Els sindicats reclamen l’aturada dels plans d’ocupació propis per “poca transparència”

CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de la Guàrdia Urbana s’oposen a la gestió del govern municipal en la creació dels esperats plans d’ocupació propis. 

La brigada d'obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

Operaris de l’Ajuntament treballant // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

Els plans d’ocupació propis, sufragats amb recursos de l’Ajuntament i no pas diners d’altres administracions, han estat, durant anys, una de les reivindicacions demanades per bona part de l’oposició. El govern municipal format per CDC i PSC sempre s’havia negat a organitzar-los al·legant la seva complexitat legal en el marc de les enormes limitacions que pateix l’administració local. Però després d’estudiar la fórmula, el ple municipal del mes de maig va aprovar per unanimitat entre totes les forces polítiques la creació d’aquests plans d’ocupació, que han de donar feina a vuit persones.

Semblava un pas endavant amb entesa entre govern i oposició però la sociovergència molinenca s’ha trobat amb un problema que potser no esperava: la rotunda oposició dels sindicats. CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de policia local han demanat formalment que “s’aturi el termini d’inscripció dels plans”, que finalitza el pròxim 10 de juny.

Els sindicats no s’oposen a la creació de plans d’ocupació propis, sinó a les formes de fer del govern municipal. Segons explica CCOO a través d’un comunicat, la sociovergència “no ha informat els representants sindicals”  sobre aquest projecte que arriba “sense unes bases negociades i sense que es puguin comprovar unes garanties mínimes per a les persones que es presentin”. CCOO alerta que “no es compleix la normativa vigent”, en la convocatòria d’aquests plans d’ocupació i “es desconeix si es garanteix la igualtat de tracte i oportunitat”. El sindicat afirma que tot el procés s’ha fet amb “poca transparència”.

Concretament, es convoca una plaça d’oficial primer de pintura, dues de pons de peons de pintura, dues de peons forestals i tres de monitoris dinamitzadors dels patis oberts. L’Ajuntament té previst destinar un total de 100.823 euros a aquest projecte. El govern municipal sosté que aquests treballadors tindran les mateixes condicions laborals que la resta de treballadors de l’administració.

 • Carles Joan

  ; les condicions laborals de tots els plans d’ocupació les determina la normativa del Servei d’Ocupació de Catalunya, i també la normativa general de l’administració de l’Estat. # Conec bastant bé aquest tema. #

 • Pingback: Els sindicats denuncien l’Ajuntament davant d’Inspecció de Treball | Viu Molins de Rei()

 • dclosa

  Contrario a lo que nos quieren hacer creer los que mandan actualmente CIU+PSC en el del Ayuntamiento , incluyendo el beneplácito político en la votación en el pleno de toda la oposicíón , Los planes de ocupación son programas destinados a promover la contratación laboral de personas desempleadas para la realización de actuaciones de carácter temporal y de interés general y social.
  Es el Servei d’Ocupació de Catalunya con su dinero, y no los Ayuntamientos , quien subvenciona el coste salarial y de Seguridad Social derivado de la contratación laboral de personas desempleadas.
  Se tiene como objetivo proporcionar un empleo a las personas que de otra forma tendrían grandes dificultades para encontrar uno en el mercado abierto.
  Las entidades que pueden solicitar (los dineros) subvenciones para planes de ocupación son los Ayuntamientos y las Diputaciones.
  sindicats. CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de policia local han demanat formalment que “s’aturi el termini d’inscripció dels plans”, que finalitza el pròxim 10 de juny.
  Los sindicats de funcionarios y empleados públicos de Molins de Rei , no tiene otra cosa que hacer que menear la perdiz una y otra vez oponiéndose a les “formes” de fer del govern municipal, y son incapaces de detallarnos a la ciudadanía cual es su “índice de productividad” , al parecer , con la flojera de CIU +PSC , uno de los más bajos del Baix Llobregat. ¿En qué lugar de la Orden TRE/235/2009, de 8 de mayo, indica que los Ayuntamientos tengan que informar de los planes de ocupación a els representants sindicals y que estos impongan unas bases negociades i que estos tengan derecho a pernada en comprovar unes garanties mínimes per a les persones que es presentin” ¿ No es compleix la normativa vigent? , ¿ Qué normativa y qué punto en concreto no se cumple? ”,
  Es posible,como todo lo que se está haciendo desde el Ayuntamiento , que tot el procés s’ha fet amb “poca transparència” , con su prepotencia y absolutismo de estar en mayoria. Lo moismo ocurre con el Servei Local de Catalá que las inscripciones a los cursos de catalá los hacen “a dit” y han tenido que ser denunciados al Sindic de Greuges.