La Festa Major s’allarga fins aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana hi ha les últimes activitats de la Festa Major. Els Matossers hi han traslladat la diada castellera, Teatre Quinze Arcades representa “Mercè dels uns, Mercè dels altres” i el Cineclub inicia la temporada amb concert inclòs. Les dues rodes seran les protagonistes amb eslàlom de motos i bicicletada popular.

Imatge de l'actuació de Festa Major de l'any passat // Arxiu-Jose Polo

Imatge de l’actuació de Festa Major de l’any passat // Arxiu-Jose Polo

Encara que diumenge passat, 2 d’octubre, molta gent acomiadés la Festa Major amb el Final de Festa, aquest cap de setmana del 8 i 9 d’octubre encara hi ha actes de Festa Major. Hi ha cinema, teatre i esports  però el més evident que és part de la festa és la diada castellera de Festa Major, que aquest any s’ha hagut de fer una setmana més tard.

Actuació castellera de Festa Major

Els Matossers estaran acompanyats dels Castellers de Terrassa en la diada castellera de Festa Major, que aquest any s’ha hagut de fer una setmana més tard perquè coincidia amb el Concurs de Castells de Tarragona. De fet, aquest any els Matossers han participat per primer cop al concurs, tot i que en la jornada anterior, a Torredembarra. A la diada agafaran forces per la trobada de colles del Baix Llobregat del 12 d’octubre.

Serà diumenge 9 d’octubre a la plaça de l’Església al migdia.

Teatre: Mercè dels uns, Mercè dels altres

La companyia molinenca “Teatre Quinze Arcades” porta a la Peni aquest text de Carles Valls estrenat al teatre Romea per primer cop el 1981. Explica la història de la Mercè, “una dona amb la vida amagada”. Va viure la República, la Guerra Civil i la postguerra, sempre amb gent amagada a casa. Fins i tot amb la democràcia i morts els seus pares, segueix amb un home amagat a casa. La por a ser descoberta la porta a una vida solitària.

Es podrà veure a la Peni dissabte 8 d’octubre a les 22h i diumenge a les 18h. Preu: 10€ general (8€ socis).

Cineclub: “The Last Waltz”

El Cineclub estrena nova temporada amb concert inclòs. Es projectarà “The Last Waltz”, un film del 1978 de Martin Scorsese gravat el 1976 que ensenya l’últim concert de “The Band”, un grup que va comptar amb artistes com Van Morrison, Neil Young o Bob Dylan. Aprofiten que d’aquí un mes farà quaranta anys del concert en qüestió. Abans, hi haurà un concert amb algunes de les cançons de la pel·lícula, a càrrec del grup Five Wings.

Es podrà veure al Foment el divendres 7 d’octubre a les 22h. Preu: 4€

Tothom amb bicicleta

Diumenge al matí torna la bicicletada popular organitzada per l’Ajuntament. Una activitat no competitiva adreçada a totes les edats per fer una passejada pels carrers de Molins de Rei amb bicicleta. Per participar-hi cal inscriure’s, però es pot fer el mateix dia o bé a poliesportiu@molinsderei.cat

Els participants estan convocats diumenge 9 d’octubre a les 9 del matí a la plaça del Molí però la sortida no serà fins les 10:30.

Tast d’eslàlom extrem

Les dues rodes, però en aquest cas a motor també tenen el seu lloc dissabte al matí. Kurving Club i l’ADF Puigmadrona-Olorda han organitzat aquesta activitat en què es podrà conduir qualsevol tipus de moto en un entorn acotat i es podrà “adquirir l’habilitat de fer tota mena de girs mínims amb inclinacions màximes”, segons els organitzadors. Això sí: “tot a mínimia velocitat”, ja que diuen que és per a totes les edats. S’hi pot participar amb moto pròpia o cedida pels organitzadors

Serà dissabte 8 d’octubre durant tot el matí, al Motopark de Molins de Rei, a la carretera de Vallvidrera (BV-1468), quilòmetre 1.

Exposició dels Dracs

Després de ser el fil conductor de la Festa Major, segueix oberta l’exposició dels 50 anys dels Dracs amb objectes que expliquen la història d’aquest mític grup de pop/rock pioner per cantar en català en el franquisme.

L’exposició es pot veure a la capella del Palau dels Requesens (a la dreta de La Gòtica, al pati del Palau) de dilluns a dissabte de 18 a 20h i diumenge d’11 a 13h. Entrada gratuïta

Recomanacions personalitzades