Clausurat de nou el pou del Pla per la presència de tòxics

L’Ajuntament ha hagut de tornar a tancar el pou d’aigua perquè s’hi han tornat a detectar nivells alts del component tòxic diuron. Tot i que el consistori reitera que no hi ha cap tipus de perill pel consum, alguns habitatges poden perdre pressió de l’aigua.

L'entrada al camí que porta al pou del Pla, que l'Ajuntament ha decidit aturar

L’entrada al camí que porta al pou del Pla, que l’Ajuntament ha decidit aturar // Google Maps

En el darrer control preventiu realitzat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya per analitzar la qualitat de l’aigua, s’ha tornat a detectar un augment dels nivells de concentració de diuron. Per aquest motiu, i tal i com ja va fer el passat mes de juny, l’Ajuntament ha procedit a servir aigua exclusivament de la xarxa d’ATLL, deixant d’utilitzar el pou del Pla.

Aquesta actuació pot provocar alguna baixada de pressió puntual en el subministrament d’aigua en alguns habitatges situats en edificis alts entre la via del tren i el riu. En qualsevol cas, l’Ajuntament vol insistir en què l’aigua és totalment potable i que es pot utilitzar per a tots els usos sense excepció.

Aquest és el tercer cop que el consistori ha de tancar un dels pous de la ciutat per la presència d’aquest herbicida a l’aigua. Després de la primera detecció del juny, un mes després va haver de tancar el pou de l’Urgellet.

El diuron és un herbicida que es fa servir per eliminar males herbes, especialment a l’agricultura i també a les vies del tren. Tot i que està categoritzat com a producte nociu per les persones, no resulta tòxic si no se’n fa una ingesta en grans quantitats.

 

 

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Clausurat de nou el pou del Pla per la presència de tòxics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *