Els Matossers participen per primer cop al concurs de castells de Torredembarra

El concurs de castells de Torredembarra, conegut com el “concurs petit”, que es fa abans del de Tarragona, ha tingut una actuació dels Matossers de Molins de Rei. Malgrat fer el seu millor paper de la temporada, han quedat dues posicions per sota que quan van quedar classificats.

Els Matossers van portar el 3 de 7 al Concurs7 de Torredembarra // Matossers de Molins de Rei

Els Matossers van portar el 3 de 7 al Concurs7 de Torredembarra // Matossers de Molins de Rei

Per primer cop a la història els castellers de Molins de Rei, els Matossers, s’han classificat pel concurs de castells que es fa cada dos anys entre Torredembarra i Tarragona. De fet, hi van entrar pels pèls: queden classificats els que estan fins a la 42a posició al rànquing casteller, i els Matossers eren al 43. La renúncia de quatre colles a participar al concurs va fer que hi entressin, amb tres colles més per sota seu.

El concurs de castells està dividit en tres jornades en funció de la classificació: els 12 primers diumenge a Tarragona, els 17 següents dissabte també a Tarragona i els 12 següents el cap de setmana anterior, el 25 de setembre, a Torredembarra. Va ser en aquest últim, el “Concurs7”, on van participar els Matossers. Van fer la seva millor actuació de la temporada, però van quedar en penúltima posició igualats en 550 punts amb els anteriors, els Xiquets de Vila-seca. Per tant, van quedar dues posicions per sota de com hi havien entrat.

Igual que a Vallirana, també van portar el 4 de 7 a Torredembarra // Matossers de Molins de Rei

Igual que a Vallirana, també van portar el 4 de 7 a Torredembarra // Matossers de Molins de Rei

Van fer-hi un 3 de 7 (castell de 7 pisos amb 3 persones per pis), un 4 de 7 i una torre de 6 (amb dues persones per pis). El cap de colla, Salva Prat, explica a Viu Molins de Rei que tenien previst “fer castells amb agulla” (els que tenen un pilar al mig). El 18 de setembre ja van portar a Vallirana els mateixos 3 i 4 de 7, i un 3 de 6 amb agulla -que no puntua al rànquing- amb la idea de fer-lo de 7 pisos a Torredembarra. Però un dels nens que va abans de l’enxaneta, l’acotxador, es va posar malalt i les altres nenes, de 7 anys, una de les quals s’estrenava, no ho veien clar així que van preferir “no córrer riscos”, més tenint en compte que ara “ve l’actuació de Festa Major i la trobada comarcal del 12 d’octubre”.

I és que aquest any els Matossers han hagut de traslladar l’actuació de Festa Major a la setmana següent, diumenge 6 d’octubre. El cap de setmana abans de Festa Major estaven actuant a Torredembarra, i per Festa Major era el concurs de Tarragona. Aquest cap de setmana és impossible trobar colles que vulguin venir convidades, ja que totes són al concurs, ja sigui participant o ajudant. De fet, els Matossers que es van oferir voluntaris també hi van anar per fer un cop de mà amb les pinyes.

L’actuació de Festa Major serà diumenge 6 d’octubre a les 12:30 a la plaça de l’Església i tindrà els Castellers de Terrassa de convidats.

Recomanacions personalitzades