La nova Oficina d’Atenció Ciutadana es posa en marxa sense director

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del Pati del Palau, que centralitzarà les gestions de la ciutadania amb l’Ajuntament en un sol punt, s’ha posat en marxa. Ho ha fet sense director. 

Imatge de la nova OAC // Jose Polo

Imatge de la nova OAC // Jose Polo

Un mes després de les jornades de portes obertes realitzades amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al Pati del Palau, s’ha posat en funcionament. Ho ha fet sense la figura d’un director per a l’equipament, després que David Lobato, persona que tenia aquesta funció en l’anterior espai situat a l’edifici de l’Ajuntament, passés a ser director de serveis de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, en substitució de Jordi Bascuñana, durant el ple municipal del mes de maig.

El nou equipament, que centralitzarà el 95% de les gestions que els molinencs poden fer amb l’administració municipal, neix sense cap. Algunes de les funcions que es necessiten perquè la maquinària funcioni al complet només les pot fer aquest càrrec. “Encara no està decidida quina serà la persona que ocuparà aquest lloc, farem un procés de reflexió interna”, explica l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “En tot cas, tenim a la casa gent molt capacitada per poder dirigir l’OAC”, opina Casals. “Hauríem volgut obrir-la abans”, remarca Casals. Però no ha estat possible per alguns “retards” en les auditories de subministrament i la lentitud d’alguns proveïdors.

L’atenció al ciutadà, en un sol punt

La nova OAC se situa al carrer Rubió i Ors 2-4, al davant del Pati del Palau // Jose Polo

La nova OAC se situa al carrer Rubió i Ors 2-4, al davant del Pati del Palau // Jose Polo

Amb director o no i s’hagi obert abans o després, la nova OAC significa un pas endavant de l’Ajuntament en la comoditat de les gestions de la ciutadania. Situada en un lloc cèntric, amb un espai més còmode que l’anterior i amb una renovació tecnològica important, el canvi més significatiu és que gairebé totes les gestions se centralitzaran en un sol punt.

“Fins ara la gent ens preguntava a on havia d’anar a fer els tràmits, a l’Ajuntament?, a sota de la biblioteca?, a Ca n’Ametller? Això s’ha acabat: ara qualsevol tràmit que s’hagi de fer amb l’Ajuntament es realitza en aquest equipament”, remarca el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). Només una xifra limitada de gestions, com les entrevistes personalitzades amb Serveis Socials o Habitatge, es faran en altres equipaments “No està ubicada en un punt qualsevol, sinó que respon a una estratègia de donar el màxim valor al centre de la Vila i al carrer de Baix en particular, amb la reforma integral de tot aquest entorn que ja no s’assembla en res a com era fa uns anys”, sentencia l’alcalde.

L’any passat, l’OAC de Molins de Rei va atendre 17.123 persones presencialment, el què suposa unes 1.400 atencions al mes. La nova OAC ha significat una inversió de 165.000 euros i té sis punts d’atenció a l’usuari, un despatx i una sala de reunions.

 

 • dclosa

  ¿ Y por cuatro instancias que tramitar hay de tener un director de la Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del Pati del Palau ? , ¿ Habrá de hacer oposiciones para eso también?, ¿ No sirve, como el hasta ahora, el archivero?
  Impresentable la gestión del actual equipo de gobierno CIU+PSC, un mes després de la inaguració de la nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) s’ha posat per fi, en funcionament. ¿ El Jordi Bascuñana, se destituyo durant el ple municipal del mes de maig ?, ¿ No serviría el jefe de protocolo de alcaldía ? , ¿Tan complicadas son el adivinar a que servicio se deriva la instancia? , ¿per que la maquinària funcioni al complet només les pot fer aquest càrrec, y se requiere de tanta comedia en hacer un procés de reflexió interna”,?, ¿ No hubiese sido mejor esperar un poco más y ponerla en el nuevo edificio del Ayuntamiento-Biblioteca y habilitar un espacio para poder aparcar temporalmente, ante la impresentable diáspora de ofucinas municipales, i que la gent pregunta encara, a on havia d’anar a fer els tràmits, a l’Ajuntament?, a sota de la biblioteca?, a Ca n’Ametller? , les entrevistes personalitzades? amb Serveis Socials o Habitatge?, SLC? , es faran en altres equipaments?
  Esta oficina no està ubicada en un punt adecuado, no tiene aparcamiento como lo debería tenetrcualquier equipamiento moderno que se precie de tal, es un parche municipal más y , no es buena esta estratègia errónea, y no da valor alguno al centre de la Vila i al carrer de Baix, excusándose en que eso se trata de una reforma integral de tot aquest entorn. Palabrería, pura palabrería política….
  Con la falta de persianas mecánicas opacas, los cristales , con las chispas de els correfocs durarán cuatro días. Lo mismo ocurríó con los paneles solares en el Moli, y las baldosas piano de granito de l’Estació en los reinados municipales del tripartito ICV-Esquerra-CIU.

 • Pingback: Guia pràctica per votar la reforma de la Carretera | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PDeCAT valora els dos anys de mandat com la consolidació de la “transformació” iniciada el 2011 | Viu Molins de Rei()