L’actriu Mònica López guanya el 42è Premi Margarida Xirgu

L’actriu d’obres de teatre com Un enemic del poble o L’Auca del Senyor Esteve, i de llargmetratges com En la ciudad o El Pianista, ha rebut el Premi Margarida Xirgu que distingeix la millor interpretació femenina de la temporada.

Mònica López rep el reconeixement de mans de l'alcalde Joan Ramon Casals // Ajuntament de Molins de Rei

Mònica López rep el reconeixement de mans de l’alcalde Joan Ramon Casals // Ajuntament de Molins de Rei

Mònica López ha rebut el 42è Premi Memorial Margarida Xirgu de mans de Teresa Vallicrosa, l’actriu que va rebre el guardó l’any passat. L’Anell Xirgu, dissenyat en aquesta ocasió per la joieria Laura Jener, distingeix la millor interpretació femenina de la temporada barcelonina.

Tradicionalment, la guanyadora de l’edició anterior lliura un anell a la guardonada d’enguany en compliment  del ritual isabelí segons el qual l’actor que es retirava lliurava el seu anell a un actor jove que es convertia així en el seu hereu.

L’Institut del Teatre de Barcelona va acollir l’acte de lliurament del premi Memorial Margarida Xirgu. Prèviament, el jurat del premi es va reunir a Molins de Rei, vila natal de Margarida Xirgu, on anualment es proclama la guanyadora del certamen.

Després de l’entrega del reconeixement, els assistents es van dirigir a la plaça Margarida Xirgu, on es va descobrir la placa Xirgu número 43, col·locada en honor de la guanyadora. Aquesta placa s’afegeix a les altres 42, instal·lades a la Ronda de les actrius com a homenatge a les intèrprets guardonades en les edicions anteriors.

El guardó va ser creat l’any 1973 per la Penya Carlos Lemos. Des de la desaparició de Lemos l’any 2015, atorga el premi l’Associació Dramática de Barcelona (ADB), amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Recomanacions personalitzades