La nova Oficina d’Atenció Ciutadana es posa en marxa sense director

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del Pati del Palau, que centralitzarà les gestions de la ciutadania amb l’Ajuntament en un sol punt, s’ha posat en marxa. Ho ha fet sense director. 

Imatge de la nova OAC // Jose Polo

Imatge de la nova OAC // Jose Polo

Un mes després de les jornades de portes obertes realitzades amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al Pati del Palau, s’ha posat en funcionament. Ho ha fet sense la figura d’un director per a l’equipament, després que David Lobato, persona que tenia aquesta funció en l’anterior espai situat a l’edifici de l’Ajuntament, passés a ser director de serveis de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, en substitució de Jordi Bascuñana, durant el ple municipal del mes de maig.

El nou equipament, que centralitzarà el 95% de les gestions que els molinencs poden fer amb l’administració municipal, neix sense cap. Algunes de les funcions que es necessiten perquè la maquinària funcioni al complet només les pot fer aquest càrrec. “Encara no està decidida quina serà la persona que ocuparà aquest lloc, farem un procés de reflexió interna”, explica l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “En tot cas, tenim a la casa gent molt capacitada per poder dirigir l’OAC”, opina Casals. “Hauríem volgut obrir-la abans”, remarca Casals. Però no ha estat possible per alguns “retards” en les auditories de subministrament i la lentitud d’alguns proveïdors.

L’atenció al ciutadà, en un sol punt

La nova OAC se situa al carrer Rubió i Ors 2-4, al davant del Pati del Palau // Jose Polo

La nova OAC se situa al carrer Rubió i Ors 2-4, al davant del Pati del Palau // Jose Polo

Amb director o no i s’hagi obert abans o després, la nova OAC significa un pas endavant de l’Ajuntament en la comoditat de les gestions de la ciutadania. Situada en un lloc cèntric, amb un espai més còmode que l’anterior i amb una renovació tecnològica important, el canvi més significatiu és que gairebé totes les gestions se centralitzaran en un sol punt.

“Fins ara la gent ens preguntava a on havia d’anar a fer els tràmits, a l’Ajuntament?, a sota de la biblioteca?, a Ca n’Ametller? Això s’ha acabat: ara qualsevol tràmit que s’hagi de fer amb l’Ajuntament es realitza en aquest equipament”, remarca el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). Només una xifra limitada de gestions, com les entrevistes personalitzades amb Serveis Socials o Habitatge, es faran en altres equipaments “No està ubicada en un punt qualsevol, sinó que respon a una estratègia de donar el màxim valor al centre de la Vila i al carrer de Baix en particular, amb la reforma integral de tot aquest entorn que ja no s’assembla en res a com era fa uns anys”, sentencia l’alcalde.

L’any passat, l’OAC de Molins de Rei va atendre 17.123 persones presencialment, el què suposa unes 1.400 atencions al mes. La nova OAC ha significat una inversió de 165.000 euros i té sis punts d’atenció a l’usuari, un despatx i una sala de reunions.

 

Recomanacions personalitzades