La nova planificació del sector del Molí no impedeix el possible trasllat de l’Ajuntament

El govern municipal modifica el PGM del sector Molí-Terraple sense el recolzament de les forces de l’oposició. La sociovergència afirma que la nova planificació no impedeix que l’edifici de l’Ajuntament es pugui traslladar a la zona en un futur, tot i que reconeix que no és la seva opció. 

Edifici del Molí, on es farà la nova biblioteca // Jose Polo

Edifici del Molí, on es farà la nova biblioteca // Jose Polo

El govern municipal format per CDC i PSC, amb l’únic suport a la sala de plens que el vot del regidor no adscrit Francisco García, ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità (PGM) dels sectors del Molí i el Terraplé.

La sociovergència ha guardat una pastilla situada al costat de l’edifici del Molí per poder construir, en cas que sigui necessari, un edifici de titularitat municipal per fer-hi equipaments o dependències. Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), d’aquesta manera es manté “la possibilitat de traslladar l’actual edifici de l’Ajuntament” a aquesta zona, utilitzant aquest edifici i, possiblement, les plantes de l’edifici del Molí no ocupades per la nova biblioteca Pau Vila. “No és la nostra aposta, però volem mantenir aquesta possibilitat perquè era una demanda d’un dels partits de l’oposició”, ha insistit l’alcalde en roda de premsa.

L’anterior govern municipal – Iniciativa, ERC i CiU – volia ubicar la nova biblioteca a la plaça de la Llibertat, amb un cost de 10 milions d’euros i que incloïa un auditori segons l’avantprojecte que va presentar el tripartit molinenc i que després ha estat substitut per un projecte nou que ja s’està construint. Possiblement, ho feien amb la ment posada en utilitzar el Molí per fer el nou ajuntament. De fet, aquest va ser un punt de desacord de Casals amb els seus antics socis de govern, abans del pacte amb el PSC de 2011 que s’ha mantingut després de les últimes eleccions municipals.

D’altra banda, el projecte d’edifici de 10 plantes més planta baixa d’habitatge de titularitat privada que estava previst per construir on ara hi ha les plaques fotovoltaiques ha passat a millor vida. Ha estat substituït per dos edificis més petits, de planta baixa més cinc alçades, d’habitatge públic, titularitat de l’Ajuntament de Molins de Rei, i que estaran situats a la plaça de la Llibertat. Tot i això, el consistori no espera construir a curt termini, ja que la prioritat en les seves polítiques d’habitatge és, a hores d’ara, la construcció del nou barri de Les Guardioles. A més, s’ha planificat que parcela on ara hi ha les plaques passi a ser una zona verda d’una superfície de 280 metres quadrats.

El nou planejament sociovergent va escandalitzar antics regidors de l’oposició i tampoc ha persuadit als actuals, a excepció de García, a qui li agrada el projecte però ha demanat “més aparcament” durant el debat al ple municipal. La resta de partits – CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa – MES – han votat en contra.

Roger Castillo, portaveu del partit majoritari de l’oposició, la CUP, ha assegurat que la construcció de més pisos a la plaça de la Llibertat “no ha de ser una prioritat” perquè, entre altres motius com els pisos buits al municipi, “ja es construeixen pisos nous a Les Guardioles”. Per la seva banda, ERC ha insistit que “no existeix un consens suficient” com per planificar una reforma que planteja una nova centralitat a Molins de Rei. A més, la seva portaveu, Sílvia Guillén, ha sortit al pas davant les acusacions de l’alcalde i ha insistit que “no es pot consentir” que s’acusi la seva formació de “bloquejar un tema”. Per últim, Molins Camina ha alertat que una part de la zona, qualificada d’us terciari, “també pot incloure hotels”. A més, la formació que inclou Podemos i altres partits en l’àmbit municipal també ha reclamat una solució “al nyap” de les plaques fotovoltaiques, que segueixen sense funcionar a hores d’ara.

Tot i la falta de consens, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha recordat en roda de premsa que “s’ha treballat amb l’oposició des del 2012″. Segon ell, la nova planificació aconsegueix “un espai urbà més amable” i aconsegueix acabar amb l’“amenaça del bloc d’11 plantes”. “Ens demanen consens, però portem quatre anys buscant-lo i ens avalen dos eleccions municipals”, ha sentenciat Casals. Segons l’alcalde, a més de la possibilitat de trasllat de l’Ajuntament si un govern futur ho volgués, també s’ha inclòs zona verda i s’ha passat d’habitatge privat a públic, recollint “algunes de les demandes” de l’oposició.

  • Carles Joan

    ; molt bon article, Jose Polo, # El nyap de les plaques fotovoltaiques ens ha costat molts diners, i això encara em sembla que és difícil de justificar. # Ningú n’assumeix la responsabilitat. # Salut. #

  • dclosa

    Fieles a la lengua de Ramón Lull , ¿ Cómo debe entemderse la frase : “la possibilitat de traslladar l’actual edifici de l’Ajuntament”? , ¿ Un traslado piedra a piedra del actual edificio de la Pza,. Catalunya, como se hizo con el templo de Abu-Simbel? , Con toda esta movida, queda clara una cosa, que los planes urbanísticos en Molins de Rei, son un juego del Monopoly y no corresponden a una inquietud y mejora de la calidad de vida de sus vecinos, sino al capricho político de turno, como en este caso, La Sociovergència, la misma, que sin consultar a la ciudadanía , se ha empeñado en embarracarse en el proyecto faraónico de gran superficie en que en sea l’Edifici del Molí, on es farà la nova biblioteca , luchando contra la realidad y el progreso , cuando los libros en la actualidad y en el futuro, son digitales y una biblioteca ya no necesita ni de gran edificación, ni de grandes superficies , y que con el edificio con parking de biblioteca Pau Vila actual, tenemos más que suficiente. para más indignación de la ciudadanía, sólo nos faltaba la guindilla, de que todo ello quede rubricado por el representante político más indigno que ha tenido la democracia local en Molins de Rei , amb l’únic suport a la sala de plens que el vot del regidor no adscrit Francisco García, el disidente bodeguero de CD’s
    ¿La Sociovergència s’ha guardat una parcela situada al costat de l’edifici del Molí per poder construir, en cas que sigui necessari, un edifici de titularitat municipal per fer-hi equipaments o dependències, hipotecando la posibilidad futura de la construcción de un auditorio con parking subterráneo, como dios manda, en la Pza de la Llibertat, tal como habían planteado los antiguos socios de gobierno de PDC , el Sr. Jordi Romeu a l’anterior govern municipal – Iniciativa, ERC i CiU – en plena burbuja inmobiliaria y sin crisis, con sus clásicos ataques de delirios de grandeza, amb un cost de 10 milions d’euros i que incloïa un auditori segons l’avantprojecte que va presentar el tripartit molinenc i que després ha estat substitut, per decisió totalment unilateral de PDC ,sense consulta popular de cap mena, per el projecte nou de la biblioteca l l’edifici del Moli, que ja s’està construint, possiblement, con “gato encerrado” clásico de los malabares de PDC amb la ment posada en utilitzar, con cambio de planes en medio del proyecto, de en el Molí per fer el nou Ajuntament, y saber “dorar la pildora” a los del PSC para que esto no sea un punt de desacord de Casals (PDC) amb els seus socis de govern Paz (PSC) , todo ello con el mejor de los estilos del juego infantil de mesa “Monopoy” , ahora el projecte d’edifici de 10 plantes més planta baixa d’habitatge de titularitat privada que estava previst per construir on ara hi ha les plaques fotovoltaiques ha passat a millor vida i ha estat substituït per dos edificis més petits, de planta baixa més cinc alçades, d’habitatge públic, titularitat de l’Ajuntament de Molins de Rei, i que estaran situats a la plaça de la Llibertat, amb prioritat en les polítiques d’habitatge és, a hores d’ara, la construcció del nou barri de Les Guardioles. A més, s’ha planificat que parcela on ara hi ha les plaques passi a ser una zona verda d’una superfície de 280 metres quadrats, y así sucesivamente…. y todo ello sin ningún tipo de rubor de PDC enque el nou planejament sociovergent pueda escandalitzar a sus antics socios y ahora regidors de l’oposició , ¿Y lo más indignante , que todo se hace con la aprobación del disidente bodeguero de CD’s Francisco José García Carrasco a qui li agrada el projecte encara que, ha demanat “més aparcament” , ¿pero dónde, dónde, en el subterráneo del edifici del Moli? ,
    Menos mal que no nos falta en el municipio quien ingenuamente, cree aún con en el cuento de la lechera, como Roger Castillo Bosch, portaveu del partit majoritari de l’oposició, la CUP, ha asegurado que para pisos sociales “ja es construeixen pisos nous a Les Guardioles”….. y las excusas varias de ERC en que ha insistit en que “no existeix un consens suficient” y con sus los titubeos constantes, ya en les Guardioles, de la seva portaveu, Sílvia Guillén Navarro en que ha insistit que “no es pot consentir” que s’acusi a ERC-molins de “bloquejar temes”…. Una cosa hay de cierta, la vergüenza en la gestión política de Molins de Rei, sean del partido del signo que sea, “al nyap de ICV / Cateura ” les plaques fotovoltaiques, que segueixen sense funcionar a hores d’ara. Im-pre zentable !