Esquerra demana que s’adoptin mesures urgents per solventar la manca d’espai als equipaments esportius

ERC s’ha reunit amb diverses entitats esportives del municipi i considera que hi ha un problema d’espai dels equipaments esportius molinencs, que s’ha de solucionar de manera urgent. Proposen reformar el pavelló de la Sínia i la pista antiga del Poliesportiu Municipal.

El Poliesportiu de la Sínia tindrà una utilitat diferent durant el mes de ramadà // Arxiu - David Guerrero

Una imatge del pavelló de la Sínia // Arxiu – David Guerrero

Crear un nou espai d’entrenament en una nau industrial, adaptar el pavelló de la Sínia per poder augmentar l’espai disponible i remodelar la pista antiga del poliesportiu municipal a imatge de la pista nova. Aquestes són les tres propostes que Esquerra Republicana de Molins de Rei posa sobre la taula per millorar l’oferta d’equipaments esportius.

Després de reunir-se amb diverses entitats esportives del municipi, els republicans consideren que hi ha problemes de manca d’instal·lacions per tal que l’esport molinenc faci les seves pràctiques amb normalitat. Els regidors Marc Rebulà i Eduard Suàrez i el president Joan Carles Soler van proposar als representants dels clubs esportius de reformular l’espai de la pista antiga del Poliesportiu Municipal a imatge de la pista nova -amb tanques abatibles per la pràctica de l’hoquei patins- que es podria subdividir en dues o tres pistes horitzontals. A més, també preveure l’eliminació dels dos fons de pista (on se situa el rocòdrom i l’antic espai de l’halterofília) per ampliar la superfície útil per a la pràctica esportiva.

Segons expliquen els republicans, els clubs esportius van veure de bon grat la proposta però malgrat això van opinar que alguns dels problemes actuals amb aquesta reforma no s’aconsegueixen solucionar. Els clubs esportius van manifestar quines eren pateixen falta d’espai d’entrenament, manca de disponibilitat horària provocada per la manca d’espais i la compressió horària, haver de renunciar a la formació per la falta d’espais i el fet d’haver de dir a algun infant que no podrà practicar l’esport que desitja per no tenir espai suficient.
En aquest punt els membres d’Esquerra Republicana van plantejar dues propostes que algunes entitats esportives creuen que poden solucionar les problemàtiques actuals a curt i mig termini: per una banda, adaptar el pavelló de la Sínia per poder dividir la pista en dos i que es pugui utilitzar per poder-hi fer entrenaments de bàsquet, handbol i voleibol i, per l’altra, la creació de nous espais d’entrenament a partir de l’ús d’alguna nau industrial de la vila en desús que podria contenir dues o tres pistes d’entrenament i uns vestuaris amb l’objectiu d’augmentar els espais disponibles per a la pràctica esportiva.
Així doncs, Esquerra Republicana de Molins de Rei, a partir de les converses mantingudes amb diferents entitats esportives proposa les esmentades tres accions, i considera que aquestes mesures són urgents per tal de poder mantenir la vitalitat i el rendiment que ha demostrat l’esport molinenc i els seus clubs esportius des de fa molts anys.

Recomanacions personalitzades