El projecte Patis Oberts s’inicia a mitjans d’agost i exclou l’Alzina

Des d’aquest dijous els patis de les escoles El Palau i Estel restaran oberts cada dia fins a l’inici del curs escolar. Es tracta del projecte Patis Oberts, que pretén recuperar aquests espais de les escoles per a l’ús públic quan els centres són tancats.

Pista esportiva del pati de l'escola Estel // Ajuntament de Molins de Rei

Pista esportiva del pati de l’escola Estel // Ajuntament de Molins de Rei

Si l’any passat es van obrir a principis d’abril els patis de les escoles Estel, Palau i Alzina, enguany el projecte Patis Oberts comença a mitjans d’agost i deixa fora una de les escoles. L’objectiu d’obrir aquests espais és que els infants i joves en puguin fer ús durant les etapes de l’any que tenen menys obligacions i així descongestionar les places i carrers i millorar la seguretat. A més, es recuperen aquests patis per a l’ús públic quan els centres són tancats.

L’Ajuntament ha explicat que fins que no s’han posat en marxa els plans d’ocupació propis, amb la contractació de dues persones que vetllaran per aquest projecte en concret, no s’ha pogut iniciar la present edició dels Patis Oberts. Així, en comptes que els patis de l’Estel i del Palau obrin d’abril a octubre, enguany obriran d’agost a febrer de l’any vinent.

Les hores d’obertura dels patis seran els següents: obriràn cada dia de 10 a 13h i de 18h a 21h fins l’11 de setembre. A partir d’aquesta data, s’obriràn només els caps de setmana i l’horari dels matins i les tardes variarà en funció del mes, pel tema de les hores de llum. Tot i això sempre seran sis hores al dia d’obertura.

La no obertura del pati de l’escola Alzina ja es veia a venir després que l’any passat el consistori ja va tancar-lo les hores de matí per la poca afluència de públic.

Pel que fa a la resta dels plans d’ocupació, dues persones faran tasques de manteniment de camins, terrenys i boscos i prevenció d’incendis forestals, i les altres dues reforçaran la brigada de pintura per garantir el correcte manteniment dels espais municipals.

Recomanacions personalitzades