Els sindicats reclamen l’aturada dels plans d’ocupació propis per “poca transparència”

CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de la Guàrdia Urbana s’oposen a la gestió del govern municipal en la creació dels esperats plans d’ocupació propis. 

La brigada d'obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

Operaris de l’Ajuntament treballant // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

Els plans d’ocupació propis, sufragats amb recursos de l’Ajuntament i no pas diners d’altres administracions, han estat, durant anys, una de les reivindicacions demanades per bona part de l’oposició. El govern municipal format per CDC i PSC sempre s’havia negat a organitzar-los al·legant la seva complexitat legal en el marc de les enormes limitacions que pateix l’administració local. Però després d’estudiar la fórmula, el ple municipal del mes de maig va aprovar per unanimitat entre totes les forces polítiques la creació d’aquests plans d’ocupació, que han de donar feina a vuit persones.

Semblava un pas endavant amb entesa entre govern i oposició però la sociovergència molinenca s’ha trobat amb un problema que potser no esperava: la rotunda oposició dels sindicats. CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de policia local han demanat formalment que “s’aturi el termini d’inscripció dels plans”, que finalitza el pròxim 10 de juny.

Els sindicats no s’oposen a la creació de plans d’ocupació propis, sinó a les formes de fer del govern municipal. Segons explica CCOO a través d’un comunicat, la sociovergència “no ha informat els representants sindicals”  sobre aquest projecte que arriba “sense unes bases negociades i sense que es puguin comprovar unes garanties mínimes per a les persones que es presentin”. CCOO alerta que “no es compleix la normativa vigent”, en la convocatòria d’aquests plans d’ocupació i “es desconeix si es garanteix la igualtat de tracte i oportunitat”. El sindicat afirma que tot el procés s’ha fet amb “poca transparència”.

Concretament, es convoca una plaça d’oficial primer de pintura, dues de pons de peons de pintura, dues de peons forestals i tres de monitoris dinamitzadors dels patis oberts. L’Ajuntament té previst destinar un total de 100.823 euros a aquest projecte. El govern municipal sosté que aquests treballadors tindran les mateixes condicions laborals que la resta de treballadors de l’administració.

Recomanacions personalitzades