La sociovergència fa marxa enrere i atura els plans d’ocupació

El govern municipal format per CDC i PSC ha decidit aturar els plans d’ocupació propis que havia convocat després que els sindicats els denunciéssin a Inspecció de Treball de la Generalitat. El govern es compromet a no reempendre’ls fins no acordar les bases amb els sindicats.

El tram del racó de Margarida Xirgu al carrer Molí serà reformat aquest mes d'agost // Viu Molins de Rei

Els plans d’ocupació per l’estiu han quedat aturats // imatge d’arxiu

Una de les promeses estrella del govern municipal de Molins de Rei en l’àmbit de promoció de l’ocupació està esdevenint en un dels majors maldecaps. Finalment els plans d’ocupació propis, que pretenien donar feina durant sis mesos a persones del municipi en risc d’exclusió, han estat aturats temporalment pel govern sociovergent a causa de la denúncia de tots els sindicats. CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de la Guàrdia Urbana veuen “irregularitats” en la convocatòria d’aquests plans, i els han denunciat davant Inspecció de Treball de la Generalitat.

L’Ajuntament ha decidit aturar temporalment els plans d’ocupació, tot i que les persones que s’hi havien apuntat mantindran la plaça. El govern s’ha compromès a consensuar unes bases de convocatòria amb els sindicats abans de tornar-los a obrir, i espera que més gent s’hi aculli un cop torni a estar obert el procés.

Els plans anaven destinats a persones a l’atur, majors de 65 anys o menors de 30 anys, i persones que tinguin alguna discapacitat, suposen un contracte laboral de 6 mesos de durada. La intenció del govern era que els plans comencessin l’1 de juliol, perquè algunes tasques són pels patis oberts de l’estiu o per fer tasques forestals en el marc de la campanya de prevenció d’incendis.

 

 

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “La sociovergència fa marxa enrere i atura els plans d’ocupació

  1. dclosa
    21/06/2016 at 23:45

    Todos esos que actualmente mandan en el Ajuntament ( CIU+PSC) , con regidores a dedicación completa y cargos de confianza nombrados a dedo por el partido, no valen lo que nos cuestan , y una vez y otra se meten en en problemas. Aún dotados con el beneplácito político, en la votación del pleno, de toda la oposicíón dopada por los sueldos y donativos municipales diversos a los partidos políticos, son incapaces de llevar los planes de ocupación (empleos de caridad), Contrariamente a lo que nos quieren hacer creer, estos planes no son originales del Ayuntamiento, son un “copiar y pegar” ya que es el Servei d’Ocupació de Catalunya SOC con su dinero, y no con el del Ayuntamiento , quien subvenciona el coste salarial y de Seguridad Social de estas personas
    Queda claro que los sindicats de funcionarios y empleados públicos de Molins de Rei , CGT, CCOO, UGT i els sindicats de la Guàrdia Urbana tienen más fuerza que el propio Ajuntament democrátic , y no tienen otra cosa que hacer que menear la perdiz, una y otra vez oponiéndose a les “formes” de fer del govern municipal, y sin embargo, son incapaces de detallarnos a la ciudadanía, cual es su “índice de productividad” , al parecer , con la flojera de CIU +PSC en nuestro Ajuntament , és uno de los más bajos del Baix Llobregat, y que tot el procés s’ha fet amb “poca transparència” , con su prepotencia y absolutismo que ofrece el gobernar en mayoria. La misma prepotencia del Servei Local de Catalá que las inscripciones a los cursos de catalá los hacen “a dit” y han tenido que ser denunciados al Sindic de Greuges.
    Menos mal que aún no gobiernan en el Ajuntament los de la CUP + Podemos, ya que de ser así, querrían municipalizar todo que se mueva, ¿ La CUP + Podemos si gobernasen, evitarían esa mala maror que ahora hay entre els sindicats i la sociovergència?, Por lo visto la CUP y Podemos , a razón de sus votaciones en el pleno, no hicieron caso alguno a eso de que el passat mes de gener van fer arribar un escrit als grups polítics on titllen el govern “d’autoritarisme, falta de transparència, improvisació i clienterisme” de la actual coalición , CIU + PSC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *