El nou institut Lluís de Requesens en fotografies i vídeo

Des del passat 12 de setembre l’institut Lluís de Requesens s’ha traslladat a un nou edifici al barri del Canal. L’edifici, dissenyat per Batlle i Roig arquitectes, és més ample i lluminós que l’anterior. Tot i això, hi ha parts que es queden petites i molts materials s’han hagut d’aprofitar de l’antic institut.

Les aules

Les aules del nou institut són més grans, tot i que en alguns cursos no hi ha prou espai per separar les taules amb exàmens.

Laboratoris i aules de tecnologia

Tot el material és aprofitat de l’antic institut, i per a una de les dues aules de tecnologia s’han hagut de posar taules normals perquè no n’hi havia.

Els espais de pas

El disseny dels arquitectes ha deixat un gran espai buit al mig de l’edifici, comú a totes les tres plantes. També hi ha petites obertures que fan de patis exteriors.

El gimnàs

Un dels equipaments que es posaven en dubte era el gimnàs, de 300 metres quadrats, 100 menys que a l’antic institut. Ara preocupen els llums, amb tapes de vidre, per la facilitat amb què es pot trencar si es juga a pilota.

El gimnàs és més petit // Jordi Julià

L’edifici

El pati

Hi ha dues pistes per a diferents esports, amb porteries de futbol i cistelles de bàsquet. Al costat d’una d’elles hi ha la pantalla acústica de terra per reduir el so de l’autopista.

Els despatxos

Els treballadors es queixen que els despatxos són massa petits, i que en falten: un espai pensat com a infermeria s’ha hagut de reconvertir en despatx. Alguns professors també creuen que els departaments (sales per a tots els professors d’un mateix àmbit) tampoc són prou grans.

Els lavabos

nou-institut-lluis-de-requesens-lavabo

El menjador

La urbanització de l’entorn

El carrer Felip Canalies, que connecta el barri del Canal amb el polígon El Pla s’ha reurbanitzat, amb una desviació a mà dreta que porta a una nova zona d’aparcament. També s’ha fet un petit carril bici des del camí del riu fins a l’institut, a més d’espai per a transport escolar.