La Diputació eixamplarà la carretera de Molins de Rei a Vallvidrera

S’anuncia una inversió que remodelarà la via per adaptar-la a l’amplada mínima. 

Imatge de la presentació d'aquest i altres projectes // Diputació de Barcelona

Imatge de la presentació d’aquest i altres projectes // Diputació de Barcelona

Al Baix Llobregat encara queden carreteres de la xarxa local que no tenen l’amplada de seguretat necessària per tal de realitzar el creuament de dos vehicles de gran tonatge. Una és la carretera de Molins de Rei a Vallvidrera, amb una extensió de sis quilòmetres, i que està situada al Parc Natural de la Collserola.

La Diputació de Barcelona ha anunciat una actuació per “adaptar la carretera a l’amplada mínima de sis metres de calçada i vorals”, segons informa a través d’un comunicat.

El projecte ha estat presentat pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, als alcaldes de la zona. Es calcula que la carretera té un trànsit de 1.500 vehicles/dia.

 • Trencapins.

  Molt bona proposta, ara nomes falta que el consistori de Molins de Rei ho agafi com exemple e inverteixi en la carretera que uneix els barris de La rierada i Vallpineda amb St. Bartomeu de la Quadra, on esta la BV-1468, que te intenció de millorar la Diputació.

  Aquesta petita carretera sempre ha patit falta de manteniment i un deplorable estat d´abandonament, el que la gent no sap es que una part important dels 1500 vehicles que circulen a diari per la BV-1468 es desvien per aquesta carretera que pasa per La Rierada i Vallpineda, fins sortir a La floresta, St. Cugat del valles i tunels de Vallvidrera,( entrada directe a Barcelona per via Augusta ) i nexe d´unio amb ferrocarrils de la Generalitat ( uneixen: Sabadell, Terrassa, Universitat Autonoma i Barcelona , plaça Catalunya ).

  La importancia d´aquesta carretera es vital pels barris de muntanya de Molins de Rei, contemplada com vial d´evacuació en els plans contra incendis de la mateixa Diputació, es responsabilitat del ajuntament el manteniment d´aquest vial.

  Ja en el 2009 a causa de la famosa ventada que va afectar el municipi, la carretera va quedar tallada pels nombrossos arbres que van caure, una vegada retirats i oberta al transit es va apreciar que la major part de les biondes de seguretat ( baranes de metall ) i les senyals de transit estaven malmeses per els impactes dels arbres, han tingut de pasar set anys perque el consistori es plantegi, a traves
  d´uns presupostos participatius, dels quals no mes han votat dos veins, fer una inversió de 4000 €. per arrenjar, ( jo diria maquillar ) el deplorable estat d´aquest vial.

  El veins es queixen, i molt, clots, arrels que mica a mica aixecan el asfalt, esllavisades de terra a causa de les pluges, la vegetació que invaeix els vorals i dificultant la visibilitat de altres vehicles o el sobtat transit d´animals com el senglars, fan dificil el dia a dia.
  Conviure amb transit de camions , bus urbá o els grans autocars que porten joves al camp
  d´aprenentatge o casa de colonies de Can Santoi.

  A vegades desde l´Agrupacio de defensa forestal del municipi, s´han fet actuacions de manteniment referents a desbrossadas dels vorals, portant convenis amb el departament de justicia ( Serveis a la comunitat ) o a traves de alguna escola de forestal, fent practiques amb alumnes, tot aixó desde el voluntariat i sense cap ajuda de l´administració.
  Per part del ajuntamentel manteniment es mol basic una desbrossada d´un m. a banda una vegada
  l´any.

  Esperem que aquesta iniciativa de la Diputació de Barcelona sigui dinamitzadora per fer altres actuacions al territori, com les franjes de seguretat dels barris de muntanya i el Plans d´autoproteccio de urbanitzacions ( PAU ), tots guarden relació i com ja hem dit abans els 4 km.que uneixen aquets barris amb la carretera de Molins a Vallvidrera BV-1468 es vital per una posible evacuació o arrivada de mitjans d´emergencia.

  Salut a tots.

 • Piku

  I ara han asfaltat???? Molt bé, continuem llençant els diners. Com que no son seus….

 • Pingback: Cinc anys esperant un pas de vianants que no arriba | Viu Molins de Rei()