El programa de la Festa Major 2016 s’omplirà de música

Els cinquanta anys dels Dracs i uns nous concerts organitzats pel Mulei al pati del Palau ompliran el programa de la Festa Major de Molins de Rei 2016 de música. Serà també la música la que tancarà la festa, substituint el ‘mapping’ a la façana del palau de Requesens, que tornarà a incloure un petit castell de focs.

Membres dels Dracs i Sergi Carós, fill del bateria Vicenç Carós, faran el pregó de la Festa Major // Jordi Julià

Membres dels Dracs (a la foto: Jordi Carreras i Manel Cordero) i Sergi Carós, fill del bateria Vicenç Carós, faran el pregó de la Festa Major // Jordi Julià

Aquest 2016, la música serà la protagonista de la Festa Major de Molins de Rei. La celebració dels cinquanta anys dels Dracs, grup pioner del pop/rock en català, serà el fil conductor: ells faran el pregó, el concert de dissabte serà dedicat a ells i hi haurà una exposició sobre el grup. Alhora, aquest any hi haurà més concerts que mai, ja que als habituals se’n sumen sis més organitzats per l’Ateneu Mulei, que trasllada les activitats al pati del Palau.

Homenatge als Dracs amb Miquel Olivé en el record

Aquest any Sant Miquel cau en dijous, i el pregó serà la nit abans. La majoria d’actes seran entre aquest dia i diumenge 2 d’octubre, però el cap de setmana anterior hi haurà més activitats que habitualment.

El pregó (dimecres 28 de setembre, 20:30) serà a càrrec dels membres dels Dracs (Jordi Carreras, Manel Cordero, Faustino García i Alfred Pla) i de Sergi Carós, fill del desaparegut bateria, Vicenç Carós. L’acte recordarà Miquel Olivé, fundador i teclista del grup, mort l’agost passat, però també Vicenç Carós, mort el 2010. Tot i que volen mantenir la incògnita, Sergi Carós explica a Viu Molins de Rei que a l’acte on es retrobaran els membres originals del grup “hi haurà dos petits moments musicals”.

Sergi Carós farà un concert amb convidats especials amb versions dels Dracs, amb participació dels seus membres // Jordi Julià

Sergi Carós farà un concert amb convidats especials amb versions dels Dracs, amb participació dels seus membres // Jordi Julià

Els mateixos membres també seran al concert de dissabte a la nit a la plaça de la Llibertat (1 d’octubre a mitjanit), que aquest any serà molt especial: Sergi Carós i la seva banda versionaran cançons dels Dracs. A “Sergi Carós & amics revisiten Dracs” hi haurà col·laboracions especials, tot i que de moment només han revelat que hi haurà Joan Reig -bateria d’Els Pets– i del grup dels 80 d’estil ‘mod’ Brighton 64, a més dels Dracs. Després, hi haurà música de la mateixa època, els anys 60, punxada en vinils.

Alhora, l’exposició “Els Dracs, una història de pop/rock”, a la recentment arranjada capella del Palau dels Requesens, explicarà la història d’aquest emblemàtic grup. Serà del 26 de setembre al 16 d’octubre, i inclourà diversos actes paral·lels com visites guiades o xerrades.

Música i final de festa al pati del Palau

El pati del Palau es convertirà en el “Pati de Festa Major” de la mà del Mulei. L’Ajuntament de Molins de Rei i l’Ateneu Mulei s’han posat d’acord per traslladar al pati del Palau dels Requesens els actes que l’ateneu organitzava a la plaça de l’Església, com el campionat d’estirar la corda (diumenge, 16h). Al mateix temps, organitzaran sis concerts durant els dies de Festa Major.

La majoria de concerts seran al vespre, en hores que “ompliran espais buits que quedaven entre diferents activitats”, segons explicava a la presentació del programa el regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC). Dimecres, la xaranga Sidral Brass Band (22h), començarà després del pregó i acabarà fent cercavila fins a l’Empalmat (23:30h). Divendres, el swing d’Andrew Petroff (20h) estarà partit en dues parts abans i després del correfoc (21:30), fent temps fins al concert a la plaça de la Llibertat del grup de versions Hotel Cochambre (a mitjanit). I dissabte, les versions acústiques d’Èlia Riudavets i Nil Moliner (22h) aniran entre el Camell (20:30) i el ‘revival’ dels Dracs. També hi haurà concerts “de vermut” al migdia: dissabte Set de Rumba i diumenge el folk de La Portàtil FM.

La projecció al palau dels Requesens va permetre donar un ús més al pati del Palau // Jordi Julià

L’any passat una projecció a la façana del palau de Requesens va substituir el castell de focs // Arxiu – Jordi Julià

L’últim d’aquests concerts serà el que tancarà la Festa Major de Sant Miquel. Xavi Paz va admetre que el ‘mapping’ (projecció) a la façana del Palau dels Requesens que es va introduir l’any passat “no va acabar de funcionar”, de manera que “fruit d’una reflexió conjunta amb l’Ateneu Mulei” van decidir fer “un final de festa més festiu” al pati del Palau, amb el concert del grup de versions The Txandals. Després que l’any passat eliminessin l’esclat final de festa, que venia substituint el castell de focs els últims anys, Xavi Paz ha admès que aquest any l’esclat “hi serà”, tot i que “no serà un castell de focs com a tal”.

Una altra novetat musical serà el hip-hop: el Parc de la Mariona acollirà “La casa urbana” (dissabte 1 d’octubre, de 16 a 22h), amb classes i demostracions de hip-hop i campionat de breakdance. Un acte que, segons el regidor de Cultura, “consolida la descentralització de la Festa Major iniciada l’any passat. Un dels nous actes de l’any passat era també musical: el jazz a la Granja -Granjazz-, iniciat l’any passat, ara portarà Double Bassing al parc de la Séquia del Molí (dissabte 24, 21:30). Es trasllada al cap de setmana anterior per la concentració d’activitats el cap de setmana següent.

El Camell estrena la versió petita

Joan Ramon Casals i Xavi Paz en la presentació del programa de la Festa Major de Sant Miquel 2016 // Jordi Julià

Joan Ramon Casals i Xavi Paz en la presentació del programa de la Festa Major de Sant Miquel 2016 // Jordi Julià

El regidor de Cultura, Xavi Paz, destaca que aquesta Festa Major serà “més animada que mai” perquè tindrà “més actes que mai”. Això farà que “totes les mostres de la cultura tinguin representació, s’arribi a tots els públics, s’omplin espais que quedaven buits i es descentralitzi”.

Un dels nous actes serà el correfoc del Petit Camell: una versió reduïda de l’emblemàtica bèstia de foc per als nens que s’estrenarà en aquesta Festa Major amb un curt corre-cuita dissabte 1 d’octubre a les 17h. S’amplia així l’oferta de foc per als nens que ja oferien els diables al correfoc infantil (dissabte 24, 20:30). Se suma al correfoc de Diables i Dimonis amb el Cuc i l’Entxuscat (divendres 30, 21:30), el corre-cuita del Camell (dissabte 1, 20:30) i les matines del Camell (dijous 29, 6h). Amb això, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC) afirmava que “ara ningú podrà posar en dubte que som la vila del Baix Llobregat amb més correfocs i bestiari”.

En la presentació del programa, Casals va fer un reconeixement a la “feina que van fer els Dracs” i va afirmar que “cal posar-ho en valor”. Alhora, va recordar la tasca del difunt fundador, Miquel Olivé, “un clar exemple de les persones que tiren endavant la Festa Major, abocant-hi moltes hores”, ja que ho va fer amb els Dracs -també ara, preparant el pregó- però alhora amb Impuls Teatre o amb la colla dels Miquels.

Descarrega’t des d’aquí el programa de la Festa Major de Sant Miquel 2016 a Molins de Rei.

[sam id=”54″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades