La CUP creu que els contenidors mòbils “traslladen el problema cap als barris”

El partit més votat de l’oposició no veu amb bons ulls la nova estratègia del govern municipal de canviar els contenidors soterrats del Centre Vila per contenidors mòbils perquè assegura que és portar la problemàtica als barris de Molins de Rei. 

Imatge de la campanya // CUP Molins de Rei

Imatge de la campanya // CUP Molins de Rei

Més enllà de les queixes per les formes d’aprovar el nou contracte de recollida de residus i neteja de la via pública, la CUP també discrepa en el fons. El principal partit de l’oposició opina que els contenidors mòbils, disponibles durant unes hores al dia per després ser retirats i que s’implantaran al carrer Rafael Casanova, Anselm Clavé i a la plaça del Molí per substituir els soterrats, són un error.

Per als cupaires, aquesta estratègia busca “traslladar el problema cap als barris”. “No volem una vila que amaga els problemes, cal afrontar-los de cara”, han assegurat a través d’una campanya que s’ha fet visible en diferents punts de Molins de Rei i a través de les xarxes socials.

Falta de campanyes de conscienciació 

Aquesta no és l’única crítica de la CUP al nou contracte. Segons ells, “no es genera consciencia” sobre la importància del reciclatge. “Fa anys que no es fan campanyes de sensibilització i en el nou contracte depenen del contractista: només es valoren amb 2 punts sobre 100 al concurs. No es preveu, per tant, cap nova campanya”, argumenten. En aquest sentit, el govern municipal format per CDC i PSC ha reconegut que aquest és un dèficit que arrossega Molins de Rei.

A més, la CUP també critica altres aspectes com que el nou contracte com que “no afavoreix la reducció ni la separació” o que “precaritza” als treballadors perquè els deixa en mans de “grans corporacions”.

Aposta pel porta a porta

La gran aposta de la CUP en aquest àmbit és la recollida porta a porta, un sistema on els mateixos veïns baixen les escombraries a la porta de les seves residències a una hora concreta. A més, també demanen la municipalització del servei i lluitar per aconseguir consens social contra els envasos d’un sol ús.

Recomanacions personalitzades