El Voluntariat per la Llengua arriba a les 500 parelles lingüístiques


Acaba la 21ena edició del Voluntariat per la Llengua, el projecte del Servei de Català de Molins de Rei que uneix a persones catalanoparlants amb altres que volen aprendre l’idioma, superant la xifra de 500 parelles lingüístiques acumulades en totes les edicions.

Joan Ramon Casals i Xavi Paz. amb alguns participants del Voluntariat per la Llengua // Ajuntament de Molins de Rei

Joan Ramon Casals i Xavi Paz. amb alguns participants del Voluntariat per la Llengua // Ajuntament de Molins de Rei

Els alumnes dels cursos de català i els participants del Voluntariat per la Llengua han celebrat l’acte de cloenda de les activitats del curs 2015-2016, organitzades pel Servei de Català de Molins de Rei, a l’Agrupació Folklòrica. Més de 150 persones han participat en la cloenda del Voluntariat per la Llengua i dels cursos del Servei Local de Català.

Les parelles lingüístiques participants en les dues darreres edicions del Voluntariat per la Llengua han rebut de mans de l’alcalde i del tinent d’alcalde els certificats de participació de la 20 i 21ena edició. Aquesta activitat, impulsada pel Servei de Català de Molins de Rei, que va néixer amb la voluntat de reforçar l’ús del català de persones que l’estan aprenent mitjançant trobades setmanals amb les seves parelles lingüístiques, ha superat enguany les 500 parelles constituïdes.

L’acte va cloure amb un sopar intercultural elaborat amb plats originaris dels països de procedència dels components de les parelles lingüístiques. Així, es van poder tastar receptes de cuina catalana, marroquina, argentina o del Paraguai. Aquestes 43 receptes s’han recollit en un receptari que es va lliurar als assistents i que també es pot consultar a Internet.

El balanç del Servei Local de Català del curs 2015-2016 ha esta força positiu, amb un increment d’alumnes en els diferents cursos que ha permès mantenir l’oferta de l’any anterior i una participació de 57 persones en el Voluntariat per la Llengua, algunes de les quals són repetidores, que han constituït 16 parelles i un trio en la 20a edició i 17 parelles, 3 trios i un grup de 5 en la 21ena edició.

Recomanacions personalitzades