Veïns de la Font dels Casats es queixen del nou recorregut del MolinsBus

Des que el MolinsBus ha deixat de pujar fins a la Font dels Casats i la Riera Nova, s’han repetit les queixes dels veïns de la zona, que fins i tot han començat a recollir firmes. Tot i això, amb el nou recorregut s’han pogut complir millor els horaris. 

Àngels Campillo, una de les veïnes queixoses del canvi // Jordi Julià

Àngels Campillo, una de les veïnes queixoses del canvi // Jordi Julià

Des de l’1 de setembre, el MolinsBus ja no passa per la Font dels Casats i la Riera Nova. Fins ara, al final del carrer Onze de Setembre el bus girava a la dreta carrer Verdaguer amunt fins arribar a la Riera Nova, -just abans de la pujada cap a l’institut Lluís de Requesens-, donava mitja volta a la rotonda i tornava a baixar Verdaguer avall. Ara, al final de l’Onze de Setembre gira directament a l’esquerra.

El tram que ha quedat sense servei són 400 metres, però per al bus suposaven més de 800 metres de recorregut. L’Ajuntament va decidir eliminar aquest trajecte “per reduir el temps de recorregut i prestar un millor servei als alumnes de l’institut”. A més, argumentaven que les parades suprimides són “les menys utilitzades”. Tanmateix, insistia que es tracta d’una modificació “en període de proves”. Però el canvi no ha agradat gens als veïns de la zona que agafaven el bus, especialment els del passeig de la Font dels Casats i l’avinguda Gaudí, molts d’ells gent gran.

Maria Roser Vivó és una d’elles. Té 87 anys, viu a la Font dels Casats, i agafa el bus per anar a la clínica, acompanyada d’una cuidadora. Abans tenia una parada gairebé a la porta de casa, i ara ha de pujar a peu els gairebé 300 metres que hi ha entre la plaça dels Països Catalans i el passeig de la Font dels Casats. “El tros que han tret és justament el que fa més pujada, i se m’ha fet molt feixuc”, lamentava, indignada, el primer dia que es va trobar amb el canvi.

Fins ara, per arribar fins a la porta de casa amb el bus des de la clínica, havia d’anar a voltar tot el poble, per les Conserves i Can Graner, però ella ho feia. “Per mi l’important és que em deixi a prop de casa, no m’importa el temps que trigui a arribar”, explica a Viu Molins de Rei. Amb ella hi coincideix una altra veïna, Àngels Campillo, que considera que “el MolinsBus és un bus de servei, no per fer carreres”, ja que el fa servir molta gent amb problemes de mobilitat.

És també el seu cas: no l’acostuma a agafar, però ho ha hagut de fer després d’una operació. Per ella el pitjor és que “si l’agafes per anar a comprar, has de fer tota la pujada carregada amb les bosses, però després et diuen que no agafis el cotxe”. Campillo, però, admet que “en algunes hores del dia ningú el fa servir”, així que aposta perquè “el recorregut sigui directe en alguns moments concrets”.

Elles no són les úniques que es queixen: alguns veïns ja han començat a recollir firmes perquè el canvi -provisional per analitzar els afectes- no sigui permanent. No obstant, altres usuaris del bus consultats per per aquest diari coincideixen a agrair que el recorregut ara sigui més ràpid, tot i que admeten que el MolinsBus fa una funció més de proximitat que de rapidesa.

Informació que avisa dels canvis a les parades // Jordi Julià

Informació que avisa dels canvis a les parades // Jordi Julià

“Caldria treure el bus a la plaça de la Creu”

Però, malgrat les queixes dels veïns de la zona, des que s’ha suprimit aquest tros del recorregut, els horaris es poden complir millor. “Portem amb el mateix horari des que es va estrenar el bus, però s’ha anat ampliant recorregut i parades: és impossible complir els horaris”, es queixa un conductor, que assegura que els mals horaris fan que els conductors s’hagin de quedar sense descansos per compensar-ho.

De totes maneres, amb aquest canvi, “no n’hi haurà prou” per complir horaris, segons aquest conductor. “Fa temps que demanem que es tregui el bus de les zones de vianants”, assegura, en referència al carrer Rafael Casanova a la zona de la plaça de la Creu i el pati del Palau. “Sempre hem d’esquivar obstacles pel mig i complica molt el recorregut. Qualsevol dia hi haurà un accident”, avisa.

Nou recorregut del MolinsBus

Recomanacions personalitzades