L’Ajuntament no ha rebut cap queixa sobre l’actual oratori musulmà

En els gairebé tres anys que la Comunitat Islàmica ha fet servir l’antic Punt Jove com a centre de culte, l’Ajuntament no ha rebut cap queixa dels veïns. Els residents consultats per Viu Molins de Rei neguen “cap problema de convivència”. No obstant, es queixen del soroll, ja que el local no està insonoritzat.

Fins ara la Comunitat Islàmica ha estat fent servir el local de l'antic Punt Jove // Jordi Julià

Fins ara la Comunitat Islàmica ha estat fent servir el local de l’antic Punt Jove // Jordi Julià

En plena polèmica pel rebuig dels veïns propers al carrer Sant Sebastià a la instal·lació d’un oratori musulmà, la Comunitat Islàmica segueix amb la seva activitat en el que en els darrers anys ha estat un centre de culte provisional: l’antic Punt Jove, a l’avinguda València, al mateix edifici que el Jutjat de Pau. Aquest local, que els cedeix l’Ajuntament, comparteix edifici amb un bloc de pisos, igual que al local que ha llogat la Comunitat Islàmica al barri de les Conserves per instal·lar-se definitivament.

Porten gairebé tres anys fent activitats allà i en aquest temps “l’Ajuntament no ha tingut cap queixa de convivència ni amb els veïns ni amb altres entitats”, afirma l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), en declaracions a Viu Molins de Rei. “La relació entre les entitats és bona”, sentencia Casals.

Un local mal insonoritzat

De fet, la resposta de la majoria de veïns del bloc consultats per Viu Molins de Rei ha estat que “no han causat cap problema de convivència”. Els únics que es queixen més enèrgicament són els dels veïns dels primers pisos, que hi estan en contacte directe perquè el local està a l’entresòl, i tot i tenir una escala independent des del carrer, el local també té una porta que dóna directament a l’escala dels veïns. A més, l’immoble no està insonoritzat, cosa que sí que està prevista en el centre de culte del carrer Sant Sebastià.

Una d’elles és Mireia García, que viu al primer pis i els té “just al costat”. Per ella, “el soroll ha estat l’únic problema”, especialment perquè en sent “a les set del matí”. Explica que simplement els veu “entrant i sortint”, de manera que “si el local estigués insonoritzat no hi hauria hagut cap inconvenient“.

Un altre veí que també viu a tocar del local -que no s’ha volgut identificar- es queixava més intensament, ja que, segons explica, “hi ha un forat que fa que el so arribi a l’escala”. No obstant, també critica altres activitats que es fan en aquest local municipal: diu que fa unes setmanes es va haver d’anar a queixar perquè estaven fent un examen amb alumnes de música. De fet, diu que els problemes vénen de lluny, dels anys 80: “quan hi havia Antònia Castellana d’alcaldessa ja ens queixàvem”.

La presidenta de l’escala, Yolanda Beltrán, també constata que el so és la principal queixa, però només dels veïns més propers. Alhora, apunta que “a vegades estan asseguts a l’entrada, i hi ha moviment constant entrant i sortint”, sobretot els caps de setmana quan “fan classes d’àrab pels nens i hi ha els pares esperant que surtin”, una imatge semblant a la de pares esperant que surtin els fills de l’escola.

Només cinc persones van a resar habitualment

Els veïns comparteixen espai amb els musulmans però també altres entitats i el jutjat de pau // Jordi Julià

Els veïns comparteixen espai amb els musulmans però també altres entitats i el jutjat de pau // Jordi Julià

No obstant, la majoria de veïns consultats diuen que no els ha suposat cap molèstia: una altra veïna sense identificar afirma que “hi ha molta més gent per les bodes al jutjat de pau que pels musulmans”, ja que els convidats als casaments civils “s’acumulen a la vorera i no deixen passar”.  Ella i altres veïns constaten que “normalment només vénen a resar quatre o cinc persones” i és quan fan classes que es veu més gent, “unes 15 o 20”. Aquesta mateixa veïna sentencia: “dóna molts més problemes el bar que hi ha a la vorera de davant que no que vinguin a resar: sovint ve la policia i para davant, però pel bar”.

En un sentit semblant s’expressa una altra veïna, que diu que li molesta el “tràfec” d’entrar i sortir, però admet que tampoc li agraden les activitats que fan altres entitats en el mateix local (utilizat pel Cuc o els Dimonis) o el mercat de roba de segona mà que munten al porxo de davant. Això sí, aquesta mateixa veïna que admet que “a ningú li fa gràcia tenir a musulmans resant a la porta de casa”, tot i que reconeix que “mai hi ha hagut cap problema de mala educació” i que “la convivència ha estat bona”.

La jutgessa de pau, Joana Solans, també corrobora a Viu Molins de Rei que “mai hi ha hagut cap problema de convivència ni ha arribat cap queixa dels veïns” i des de les entitats que comparteixen espai amb ells tampoc han tingut mai cap problema.

  • dclosa

    Hay que revisar inmediatamente el plan de usos de los edificios e instalaciones municipales que dependen del Ajuntament . No és admisible eso de que se ceda caprichosamente como culte musulmá de forma provisional: al Punt Jove, al mateix edifici que el Jutjat de Pau, o La Sinia, etc , etc, a la espera del local que ha llogat la Comunitat Islàmica al barri de Riera Mariona , mal llamado de Les Conserves.
    Si en 3 anys fent activitats allà , “l’Ajuntament no ha tingut cap queixa de convivència ni amb els veïns ni amb altres entitats i que la relació entre les entitats és bona i que l’unic problema és que el local está mal insonoritzat, que no han causat cap problema de convivència, que sols hi ha un “forat” que fa que el so arribi a l’escala”, que sols estan asseguts a l’entrada, i hi ha moviment constant entrant i sortint”, sobretot els caps de setmana quan “fan classes d’àrab pels nens i hi ha els pares esperant que surtin, que només 5 persones van a resar habitualment, que no ha suposat cap molèstia, que als veins tampoc els hi agraden les activitats que fan altres entitats (cristians) en el mateix local (utilizat pel Cuc o els Dimonis) o el mercat de roba de segona mà que munten al porxo de davant, encara que “a ningú li fa gràcia tenir a musulmans resant a la porta de casa”, Entonces… ¿Por qué el blindaje y la “fobia” de CIU + PSC en la ordenanza municipal, de prohibir locales de culto en el barri residencial de La Granja y en el Centre, para proteger el “comerc” y en cambio si que dan licencia de actividades para que lo hagan en otros barrios suburbios y marginales alejados del centre de Molins de Rei, aprovechando la flojera de los vecinos y de que no hay AA/VV en este barrio de Mariona ? , ¿ Si no hay problemas, por qué no les gustó a los vecinos y a la AA/VV de la Riera Bonet, que lucharon por el NO ? ,

  • Pingback: 130 persones clamen contra el racisme i per la convivència arran del centre de culte | Viu Molins de Rei()