L’avinguda Mancomunitat es reobre al trànsit després d’un any tallada

El carrer que connecta la Riera Bonet amb les Conserves s’ha tornat a obrir després d’un any tallat per les obres de les Guardioles. Els veïns de la Riera Bonet agraeixen tornar a tenir connexió directa amb tota la zona alta de Molins de Rei i els del carrer Amadeu Vives que acabin els embussos de trànsit.

L'avinguda Mancomunitat s'ha obert al trànsit de vehicles però no de vianants // Jordi Julià

L’avinguda Mancomunitat s’ha obert al trànsit de vehicles però no de vianants // Jordi Julià

L’avinguda Mancomunitat, que uneix les Conserves i la Riera Bonet per sobre de les vies del tren, just on s’hi construeix el barri de les Guardioles, s’ha obert al trànsit de vehicles aquest dilluns 5 de setembre després de ser remodelat i que s’hagi construït un pas per a vianants a sota de les vies del tren. De moment, però, encara no és obert al pas de vianants.

Els veïns consultats per Viu Molins de Rei agraeixen que, per fi, torni la normalitat. La reobertura ha estat “una salvació” per Maria Rosa Pastor, veïna de la Riera Bonet, contenta de “tornar a tenir un itinerari directe” amb les Conserves però també amb tota la zona alta, ja que el carrer és la continuació del carrer Sant Antoni Maria Claret, el paral·lel a les vies des del poliesportiu.

Tant ella com tots els veïns consultats estan encara més contents que s’acabin les cues dels cotxes “sobretot als matins, a l’anar a l’escola”, explica la veïna. Durant aquest temps, el carrer Amadeu Vives, paral·lel a l’avinguda Mancomunitat per sota les vies, havia d’absorbir el trànsit, i es va canviar de sentit perquè fos directe en sentit Sant Feliu. Ara s’ha tornat als sentits de circulació habituals, de manera que l’avinguda Mancomunitat tornarà a ser l’única via directa.

Una altra veïna, Teresa Torre, lamenta que el tall s’hagi allargat més de l’anunciat. “Ens van dir que duraria cinc mesos i ha acabat sent un any i l’Ajuntament no ens ha donat cap informació”, critica. El 24 de juliol de 2015 l’Ajuntament va informar que el carrer es tallava durant “pràcticament cinc mesos”, però el tall s’ha allargat més de set mesos més.

No obstant, fonts municipals asseguren a aquesta redacció que van dir que “s’obriria provisionalment per la fira, després de cinc mesos, però després continuarien els treballs fins abans del curs escolar 2016/2017”. Ara bé, aquesta informació no es pot trobar en cap comunicat oficial de l’Ajuntament.

Durant el tall del carrer s'ha construït un pas per a vianants sota les vies del tren // Jordi Julià

Durant el tall del carrer s’ha construït un pas per a vianants sota les vies del tren // Jordi Julià

Recomanacions personalitzades