Els Dracs seran els pregoners de la Festa Major 2016

La Festa Major de Sant Miquel 2016 ja té pregoners: el grup de pop dels anys 60 Els Dracs. 

Els Dracs seran els pregoners d'aquest any // Arxiu Sergi Carós

Els Dracs seran els pregoners d’aquest any // Arxiu Sergi Carós

Homenatge a la música local el que es farà en la pròxima Festa Major de Sant Miquel, on el grup Els Dracs seran els protagonistes del pregó que es realitzarà el 28 de setembre.

La formació, integrada originalment per Jordi Carreras (cantant), Miquel Olivé (teclat), Vicenç Carós (bateria), Faustino García (guitarra), Manel Cordero (guitarra) i Alfret Pla (baix), serà l’encarregada de donar el tret d’inici a la gran festa. Sergi Carós hi anirà en el lloc del seu pare, Vicenç Carós, mort el 2010. Olivé tampoc hi serà després de morir de forma sobtada el passat 7 d’agost a l’edat de 70 anys.

Durant els anys 60, Els Dracs van ser uns dels pioners en el pop-rock cantat en català, tot i que també van actuar en castellà i anglès. De fet, van traduir al català cançons de grups com els Beatles, The Animals o Adamo. La seva versió de La casa del sol naixent va ser tot un hit a les ràdios catalanes.

Enguany, es compleix el cinquantè aniversari de la gravació del primer disc d’Els Dracs i el pregó de la Festa Major serà tot un homenatge per aquest grup emblemàtic.

Recomanacions personalitzades