Eduard Suàrez: Molins de Rei, vila acollidora? potser no tant…

Eduard Suarez Molins de Rei portadaEnfilo aquest article amb un to serè. No vull i no em puc permetre deixar-me emportar per les sensacions viscudes aquest dies al voltant de la polèmica generada amb el nou centre de culte que s’instal·larà a la vila. Atiar més el foc i aprofundir en les divergències no farà res més que fer créixer la crispació social i per tant, des d’aquest espai públic, també vull aportar el meu parer a una situació que requereix d’una actuació urgent i coratjosa. Vagi per avançat que un servidor creu que la religió es un fet íntim i personal de cada un i que, evidentment, qualsevol persona amb un mínim de dignitat personal i valors humanistes hauria d’estar al costat d’aquelles persones que amb tot el dret del món volen exercir la seva religió on i quan vulguin; nomes faltaria.

Aquest dies, els molinencs ens hem mirat al mirall i no ens hem agradat del tot perquè sí, efectivament hem vist i sentit el racisme als ulls de gent propera: persones que ens estimem, companys que mai no ho haguessis dit… Perquè per molt que alguns s’entestin amb el contrari, Molins de rei no és un oasi: també hi ha racisme, masclisme, xenofòbia i desnonaments, hi ha gent remenant els contenidors de les escombraries, hi ha  pobresa i exclusió social.  És aquell Molins del qual el govern sociovergent mai en parla, no el sentirem mai ens els discursos oficials, no el llegirem al “Balcó de la vila” i així  faran veure que no existeix però  hi son i de forma palpable.

I és així, amb aquesta catifa institucional que tot ho tapa, que aquest mes d’agost amb nocturnitat i amb la boca petita, el govern municipal va obrir el període d’al·legacions; com donant la sensació que algú està fent alguna cosa mal feta, atiant encara més les pors i les desconfiances del veïns. Uns veïns plens de dubtes i que de forma incomprensible es van assabentar de la situació pels mitjans de comunicació.  Aquest és per mi  un dels errors més grans que s’han comès: on es el govern? Què ha fet? Amb quins veïns s’ha reunit? Ha facilitat algun mediador entre la comunitat musulmana i els veïns  per mirar d’esvair dubtes? Té el govern municipal algun pla d’integració? Com és possible que sabent que  un tema així pot explotar com un polvorí, el govern municipal de la vila estigui literalment de vacances permanents?  Quina opinió té l’alcalde? Pensen fer-hi alguna cosa o esperaran a què ja sigui massa tard?

Ni tot els veïns son uns racistes ni tothom te voluntat d’ integració: aquí, diguem-ho clar, hi ha un conflicte social “soterrat” que ara aflora. Doncs actuem-hi, aprofitem el moment per aportar solucions duradores i definitives, prenem-nos aquesta “polèmica” no com un problema sinó com un oportunitat (de conèixer-nos, de trencar recels, d’apropar-nos, de mirar-nos als ulls i veure-hi persones que convivim a la vila)  i estic segur que com a societat i com poble sortirem més units i cohesionats que mai.

Eduard Suàrez és regidor d’ERC Molins de Rei

 • Xavi

  Els follamoros que corren pel poble que montin l’oratori al menjador de casa seva, aviam q els hi sembla després d’uns mesos. Els musulmans no aporten res de bo, misògins, masclistes i volen erradicar el sistema de vida occidental, ho tinc comprovat de primera ma. Després quan sigui massa tard tots a plorar, com sempre.

 • neutral

  Los musulmanes no nos tienen que imponer nada,aquí hay una democracia pero se convierte en dictadura,como en sus países de origen,tiene gracia,usan ka democracia para someternos a sus deseis

 • dclosa

  Bueno, visto lo visto, después de ERC, que se apunta a todo al final cuando ya se ha soltado la liebre, ahora solo nos faltan los artículos de los moralistas de CIU y del PSC
  De entrada, con eso de las religiones, hay que decir taxativamente de que las religiones se tendrían que prohibir todas, ya que a lo largo de la historia de la humanidad sólo nos han traído problemas. (Véase mismamente ésta manifestación), Ya está bien de tanta hipocresìa , palabrería barata de los políticos y gobiernos, Es el momento en que la ciudadanía decidamos de una vez por todas el que es pot creure i en que no, i no excusarse en eso facilón de la “llibertat de religió” y meternos en la cabeza y de una vez por todas de que : “Dios no existe, de que és un invento del hombre y de los curas” o de los chamanes, llámesenles como queramos… i nadie puede argumentar de que debemos someternos a una religión como rebaño como en la creencia inamovible de la unidad de España, o de que porque lo dice en la Constitució Espanyola: el dret a la llibertat religiosa i d’exercici del culte. La Constitución Española está desfasada y politizada por el PP , Ahora , con el tema de la independencia nos la pasamos por el forro, En la manifestación en cuestión, excepto algún (presidente ocupa, de partido local) con zapatillas de playa , y un secretario con sombrero de Podemos-Molins, poco se les ha visto a los de ERC , ni la Cup , ni PSC , sin hablar de ICV , ni del C’s bodeguero transfugista. También se tendrían que prohibir las intervenciones guadianísticas y oportunistas de algunos políticos locales ERC, que aparecen en los medios, sólo por puro protagonismo personal, y faltos de ideas en los plenos, para justificar sus 380 E de paga mensual, Basta solamente asistir a los plenos municipales y darse cuenta que en Molins de Rei vivimos en una bombolla, a on no hi passa mai res, La oposición no existe, el gobierno local PSC+CIU están inmóviles, y con toda la oposición, están dopados por sus sueldos.
  No confundamos más al personal con esa dialéctica barata de que : la religió es un fet íntim i personal de cada un i que, qualsevol persona amb un mínim de dignitat personal i valors humanistes hauria d’estar al costat d’aquelles persones que volen exercir la seva religió on i quan vulguin.
  Certament, Molins de Rei no és un oasi, i com a tot arreu, també hi ha racisme, masclisme, xenofòbia i desnonaments, hi ha gent que no viuen a Molins remenant els contenidors de les escombraries amb la incompetencia , inmovilisme i permisibilitat de la Guardia Urbana local, hi ha pobresa i possiblement exclusió social.
  Vergonyos que l’actual govern local sociovergent CIU +PSC , mai parla, i que aquest mes d’agost amb nocturnitat i amb la boca petita, el govern municipal va obrir el període d’al·legacions. Vergonyos també ERC-Molins per que incomprensible els veins es van assabentar de la situació pels mitjans de comunicació i no ples regidors, Aquest és per mi un dels errors més grans que s’han comès, On es el la gent de ERC ?, Què ha fet ERC a aquest barri de Mariona?, Amb quins veïns del barri de Mariona , ERC s’ha reunit? , Ha facilitat ERC algun mediador entre la comunitat musulmana? , Té ERC-Molins algun pla d’integració? , Com és possible que savent que un tema així pot explotar com un polvorí, ERC de la vila estigui literalment de vacances ? , Quina opinió tenen els altres 2 regidors de ERC? . Diguem-ho clar, amb tot aixó de cobrar 380 E per ple i regidor, hi ha un conflicte social “soterrat” que aflora fa anys i no es veu acord entre les forces politiques locals d’actacar, aprofitan el moment per aportar solucions duradores i definitives, prenem-nos com una oportunitat de renunciá als maleits sous i a la “cleptocracia local” actual, de mirar-nos als ulls i veure-hi persones que convivim a la vila i una bona destinació dels impostos municipals que paguem.

 • daniel closa

  Oidas las declaraciones del Alcalde de Molins de Rei, Sr. Casals , por la Radio Municipal, el lunes día 12 por la mañana ( ver podcast), y tras la intervención racista en la radio del clásico Sr. Gabriel, según el resultado de la reunión del viernes en el local de la AA/VV Les Conserves, todo está en regla, las obras que se hacen con licencia de obras, y seguidamente se les dará la licencia de actividades de centro de culto, se deduce que los vecinos se tendrán que tragar el centro con patatas fritas, cosa que aún que entonces lo tenían todo legal, los de Riera Bonet no tragaron, y l’ Ajuntament no se atrevió a enfrentarse con ellos y tuvo que anularlo.

 • Letícia

  La Islamofobia és una ideologia, similar en teoria, funció i objectiu al racisme i altres fenòmens
  similars, que sosté i perpetua imatges negatives sobre l’Islam i els musulmans, amb arrels històriques, la qual cosa no significa que existeixi necessàriament una continuïtat directa entre passat i present. Aquestes imatges determinen la forma en la qual el pensament sobre l’Islam i els musulmans es construeix i influeix en les relacions socials.