En Comú Podem i el PSC proposen reduir la despesa de la campanya electoral

Proposta conjunta de les dues agrupacions locals per minimitzar els costos de la campanya de les eleccions al Congrés. 

Ana Aroca, de Molins Camina, enganxa un cartell durant la campanya de les municipals // Jose Polo

Ana Aroca, de Molins Camina, enganxa un cartell durant la campanya de les municipals // Jose Polo

Les agrupacions de Molins de Rei d’En Comú Podem, formació que uneix Podemos, ICV, EUiA i Equo, i el PSC, han adreçat una proposta a la resta de forces polítiques que participaran en els pròximes eleccions al Congrés i al Senat del 26J per fer una campanya electoral “sense publicitat exterior i centrada en la proximitat”, segons informen els dos partits a través d’un comunicat conjunt.

“La reiterada convocatòria de comicis electorals ha comportat un seguit de pràcticament ininterromput de despeses de propaganda política que, atesa l’actual situació, poden ser vistes com a excessives per a moltes persones”, indiquen aquests partits, després de cinc eleccions en poc més de dos anys.

 Xavi Paz, del PSC, penjant cartells durant la campanya de les municipals // Jose Polo

Xavi Paz, del PSC, penjant cartells durant la campanya de les municipals // Jose Polo

La proposta d’acord a la resta de partits inclou renunciar a la propaganda estàtica en fanals i tanques, a la publicitat en televisió, a les pancartes, reduir l’emissió de fulletons i cartelleria, potenciar la propaganda a internet i els actes al carrer, impulsar debats a la ràdio i televisió municipal sense cost adicional per al consistori i fer públiques les despeses electorals desglossades una vegada celebrades les eleccions en el termini de sis mesos.

Aquest últim punt, el de publicar les despeses electorals, és especialment remarcable després que només Molins Camina i la CUP ho fessin en la darrera campanya de les eleccions municipals. Convergència, el partit de l’alcalde Joan Ramon Casals, es va comprometre a fer-ho però no ha complert amb la seva paraula fins el moment.

 

Recomanacions personalitzades