Baños i Llach demanen l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat

El Racó dels Gegants Vells rep la visita d’Antonio Baños i Lluís Lach, dues figures destacades de l’independentisme català, que coincideixen en reclamar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, en un acte organitzat per l’ANC i l’Ateneu Mulei. 

D'esquerra a dreta: Termes, Baños i Llach en el Racó dels Gegants Vells // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Termes, Baños i Llach en el Racó dels Gegants Vells // Jose Polo

La presència del membre del secretarit nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i últim candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat, Antonio Baños, i del cantautor i diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, va aconseguir omplir el Racó dels Gegants Vells de Molins de Rei el passat divendres, en un acte organitzat per Molins de Rei per la Independència – ANC i l’Ateneu Mulei.

Després de la presentació d’un altre membre destacat de l’ANC, el molinenc Ignasi Termes, i davant la presència dels diputats molinencs al Parlament: Joan Ramon Casals (Junts pel Sí) i Albert Botran (CUP), Baños i Llach van coincidir en demanar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, encallats en unes complicades negociacions entre Junts pel Sí i la CUP.

“Els pressupostos de la Generalitat s’han d’aprovar perquè són millors que els anteriors”, va començar Baños, discrepant de la posició que està mantenint el partit que representava fa uns mesos. “Rescatar de la paperera de la història uns pressupostos fets per Mas no té sentit”, va sentenciar el periodista.

“El procés independentista està en un moment delicat amb l’aprovació dels pressupostos”, va explicar Llach, qui va reconèixer un cert “tremolor de cames”. Segons ell, la solució pels independentistes és “seguir el full de ruta marcat”. En aquest sentit, el diputat va expressar que desitja que la pròxima diada de l’11 de setembre sigui “una festa de la nova constitució catalana”.

En un acte on van analitzar la situació política de Catalunya, també es van escoltar unes paraules sobre les pròximes eleccions espanyoles. “Passi el que passi a Madrid, els catalans tenim raó”, va advertir Baños. “Si guanya el PP, guanyen els corruptes, si pacten PP i PSOE, és més del mateix i, si guanya Podemos, exigirem un referèndum per la independència que no faran i, per tant, continuarem tenint la raó”, va argumentar.

Per la seva banda, Llach també va explicar alguns dels moments clau de l’anomenat full de ruta. Segon ell, l’aprovació de la “llei de transitorietat jurídica” on els catalans deixaran “d’obeir les lleis espanyoles” és el moment “més delicat”. Per això va animar a la mobilització de la gent que defensa la causa independentista.

Recomanacions personalitzades