Unanimitat política per la creació d’un Reglament Orgànic Municipal (ROM)

Acord entre tots els partits polítics de Molins de Rei per formar una comissió per el·laborar un Reglament Orgànic Municipal (ROM). Formacions com la CUP fa anys que ho demanen i Molins Camina exigeix que sigui “de consens”. 

Ple Municipal Juny Molins de Rei 2015

Imatge d’un ple municipal // Arxiu — Jose Polo

Una anomalia de la política de Molins de Rei és la no existència d’un Reglament Orgànic Municipal (ROM), el text que té per objecte la implantació d’unes normes del règim organitzatiu i de funcionament dels òrgans municipals, així com els drets i deures dels regidors o les vies de participació ciutadana. Una espècie de regles del joc de la política local, disponible en la majoria dels consistoris. Fins ara se seguien les directrius del ROF (Reglament Organització Funcional), la llei de bases del règim local i la llei municipal de Catalunya però no hi havia cap regulació específicament molinenca.

El passat ple municipal del mes de juliol va aprovar, per unanimitat entre totes les formacions polítiques, la creació d’una comissió per la elaboració d’un ROM. Fer aquest reglament és un dels compromisos signats en l’acord de govern entre CDC i PSC però també és una de les demandes d’alguns partits de l’oposició com la CUP, que va fer una proposta de ROM l’any 2012.

Precisament des de la CUP es va demanar que el nou ROM no sigui una “proposta tancada” de la sociovergència, que aquesta vegada sí té majoria absoluta. Els cupaires van proposar que es faci una reunió prèvia a la primera trobada de la comissió per començar a fer propostes.

En el mateix sentit, des de Molins Camina es va exigir una proposta “de consens” per la nova reglamentació. Ara aquesta comissió, formada per la secretaria de l’Ajuntament i un representant de cada partit polític, crearà un esborrany i, a partir d’aquí, es debatrà entre els diferents partits.

 

Recomanacions personalitzades