Miguel Ángel Pozo: Que continuï la festa!

Miguel Ángel Pozo fent el seu parlament // Jose Polo

Miguel Ángel Pozo fen un acte a la Federació Obrera // Jose Polo

Que continuï la festa! Sí, això van haver de pensar alguns quan fa uns mesos es va iniciar el que, en paraules de l’actual govern sociovergent, serà una de les últimes (segur?) i majors transformacions urbanístiques que es durà a terme al nostre municipi dins dels propers anys.

I es que, amb la posada en marxa de la urbanització del que serà el nou barri de Les Guardioles, segurament s’ha donat el tret de sortida per a la nova festa immobiliària que haurà de patir Molins de Rei. De fet, aquesta nova bombolla party, que té com a segell original el Tea Party molinenc, ja s’està fent notar pels carrers de la vila amb el creixent nombre de noves promocions immobiliàries dins de l’actual entramat urbà. Fent la broma i utilitzant rimes populars caldria dir allò de “se nota, se siente, la burbuja está presente”.

No cal repetir les poques bondats que per al nostre grup municipal representa la re-obertura del projecte de Les Guardioles. Ja hem publicat a través del nostre web i d’aquest mitjà de comunicació diverses opinions i reflexions sobre la complexitat administrativa, econòmica i de desenvolupament en que s’ha convertit aquest projecte. De fet, quan van sortit a debat al ple municipal les modificacions del conveni urbanístic de l’ajuntament amb l’AMB, des de Molins Camina vam denunciar que hi ha propietaris de terrenys que se’ls estan venent. A més a més fa no gaire llegíem una crònica segons la qual el major propietari de terrenys (Sacresa) pot tornar per segona vegada al concurs de creditors. Per tant, com es pot garantir el bon desenvolupament del sector?

Tot aquest moviment, si més no, provoca una onada cap a altres propietaris que veuen un ressorgiment de la possibilitat que representa tornar a posar en marxa la roda del totxo i el ciment. De fet, des de fa uns mesos estem veient com noves promocions d’habitatge s’estan duent a terme, ja sigui en fase de construcció o fase prèvia d’anunci o comercialització.

ca-niborra

Fa pocs dies hem vist un nou cartell anunciant la propera promoció d’habitatges en l’actual zona d’aparcament de Can Iborra. Aquest és un exemple del que podem trobar si donem una volta per la vila. Tenim d’altres: venda del solar per part d’Aliseda (Banc Popular) al passeig del Terraplè -cal recordar que Banc Popular al mes de Juny d’aquest any va tenir que ampliar el seu capital per poder “netejar” el seu balanç econòmic; la promoció que s’acaba de finalitzar al carrer d’Anselm Clavè, feta per DC Promociones, els quals també estan fent una altra a l’Avinguda Barcelona; un nou edifici que també s’està comercialitzant en el carrer Roseta Canalies cantonada carrer del Bruc, etc. Totes aquestes promocions es sumen a d’altres que s’estan fent o que ja s’han fet  però que encara no han tingut sortida al mercat.

I es que el mercat immobiliari ja no és el que era, o millor dit, el creixement demogràfic fa que no hi hagi prou demanda com per satisfer l’oferta que s’està produint. De fet, si tornem a la nostra obra estrella, cal recordar que la previsió d’habitatge per a Molins de Rei es va basar en un estudi on hi havia unes expectatives de creixement demogràfic que ni el millor futuròleg podria encertar: en aquell document es parlava de que hi hauria (en l’escenari normal) uns 29.000 habitants al 2015, mentre que actualment a Molins de Rei som una mica més de 25.000. És a dir, ara estem construint habitatge per “si de cas” es necessita en el futur.

Tot això, juntament amb altres actuacions que vol fer la sociovergència com és la modificació de la densitat urbanística al centre vila per tal de fer més habitatges, són un grapat de mesures que tornen a reactivar allò que pensàvem que havia quedat en el passat.

No s’entén res. M’explico: si ens estem venent patrimoni per fer un nou barri basat en un estudi fallit amb sobredimensió d’habitatge, com encaixem ara tota aquesta nova oferta d’habitatge (promocions noves i modificació de densitat) amb les projectades a les Guardioles? Ho sento però tot plegat és absurd. Recordo paraules de l’alcalde dient en un ple municipal que la seva prioritat era fer habitatge nou a les Guardioles, per a tot seguit desfer-se de les seves paraules i dir que la seva prioritat era fer habitatge al centre vila. O el que és el mateix, el cinisme aplicat a la gestió del servei públic.

Així doncs, veient com està evolucionant tot aquest nou paradigma immobiliari a la vila, la nostra posició respecte al desenvolupament urbanístic  a Molins de Rei queda absolutament reafirmada, és a dir, s’havia d’haver fet un nou plantejament per al barri de Les Guardioles i, a canvi, fomentar l’habitatge en el entramat urbà existent i consolidat que és el més efectiu i menys costós i, sobretot, amb una oferta pública demogràficament real i accessible per tothom, sobretot per aquells col·lectius que més ho necessiten a la vila. No ens hem d’oblidar dels nostres veïns de Sant Pere Romaní i la promesa, des de fa gairebé 10 anys, del seu reallotjament definitiu.

Miguel Ángel Pozo és membre de Molins Camina

 

 

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “Miguel Ángel Pozo: Que continuï la festa!

 1. dclosa
  25/09/2016 at 11:54

  ¡ Que continuï la festa!, ¡ Si, si , Que continui! , Siempre va bien estar de fiesta y festajar, y más aún si esta es una fiesta de Progreso y de reactivación económica en Molins de Rei, a pesar de que Les Guardioles, sea una de les últimes i majors transformacions urbanístiques que es durà a terme al nostre municipi dins dels propers anys. Sens dubte, s’ha donat el tret de sortida per a la nova festa immobiliària a Molins de Rei. , encara que els pesismistes y detractors del Progres ho clasifiquin com una bombolla party, o un Tea Party , Bienvenida la sensación de que pels carrers de la vila hi ha un creixent nombre de noves promocions immobiliàries “se nota, se siente, con burbuja o sin ella, el Progreso está presente”.
  Los detractores del Proyecto como Podemos-Molins, valdría más que través de su web publicasen las actas de las asambleas, que al parecer ahora, la transparencia inicial, se ha convertido todo en “petit comité” y el manejo de un clan, y las declaraciones y opiniones en aquest mitjà de comunicació son pueriles, ridículas y sin fundamento alguno. No hay proyecto importante que no tenga complexitat administrativa, econòmica i de desenvolupament. Lo que decida el ple municipal sobre les modificacions del conveni urbanístic de l’ajuntament amb l’AMB, ya sabemos que no tiene significado alguno , todo és puro teatro, debido al dopaje de los sueldos de los regidores. Afortunados los propietaris de terrenys de Les Guardioles que se’ls estan venent, porque ellos serán ricos…. ¿El major propietari de terrenys (Sacresa) pot tornar al concurs de creditors? , ¿ Acaso es malo eso de concurs de creditors? , Muchas veces, para las empresas, conviene que los impagados los obligue un juez … ¿Tot aquest moviment provoca una onada cap a “altres propietaris” que veuen un ressorgiment de la possibilitat que representa tornar a posar en marxa la roda del totxo i el ciment? , ¿Que significa toda esta parrafada? , ¿ Qué altres propietaris más hay? Bienaventurada para el Progreso la noticia , de que des de fa uns mesos estem veient a Molins de Rei noves promocions d’habitatge que s’estan duent a terme, ja sigui en fase de construcció o fase prèvia d’anunci o comercialització. ¿Podemos-Molins quiere frenar el Progreso? , Bienaventurado el cartell anunciant la propera promoció d’habitatges en l’actual zona d’aparcament de Can Iborra, que quitará de una vez por todas la demencia de dicho espacio , Bienaventurada la venda del solar per part d’Aliseda (Banc Popular) al passeig del Terraplè a fin de capitalizarse i per poder “netejar” el seu balanç econòmic, Bienaventurada la promoció que s’acaba de finalitzar al carrer d’Anselm Clavè, feta per DC Promociones, que quitó las chabolas de la esquina con Fortuny. Bienaventurada la promoció que també estan fent a l’Avinguda Barcelona- Can Roca feta per DC Promociones, que se quitó el demente solar de la esquina, Bienaventurado el nou edifici que també s’està comercialitzant en el carrer Roseta Canalies cantonada carrer del Bruc feta per DC Promociones…. , Ciertamente, totes aquestes promocions es sumen a d’altres que s’estan fent o que ja s’han fet però que encara no han tingut sortida al mercat., ¿ Y que mal hay en ello? , ¿ Quien quiere frenar el Progreso? ¿Quien dice, bajo que conocimiento y autoridad , que no sea la simple “ocurrencia” politica del día, de que el mercat immobiliari ja no és el que era, de que el creixement demogràfic fa que no hi hagi prou demanda com per satisfer l’oferta que s’està produint.? , ¿Quién quiere controlar el mercado de la oferta y la demanda? , Bienaventuradas les expectatives de creixement demogràfic de Molins de Rei en uns 29.000 habitants , esto significará mayor actividad comercial , mayor Progreso, mayor ofertas de trabajo…
  No es bueno fiarse de les paraules de un político y menos de la veleta de nuestro actual alcalde de CIU, más aficionado a ser,tertuliano con la Cópulo en Catalunya Radio que a hacer sus funciones, y que no ha pegado un palo a agua en la privada , y que está lleno de cinisme aplicat a la gestió del servei públic.
  No nos mareen más , queda claro la posició de Podemos-Molins : “ No, No a tot” , No al Progers, no al desenvolupament urbanístic a Molins de Rei , és a dir, volen pisos per a ells i volen “menear la perdiz” i fer un nou plantejament per al barri de Les Guardioles i fomentar l’habitatge en l’ entramat urbà existent com a la Casona al carrer Boters, o les barraques del Canal a on viu d’ocupa el seu Presidente-Director General , axis tot es menys costós, sobretot si no es paga ni el IBI ni res… .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *