de totes les edats: cuina elaborada en petites racions, un lloc de referència pel vermut o bons còctels en un ambient relaxat. Tot, en un espai diferent al que ja existeix sobretot pel seu potent context històric.

La Volta vol oferir un nou concepte que fins ara no existia a Molins de Rei // Jordi Julià

La Volta vol oferir un nou concepte que fins ara no existia a Molins de Rei

Recuperar l’hora del vermut, menjar tapes de qualitat o complementar el sopar amb un bon còctel. Són tres de les principals propostes del restaurant LaVolta, que obre per “oferir una nova alternativa als molinencs”, afirma un dels quatre propietaris, Gerard Vélez.

L’“autoexigència i millora contínua de la qualitat” han estat una prioritat. “L’equip de cuina, amb la Marta Barnach al capdavant, cuida el més mínim detall i sempre pensa noves propostes per sorprendre els clients”, explica un altre soci, Manel Hernández. Això s’aplica tant al menjar com al servei i fins i tot a l’espai: una volta que havia estat un dipòsit d’aigua annex al Palau, i que l’arqueòloga amb qui van treballar ha datat en uns 300 anys. “Volíem un context arquitectònic diferent, com el que es pot trobar al Born o Ciutat Vella de Barcelona”, assegura Hernández, content de la calidesa que la volta i les parets de pedra donen a qui visita el local.

La qualitat és un dels objectius dels propietaris, que cuiden tots els detalls // Jordi Julià

La qualitat és un dels objectius dels propietaris, que cuiden tots els detalls

Tapes elaborades al vespre, vermut al migdia

En els tres mesos que porten oberts han tingut una molt bona acollida. El soci Carles Vélez explica que “la valoració és molt positiva” tot i que continuen “treballant per anar millorant les coses del dia a dia”. L’hora més popular és al vespre, quan ofereixen “cuina elaborada amb format petit”, així que “no són les tapes a què estem acostumats”, afirma un altre dels propietaris, Mingo Ruiz.

Un cambrer format en cocteleria permet oferir una carta de còctels // Jordi Julià

Un cambrer format en cocteleria permet oferir una carta de còctels

Des de LaVolta també volen recuperar el vermut els caps de setmana. “Ja no hi ha llocs on fer-lo com el Bola o La Parra, lamenta Mingo Ruiz. Per això, tenen una carta especial per a vermuts que inclou “el vermut comercial millor classificat al concurs de Reus”. En primera posició un vermut que només es ven al seu celler.

Una de les coses que més agrada als propietaris és la “diversitat de públics” que tenen. Per exemple, s’hi poden veure àvies de 80 anys amb gent gran de 60, parelles de 40 amb nens o joves de 30. “Intentem que cadascú pugui trobar la seva oferta”, comenta Gerard Vélez.

Una proposta diferent

La idea de crear el local va sorgir de quatre amics de Molins de Rei. “Pensàvem que el poble necessitava un nou espai amb una oferta moderna i de qualitat i a la vegada amb un preu coherent”, explica Carles Vélez.

Empreses, famíliies o amics poden llogar una sala privada amb projector i equip de música per fer actes o celebracions // Jordi Julià

Empreses, famíliies o amics poden llogar una sala privada amb projector i equip de música per fer actes o celebracions

LaVolta també ofereix un espai per a celebracions privades o reunions d’empresa, per exemple. Tenen una sala tancada per a 16 persones amb un projector i un equip de música pensat tant per a actes d’empreses com per a celebracions amb familiars o amics. Una altra proposta molt orientada a empreses és la possibilitat de llogar fora de l’horari comercial per fer dinars d’empresa, festes privades, etc.

Fins ara, a més dels sopars, un gran èxit ha estat la terrassa, amb les privilegiades vistes del pati del Palau, ple de nens a les tardes, cosa que els ha fet incloure una carta de “Tapes per la canalla”. No és l’únic canvi de la carta: la van adaptant a la temporada i incorporant suggeriments del dia de gran èxit com el “Con de Steak Tartar”. De cara al futur, volen fer més actes i actuacions en directe, especialment a l’hora del vermut.

Els plats de La Volta cuiden la qualitat // Jordi Julià

Els plats de La Volta cuiden la qualitat

Recomanacions personalitzades