La Barrina acull una xerrada en contra la discriminació per les opcions sexuals

Dins de les les activitats de la Diada per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersex (28 de juny), El Casal Popular de La Barrina ha acollit una xerrada sobre com combatre la discriminació que parteixen les lesbianes, gais, transsexuals, bissexuals i intersexuals. 

Un moment de la xerrada sobre combatre la LGTBIfòbia // Casal Popular La Barrina

Un moment de la xerrada sobre combatre la LGTBIfòbia // Casal Popular La Barrina

La Barrina ha acollit una nova xerrada sobre temes socials, en cas sobre la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI i com combatre aquesta discriminació. La xerrada ha anat a càrrec de Leo Bejarano, membre de la Crida LGBTI, un col·lectiu nascut aquest 2016 amb la voluntat d’aglutinar diferents actors del moviment LGBTI sota un mateix paraigua de confluència. La Crida articula les seves lluites al voltant de tres eixos principals: el moviment LGBTI, l’anticapitalisme i la lluita contra l’opressió nacional.

Bejarana ha repassat la lluita per l’alliberament LGBTI, des dels orígens fins als nostres dies, i va posar sobre la taula els termes sexe, gènere i opció sexual i va parlar de com el patriarcat estructura les identitats sexuals i les relacions per convertir la sexualitat en una pràctica discursiva, un mecanisme de control.

Segons els organitzadors, la xerrada va permetre anar més enllà del tòpic i conèixer que dins el moviment LGBTI hi ha dues grans estratègies: la visió essencialista dels moviments més reformistes (que només cerquen la integració sense qüestionar res més) i la visió estructuralista, revolucionària, que advoca per una revolució sexual que trenqui amb l’assimilació i la neutralització.

El públic assistent va participar interessant-se per conèixer eines i estratègies per facilitar que les persones LGBTI “se sentin còmodes per expressar lliurement la seva sexualitat als nostres entorns més propers”; van intercanviar idees sobre com combatre la LGBTIfòbia als centres educatius; i van posar de manifest com “el moment en què se surt de l’armari esdevé un punt d’inflexió en el qual les persones LGBTI s’empoderen davant la societat, tot alliberant-se de bona part dels factors que les oprimien“. Tot plegat, una xerrada amena, molt interessant i en la qual asseguren que es van aprendre moltes coses.

Recomanacions personalitzades